Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Internet World

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-08-2017, 09:14 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,483
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default Trafik Internet bulanan Malaysia meningkat 1,200 peratus dalam tempoh 5 tahun

Purata trafik Internet bulanan Malaysia melonjak 1,200 peratus kepada 222.3 gigabit sesaat (Gbps) pada 2017, daripada 6.4Gbps yang dicatatkan pada 2012.

Malaysia Internet Exchange (MyIX) satu inisiatif di bawah Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM), berkata perangkaan itu dikira berdasarkan kepada purata penggunaan enam bulan antara Januari hingga Jun bagi 2012 dan 2017.

"Pertumbuhan kukuh dalam tempoh lima tahun itu adalah petunjuk yang sangat baik bagaimana landskap Internet negara telah membangun dengan begitu pesat sejak beberapa tahun lepas," kata Pengerusinya, Chiew Kok Hin.

Beliau berkata kemuncak trafik tertinggi bulanan rangkaian MyIX meningkat pada Kadar Pertumbuhan Tahunan Terkumpul (CAGR) 53.5 peratus tahun ke tahun sejak 2012, dan naik sehingga setinggi 248.9Gbps seperti yang dicatatkan pada Mac 2017.

"Aliran meningkat ini dijangka berterusan pada masa depan, kerana semakin ramai rakyat Malaysia yang menggunakan Internet dan mahukan sambungan lebih pantas dan berterusan daripada penyedia perkhidmatan Internet dan komunikasi mereka," katanya.

-- BERNAMA
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-08-2017, 09:28 AM
ketupatFX ketupatFX is offline
Active Member

ketupatFX's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2013
Posts: 2,201
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Purata trafik Internet bulanan Malaysia melonjak 1,200 peratus kepada 222.3 gigabit sesaat (Gbps) pada 2017, daripada 6.4Gbps yang dicatatkan pada 2012.

Malaysia Internet Exchange (MyIX) satu inisiatif di bawah Suruhanjaya Komunikasi Multimedia Malaysia (SKMM), berkata perangkaan itu dikira berdasarkan kepada purata penggunaan enam bulan antara Januari hingga Jun bagi 2012 dan 2017.

"Pertumbuhan kukuh dalam tempoh lima tahun itu adalah petunjuk yang sangat baik bagaimana landskap Internet negara telah membangun dengan begitu pesat sejak beberapa tahun lepas," kata Pengerusinya, Chiew Kok Hin.

Beliau berkata kemuncak trafik tertinggi bulanan rangkaian MyIX meningkat pada Kadar Pertumbuhan Tahunan Terkumpul (CAGR) 53.5 peratus tahun ke tahun sejak 2012, dan naik sehingga setinggi 248.9Gbps seperti yang dicatatkan pada Mac 2017.

"Aliran meningkat ini dijangka berterusan pada masa depan, kerana semakin ramai rakyat Malaysia yang menggunakan Internet dan mahukan sambungan lebih pantas dan berterusan daripada penyedia perkhidmatan Internet dan komunikasi mereka," katanya.

-- BERNAMA
insyaallah akan meningkat..korang jangan terkejut org malaysia ni masih ada yang maintain pakai dial UP ( tapi dah stop so paksarela amik streamyx) and yg pakai streamyx 384kbps pun ada and masih xnak upgrade... sebab diorg cuma guna check2 email gitu ja
Reply With Quote
  #3  
Old 24-08-2017, 03:22 AM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,404
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 40
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ketupatFX View Post
insyaallah akan meningkat..korang jangan terkejut org malaysia ni masih ada yang maintain pakai dial UP ( tapi dah stop so paksarela amik streamyx) and yg pakai streamyx 384kbps pun ada and masih xnak upgrade... sebab diorg cuma guna check2 email gitu ja
Masih terkenang lagi pakai streamyx 384kbps..download anime 60mb setengah jam..dah la bayar mahal..rm60 sebulan..

Sekarang guna digi je..60 mb seminit siap..bayat pun rm30 je..
Reply With Quote
  #4  
Old 24-08-2017, 03:28 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 681
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Kat fon ada GPRS je..download mp3 6-7 minit 1 lagu..kih3 tu dh rasa laju..
Reply With Quote
  #5  
Old 24-08-2017, 05:38 AM
jaws_am jaws_am is offline
Active Plus

jaws_am's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Location: wherever you are
Posts: 4,928
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 315
Active Level
Default

terima kasih kt celcom..
buat burung hantu bagai..
__________________
So long, and thanks for all the fish
Reply With Quote
  #6  
Old 24-08-2017, 06:28 AM
kainlangsir kainlangsir is offline
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,668
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

zaman dial up dulu main mirc je la yang mampu
Reply With Quote
  #7  
Old 24-08-2017, 09:54 AM
zdman zdman is offline
Active Member

zdman's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2008
Location: Ugly Rock
Posts: 2,124
Thanks (Received): 121
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

1997 tm1515, game fav time tu fifa 1997 n CM..mirc n yahooo
Reply With Quote
  #8  
Old 24-08-2017, 09:56 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 34,519
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 538
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ini lah tanda rakyat malaysia kena buat biz online biz internet

bila meningkat jumlah penggunaan internet maka jumlah pelanggan internet pun akan bertambah
__________________


INFO PERCUMA Rahsia Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #9  
Old 06-09-2017, 06:43 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,566
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 97
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
ini lah tanda rakyat malaysia kena buat biz online biz internet

bila meningkat jumlah penggunaan internet maka jumlah pelanggan internet pun akan bertambah
Daus berfikiran bisnes.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump