Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 22-09-2014, 11:30 AM
D24 D24 is offline
Active Member

D24's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,690
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

Dia call aku cakap aku dapat kerja kastam. Tak payah interview. Celakak punya operator.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 22-09-2014, 11:30 AM
chrome76 chrome76 is offline
Active Plus

chrome76's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 3,751
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

makin terdesak scammer skang ni..hehehhe
Reply With Quote
  #13  
Old 29-07-2015, 10:55 AM
Easy Edar Easy Edar is offline
Regular

Easy Edar's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2012
Posts: 201
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

hari ni jadi bank rakyat plk dh....
Reply With Quote
  #14  
Old 29-07-2015, 10:58 AM
CH4 CH4 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (53)
Join Date: Nov 2010
Location: Sila isi tempat __________________________________
Posts: 18,536
Thanks (Received): 462
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

aku jika no xder nama mmng aku x angkatt
Reply With Quote
  #15  
Old 29-07-2015, 11:38 AM
myroadtax.com myroadtax.com is offline
CG Top Poster Club

myroadtax.com's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2014
Posts: 25,482
Thanks (Received): 258
Likes (Received): 247
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by CH4 View Post
aku jika no xder nama mmng aku x angkatt
Semua nombor bukan dalam whitelist kena block. Cuma boleh sms dan whatsapp sahaja untuk saringan.

Scam phone markerter ni cuma nak dapatkan maklumat kad kredit kita sahaja. Maklumat lain kita dia sudah ada. Dia beli daripada bank atau syarikat Telco. Itu dia boleh menyamar macam dia tahu kita.

Modus operandi dia menyamar jadi pegawai khidmat pelanggan dan pancing baik sampai dapat maklumat kad kredit.

Dapat sahaja nombor kad kredit gerenti kena caj pakej insuran atau pakej pelancongan walaupun kita tidak beri kebenaran atau bersetuju ambil apa-apa pakej.
Reply With Quote
  #16  
Old 18-08-2015, 04:37 PM
are-da are-da is offline
Active Member

are-da's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2007
Location: Jengka, Pahang
Posts: 1,931
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Easy Edar View Post
hari ni jadi bank rakyat plk dh....
dia call aku pon jadi bank rakyat jugak.. ajak masuk takaful.. banyak kali pulak tu call.. jilaka sungguh..
__________________
life is not a problem to be solved, but a reality to be experienced
Reply With Quote
  #17  
Old 18-08-2015, 04:44 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 24,085
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 136
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

call2 suruh beli insuran.
dah kata taknak tak faham jugak.
__________________

E-Book Panduan FB Ads Untuk Buta IT [RM20] | PM SEKARANG!
SERVIS REKA GRAFIK DI SINI!

Reply With Quote
  #18  
Old 09-10-2015, 02:17 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Active Plus

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,394
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Aduh.. Dr 2013 thread nie.. Mengganggu berul no nie.. Igt ade menang ape2 contest ker.. Ciss..
__________________
Sila Hubungi 017-3729424 untuk maklumat[/CENTER][/SIZE][/B][/URL]
Reply With Quote
  #19  
Old 09-10-2015, 02:23 PM
iwak iwak is offline
Super Active

iwak's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,337
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 3
Active Level
Default

rasanya smalam ad call aku 2 kali aku tak angkat lepas tu tel no rumah pulak. wakil cimb ckp aku bertuah dapat insurans.
Reply With Quote
  #20  
Old 09-10-2015, 02:26 PM
9_9 9_9 is offline
Active Plus

9_9's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,071
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by iwak View Post
rasanya smalam ad call aku 2 kali aku tak angkat lepas tu tel no rumah pulak. wakil cimb ckp aku bertuah dapat insurans.
dpt insurance pun bertuah ker

kikii
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump