Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 06-01-2013, 10:22 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by siddiq18 View Post
Dulu aku pon nk terkena dgn syarikat ni..klo spe2 g diorg punya pjumpaan dkt hotel mst terkena la.bwk g pejabat, mntak dftr dgn byr.klo xde duit mntak fotostat ic sume utk loan bank.bahaya..borg loan dri sume bank ada..mmg tperangkapla klo jnis diam je
tak pula aku kena mcm nie..tak boleh mcm nie..kalau ade ahli buat mcm nie mmg dah kene warning letter..dlm nie dah jadi ketua pon bukan boleh duk diam..syarikat pantau..
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 06-01-2013, 10:34 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

pada yg benar2 ingin merubah hidup..tertekan dgn kewangan..dan berminat bisness pm sy yer...sy dan team akan bantu smpai anda berjaya...tp hanya area KL dan shah alam...itu jer yg termampu utk membantu..sebab kita nak semua ahli boleh berjaya..
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
  #23  
Old 06-01-2013, 11:26 PM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hunTer View Post
m/plan hanya pada yg hanya melawat ke ofis...sorry tuan
stail2 mcm ni..
modal singgit untung sejuta pun aku taknak join..
6 lawan 1 ni zaman 10 tahun dulu bolela..penetik sangat
__________________
Reply With Quote
  #24  
Old 06-01-2013, 11:32 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
stail2 mcm ni..
modal singgit untung sejuta pun aku taknak join..
6 lawan 1 ni zaman 10 tahun dulu bolela..penetik sangat
takda hal bro..aku buat hanya pd yg mahu..aku bukan fanatik..aku cari rezeki..itu jer..aku takde giler2 promote cg kata mcocean segala2nya..
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
  #25  
Old 06-01-2013, 11:33 PM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hunTer View Post
takda hal bro..aku buat hanya pd yg mahu..aku bukan fanatik..aku cari rezeki..itu jer..aku takde giler2 promote cg kata mcocean segala2nya..
kalau mcm tu ko boleh bentang m/plan..
kita sama2 tau apa akan jadi kalau pegi opis..
__________________
Reply With Quote
  #26  
Old 06-01-2013, 11:37 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
kalau mcm tu ko boleh bentang m/plan..
kita sama2 tau apa akan jadi kalau pegi opis..
harap maaf tuan..ini polisi..setiap syarikat ada polisi masing2..
cuma yg nie berlainan sikit
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
  #27  
Old 07-01-2013, 09:39 AM
xydee6527 xydee6527 is offline
Active Member

xydee6527's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,295
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hunTer View Post
pada yg benar2 ingin merubah hidup..tertekan dgn kewangan..dan berminat bisness pm sy yer...sy dan team akan bantu smpai anda berjaya...tp hanya area KL dan shah alam...itu jer yg termampu utk membantu..sebab kita nak semua ahli boleh berjaya..
Konsepnye cuma nk cari org je kan..
Korg and team korg akan bantu ahli baru utk mcari ahli baru yg lain..
Korg akan diberi latihan camne nk yakinkan org lain utk join bisnes ni..
Smpai ade yg pendiam akan brubah mjadi seorg yg petah berkata2..

Satu soalan utk tuan, dr mana sumber pendapatan tuan?
Kalo tuan xde downline boleh ke jana pendapatan?
Reply With Quote
  #28  
Old 07-01-2013, 09:50 AM
popzz popzz is offline
Active Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2010
Posts: 2,284
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

takde produk ker? pastikan co tu ada lesen dari bank negara, takut nanti akaun co kena beku.
Reply With Quote
  #29  
Old 07-01-2013, 10:14 AM
AureLia AureLia is offline
Super Active

AureLia's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 7,709
Thanks (Received): 313
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hunTer View Post
harap maaf tuan..ini polisi..setiap syarikat ada polisi masing2..
cuma yg nie berlainan sikit
Kenapa pula nak bentangkan plan jadi bertentangan dengan polisi syarikat? Kalau tak bentangkan plan, macamana nak cari downline? Apa bezanya bentangkan plan kat forum, dengan bentangkan plan kat ofis? Sama saja sebenarnya, yg berbeza cuma lokasi. Kalau nak ke ofis baru boleh bentangkan plan, jadi sama sajalah program ni dengan MLM2 lain yg mereka bincangkan sebelum ni - 'Apa plan?' 'Oh, tak boleh cerita, kena pegi ofis dulu.' Sudahnya awal2 lagi pendengar akan masukkan program ni ke dalam minda sebagai Program SUSPICIOUS. Siapa yg rugi? Anda sendiri.

P.S Kalau anda tak dapat ahli baru, darimana dan bagaimana anda menjana pendapatan? Boleh jelaskan, atau kena ke ofis juga? Heh.
__________________
~ If you are depressed, you are living in the past. If you are anxious, you are living in the future.
If you are at peace, you are living in the present. ~
Reply With Quote
  #30  
Old 07-01-2013, 12:56 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by xydee6527 View Post
Konsepnye cuma nk cari org je kan..
Korg and team korg akan bantu ahli baru utk mcari ahli baru yg lain..
Korg akan diberi latihan camne nk yakinkan org lain utk join bisnes ni..
Smpai ade yg pendiam akan brubah mjadi seorg yg petah berkata2..

Satu soalan utk tuan, dr mana sumber pendapatan tuan?
Kalo tuan xde downline boleh ke jana pendapatan?
Aku serius dolu xpandai invite org...tp team aku alhamdulillah byk membantu..70% teamwork..aku hanya bwk kawan sja..masa tu aku tak sangka kwn aku yg -ve giler boleh positive..dr situ aku kumpul ilmu..ilmu sgt penting..dr situ kita boleh berjaya..sbb aku pernah kena label sbgai "***** SOMBONG"..dari situ tahap kesedaran aku timbul..

Disini ade dua cara network n selling product..aku hanya focus network..product sgt berkualiti sbb dalam company ni ade bisness school..dr sini pd ahli yg berminat nk belajar company support..n mereka inilah yg menghasilkan product..
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump