Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 12-06-2017, 07:08 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,717
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
Kalau Dana Haji Jasman yang TT maksudkan, bermakna TT dah ketinggalan bas yang sangat jauh..

Kalau TT 4 bulan orang lain dah berpuluh tahun menunggu..sampai ada yang meninggal, dari bujang sampai kahwin, dari x ada anak sampai anak 4 5 orang. dari muda dah jadi tua dan sebagainya..
Haji Jasman dah meninggal. So ada yg ambil alih.
Diberi nafas baru. Nama dana pun dah tukar..
kira aku dibawah pengurusan baru ler

Cuma aku muskil...depa ni xada wat report ke ?
Klu dah lapan tahun masih menunggu..apa yg mangsa ni fikir?
Kena pukau ke ? Sihir ke ?
Bukan sikit yg terlibat...belas ribu ooo.
Aku nak tau sb ada saudara mara yg terlibat..nak kasi sedar sikit,
tapi macam yg tuan2 cakap ler...depa ni masih mengharap.
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 12-06-2017, 07:15 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,717
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by agen14 View Post
Yelahkan dana ni tahun 2005 dulu dah wujud.. tapi kawan yg join sampai sekarang belum kaya2 lagi.. bila aku tanya dia kata masih menunggu.. ntah bila duit tu akan jatuh dari langit
tu lah masalahnya tuan,
mcm mana nak sedarkan saudara mara & sahabat yg terlibat.
Depa ni mcm kena pukau tau..bila leader kata..
"kita ada masalah teknikal. Perlu bantuan utk clear duit tax.
Sub2 leader kena collect duit sorang rm100"
Sape bantu rm100, nanti dapat ganjaran 500k (contoh)...
pun depa percaya...Majoriti akan topup....
ada ler sorang dua yg menentang..
terus kena remove dari group
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
  #23  
Old 12-06-2017, 07:29 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,717
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by guise View Post
memang sekarang TT tak keluar duit....
diaorg sedang dendangkan lagu....
kalau TT dah seronok dengar lagu baru step seterusnya bermula....
TT akan lena dibuai mimpi2 yg indah....
Apabila terpersona dan jatuh cinta barulah mudah nak melabur/lebur...

note: jangan buang masa, masa itu emas....
doakan saya agar xterlena tuan.
Saya buat sb nak menyelami sb ada saudara & sahabat saya yg dah hanyut.
Bukan sikit duit dia orang habis. Kenapa mereka MUDAH & TERUS percaya ?
Bayangkan..leader berbicara nilai duit sehingga 250B~900B...pun dia orang percaya
Adakah kerana faktor ugama ?
kerana leader2 ni klu bercakap,
xlepas dgn perkataan syukur, Alhamdulillah, InSyaAllah, guna sabda nabi bagai
dan pelbagai lagi ler bicara yg beralaskan agama.

Dari pengunaan masa..biasa jer, bc whatsapp.
sesekali gi makan2 kat majlis yg depa anjur.
Apa2pun tq utk nasihat tuan.
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
  #24  
Old 12-06-2017, 07:29 AM
9_9 9_9 is offline
Active Plus

9_9's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,071
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
Default

slmt dtg ke alam jenayah tt
Reply With Quote
  #25  
Old 12-06-2017, 07:39 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by guise View Post
memang sekarang TT tak keluar duit....
diaorg sedang dendangkan lagu....
kalau TT dah seronok dengar lagu baru step seterusnya bermula....
TT akan lena dibuai mimpi2 yg indah....
Apabila terpersona dan jatuh cinta barulah mudah nak melabur/lebur...

note: jangan buang masa, masa itu emas....
Rasanya elok juga niat murni tt tu.

Sebab tt ada kata yang dia nak 'alami sendiri' keadaan bagaimana berada dalam kalangan puak-puak nih. Dari segi apa yang dia kata, apa yang dia alami, tak nampak macam dia mudah terikut-ikut.

sebab bila dia dah alami macam-macam, dia pelajari benda baru, dan kemungkinan akan update ilmu dia tu kepada thread ni.

Seronok juga tu.

Kita doakan tt yang terbaik. Semoga dapat korek rahsia skim tu.
Reply With Quote
  #26  
Old 12-06-2017, 07:40 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,226
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 134
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
tu lah masalahnya tuan,
mcm mana nak sedarkan saudara mara & sahabat yg terlibat.
Depa ni mcm kena pukau tau..bila leader kata..
"kita ada masalah teknikal. Perlu bantuan utk clear duit tax.
Sub2 leader kena collect duit sorang rm100"
Sape bantu rm100, nanti dapat ganjaran 500k (contoh)...
pun depa percaya...Majoriti akan topup....
ada ler sorang dua yg menentang..
terus kena remove dari group
Harap2 TT x termasuk dalam golongan bolded.. yang pernah kena pon dengar kata bkan orang biasa2.. golongan yang intelektual pon ada
Reply With Quote
  #27  
Old 12-06-2017, 07:41 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,717
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 76
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dauskupang View Post
bab2 dana ni mmg aku musykil laa....

sape laa bo.do sgt nak bagi duit free2 je...

dan sape laa bo.do sangat pikir leh dapat duit free je...

itu ler isu dia boss.
Aku wat ni sb aku geram ada berapa customer aku yg xbayar hutang,
sb duit depa habis kat dana2 ni..
Bila aku minta hutang..depa boleh cakap...
"nt klu dpt PO aku bayar 5x ganda ler kat ko.."
Nak kata dia bo.d0 depan2..kang bertumbuk lak..
apatah lg aku pegang prinsip customer is always right

2~3 hari ni, leader dia orang offer,
sape nak duit raya..bayar rm100 dapat rm1k...
pun masih ada ramai lagi yg percaya.
Ada satu bro tu masuk 10k dgn harapan dapat 100k duit raya.
Duit yg patut bayar hutang or beli barang kat kita,
depa dah salor ke leader2 lahanat ni

Mcm ada sahabat kat atas cakap...
depa ni mungkin guna sihir kot..
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
  #28  
Old 12-06-2017, 07:55 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,226
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 134
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
tu lah masalahnya tuan,
mcm mana nak sedarkan saudara mara & sahabat yg terlibat.
Depa ni mcm kena pukau tau..bila leader kata..
"kita ada masalah teknikal. Perlu bantuan utk clear duit tax.
Sub2 leader kena collect duit sorang rm100"
Sape bantu rm100, nanti dapat ganjaran 500k (contoh)...
pun depa percaya...Majoriti akan topup....
ada ler sorang dua yg menentang..
terus kena remove dari group
Harap2 TT x termasuk dalam golongan bolded.. yang pernah kena pon dengar kata bkan orang biasa2.. golongan yang intelektual pon ada
Reply With Quote
  #29  
Old 12-06-2017, 08:25 AM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,574
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
itu ler isu dia boss.
Aku wat ni sb aku geram ada berapa customer aku yg xbayar hutang,
sb duit depa habis kat dana2 ni..
Bila aku minta hutang..depa boleh cakap...
"nt klu dpt PO aku bayar 5x ganda ler kat ko.."
Nak kata dia bo.d0 depan2..kang bertumbuk lak..
apatah lg aku pegang prinsip customer is always right

2~3 hari ni, leader dia orang offer,
sape nak duit raya..bayar rm100 dapat rm1k...
pun masih ada ramai lagi yg percaya.
Ada satu bro tu masuk 10k dgn harapan dapat 100k duit raya.
Duit yg patut bayar hutang or beli barang kat kita,
depa dah salor ke leader2 lahanat ni

Mcm ada sahabat kat atas cakap...
depa ni mungkin guna sihir kot..
dah masuk fasa mintak duit laa ni kiranya ya?

selama ni dia peram dlu bagi betul2 terdesak dulu
Reply With Quote
  #30  
Old 12-06-2017, 09:04 AM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,777
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
Baru2 ini aku telah ditawarkan duit berjuta2 secara tunai
Lanjutan dari aku menyertai satu program dana yg depa dok heboh2 tu

Aku masuk sekadar nak tau apa game dia orang yg sebenar.
Semua kata, scamer ni akhirnya akan minta kita topup duit utk pelbagai urusan bagai melancarkan kecairan duit dana...
Tapi dah 4 bulan aku terlibat..depa xminta apa2pun..
Baru2 ni..nak kasi aku kete rover... aku on jer..
Apa sebenarnya game dia orang ni ?
Sb biasanya, depa cepat aja soh masuk duit dlm akaun mereka utk mcm2 urusan karut mereka.

Ada yg terlibat sama?
jom tukar2 cerita sekadar nak lebih faham pasal tipu menipu..
dah dapat ke keter rover nya?
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump