Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-09-2017, 08:54 PM
has_mmu has_mmu is offline
Regular

has_mmu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 713
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 3
Active Level
Default Beli Rumah Yang Ada CTOS

salam cgrian...

saya nak tanya..

kalau kita nak beli rumah dari owner yang ada CTOS
boleh ker?

saya dah refer bank...
bank check no ic owner, ada ctos.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-09-2017, 07:08 AM
oberst oberst is offline
Regular

oberst's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2013
Posts: 122
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by has_mmu View Post
salam cgrian...

saya nak tanya..

kalau kita nak beli rumah dari owner yang ada CTOS
boleh ker?

saya dah refer bank...
bank check no ic owner, ada ctos.
Mungkin ada CTOS sekadar sbb hutang telco, minor je tu..

Asalkan owner bayar cantik ansuran rumah dia consider ok je, kalau tggu ari nk kne lelong tu kne jaga2..
Reply With Quote
Likes myroadtax.com liked this post
  #3  
Old 21-09-2017, 07:32 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,483
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Oh maksud TT CTOS score yang rendah dan ada CRIS punya flag.
Reply With Quote
  #4  
Old 22-09-2017, 11:35 AM
lobangbesar lobangbesar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 47
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

apa masalah ?
Reply With Quote
  #5  
Old 22-09-2017, 11:37 AM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,150
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by myroadtax.com View Post
Oh maksud TT CTOS score yang rendah dan ada CRIS punya flag.
maksud TT owner ada rekod CTOS, bukan CTOS score... TT takde mention lansung CCRIS...
Reply With Quote
  #6  
Old 22-09-2017, 11:44 AM
Ahmad07 Ahmad07 is online now
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,150
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by has_mmu View Post
salam cgrian...

saya nak tanya..

kalau kita nak beli rumah dari owner yang ada CTOS
boleh ker?

saya dah refer bank...
bank check no ic owner, ada ctos.
ic owner ada ctos xde masalah.. takde kaitan ngan rumah... proceed je... semua bayaran bayar pada lawyer/akaun agency ejen, jangan bayar pada owner lak, kang hangus...
Reply With Quote
  #7  
Old 23-09-2017, 12:37 AM
agent769 agent769 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 19
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

maybe lari topik sket...kalau ada ccris ctos mmg kompom rejek ke untuk beli rumah?
Reply With Quote
  #8  
Old 23-09-2017, 10:12 AM
mreduan mreduan is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 520
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Klu owner ada CTOS/CCRIS takde masalah nak jual rumah...
Reply With Quote
  #9  
Old 23-09-2017, 10:34 AM
Jejaka Perasan Jejaka Perasan is offline
Super Moderator

Jejaka Perasan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: http://www.carigold.com
Posts: 1,301
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by agent769 View Post
maybe lari topik sket...kalau ada ccris ctos mmg kompom rejek ke untuk beli rumah?
Kalau ada CTOS/CCRIS jangan kan nak beli rumah, nak beli kereta pun tak lepas. Nak buat apa2 loan pun tak lepas. Kasi clear dulu.
__________________
Quote:
Any Suggestion, ideas or Comment to notify us please use this

Quote:
Sila tekan butang REPORT(Tanda Seru Warna Kuning) pada penjuru kanan post berkaitan yang melanggar Peraturan AM Carigold.com untuk tindakan segera dan pantas dari pihak kami.
Reply With Quote
  #10  
Old 25-09-2017, 09:36 AM
Abu nawas Abu nawas is offline
Legendary Member

Abu nawas's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Location: Permatang Pauh.....
Posts: 11,187
Thanks (Received): 302
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ada tak cara untuk mereka yang ada masalah ctos ni beli rumah ? mungkin dah bole guna cara biasa..kena ada cara yg luarbiasa..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump