Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-12-2012, 03:55 PM
rickyricardo rickyricardo is offline
Active Member

rickyricardo's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Mar 2009
Location: http://hdwallpapergraphics.blogspot.com/
Posts: 1,514
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Mcocean ni kat Fraser Business Park tu ke?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-12-2012, 04:12 PM
FXSUM FXSUM is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2008
Posts: 220
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bagus bisnes network ni.aku pun pnh g dgr seminar tp x buat lg.sbb tgh wat bisnes lain
Reply With Quote
  #13  
Old 06-01-2013, 04:14 AM
che tak che tak is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bukannya semua, tetapi kebanyakkan pelan perniagaan yang berkonsep downline/upline (MLM) pada hari ini adalah bertentangan dengan syarak. Jangan hanya memandang kaum itu dan kaum ini (kaum lain) sahaja yang bijak memanfaatkan peluang sedangkan kaum melayu ketinggalan. Tiada bezanya jika kaum melayu/islam menjalankan perniagaan (MLM) yang bertentangan dengan syarak dengan mereka yang menjalankan perniagaan berasas maksiat seperti pelacuran, perjudian, arak dan sebagainya. Kita dituntut untuk berjaya didunia tetapi jangan kita lupa, kita juga dituntut untuk berjaya di akhirat...Kita masih ada pertanggungjawaban di'sana'. Semoga kita tidak alpa didalam mengejarkan kebahgiaan dan kekayaan dunia.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-01-2013, 05:08 AM
parkis parkis is offline
Regular

parkis's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Aug 2010
Posts: 215
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

MLM yg paling mahal aku rase..nk join kne ader 1K lbh if x salah ler..pnh p kt opis dorg.mmg melayu x ramai.rasenyer dorg ni xde jual brg sgt.sbb dorg ckp xplu bli or gune brg MC ocean pun bleh dpt duit.mybe dorg dpt duit dari ahli baru.downline ler kirenyer..logik gak 2..nk join pun kne ader 1K lbih..if x betul,ambe mintak maaf yer...
Reply With Quote
  #15  
Old 06-01-2013, 11:45 AM
siddiq18 siddiq18 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Posts: 120
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Dulu aku pon nk terkena dgn syarikat ni..klo spe2 g diorg punya pjumpaan dkt hotel mst terkena la.bwk g pejabat, mntak dftr dgn byr.klo xde duit mntak fotostat ic sume utk loan bank.bahaya..borg loan dri sume bank ada..mmg tperangkapla klo jnis diam je
Reply With Quote
  #16  
Old 06-01-2013, 12:17 PM
rumahemas4u rumahemas4u is offline
Super Active

rumahemas4u's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Dealer ONEXOX / Ins&Rtax Murah
Posts: 5,611
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hunTer View Post
Salam semua...

Saya Forex trader sebelum ini memangkah tahap gaban MLM
sampai bergaduh bila dgr org mlm mengutuk melayu lar,miskin la,malaslaa..itu terpulanglar...bagi aku dunia nie sementara..setitik pon aku tak pernah fikir nak kaya

sebelum ni org aku tak suka bila kwn2 bawa ke syarikat mlm cerita mcm tahap dewa kaya raya

tetapi bila aku sampai jejak kaki ke MCOcean aku nampak berlainan...aku tanya kawan aku mana pergi org melayu..rupanya kaum2 lain dah bawa sedara mara masuk join MCOcean..budaya didalam tu tak sombong angkuh dan riak...tetapi dalam senyap ada seorg budak melayu berumur 25tahun dah berjaya dlm MCocean walaupon bilangan org melayu aku boleh kira

lagi satu pakcik aku berumur 57tahun pon masuk..adeh pening aku dibuatnya ..dan sekarang selama 4 bln dia join mmg taknak kaya...cuma senang kehidupan..dan sekarang dah beli cash saga BLM

bila masa speaker nak memberi ucapan apa perception aku pada speaker india tu dia mmg seorg yg ikhlas...dia tidak angkuh dgn kekayaan yg dia ada...sampaikan menangis di pentas bila menceritakan hal kehidupan yg miskin dahulu...

aku datang bukan seorang...berenam..dah kaji segala hal selama sebulan dari segi halal dan haram...dgn itu kami jadi join dgn bermodalkan rm2100..dan kami kini sedang bergiat aktif mencari partner yg BERKUALITI...bermaksud bersungguh ingin mengubah hidup...sebab bila ada seorg ahli berminat nak tahu..semua kena turun dari upline yg atas sekali sampaikan lah bawah..WAJIB turun!kalau ada yg buat tak kesah mmg terus kitaorg issue kt management

sebab teamwork sgt kukuh sebab itu aku join..bermakna disekeliling aku ramai yg membantu...sehingga kini boleh katakan MCocean tidak menipu...TEAMWORK sgt penting...bukan hanya merebut kekayaan..tetapi kita sama2 org melayu naik..dan aku skarang bergiat aktif pulakkkk dgn MCocean...kalau berminat jumpala kami dan korang tahu sendiri attitude kami bukan nak kaya tapi berkawan dan senang kehidupan..
macam best ajer, ce cerita!!! bagi pencerahan, terus terang ajer kat sini, ramai yg nak tahu! JGN SKIM CEPAT KAYA, dah lee...

Reply With Quote
  #17  
Old 06-01-2013, 10:08 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rumahemas4u View Post
macam best ajer, ce cerita!!! bagi pencerahan, terus terang ajer kat sini, ramai yg nak tahu! JGN SKIM CEPAT KAYA, dah lee...

bukan skim cepat kaya

Company base kt malaysia export ke luar negara..dah 5 buah negara company bertapak..company dah bertapak 10 thn...kalau tak da lama bungkussss..

ahli pon ada bekas polis

sebab apa tak popular mcm yg laen...sebab company mementingkan KUALITI


nak tahu lebih jomler ke ofis...keputusan lepas terserah..no paksaan

tapi aku kembangkan area kl jer...sesiapa nk tahu lebih lanjut pm sy

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
  #18  
Old 06-01-2013, 10:13 PM
ezeynet ezeynet is offline
Super Active

ezeynet's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Mar 2009
Posts: 8,831
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada website tak..
m/plan ke
__________________
Reply With Quote
  #19  
Old 06-01-2013, 10:16 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

terus terang aku kata aku tercabar join sebab makcik sedara kepada kawan rapat aku pon buat..dah income 5 figure...pakcik kpd kawan kawan rapat aku pekerja kebun getah sekarang pon income 5 figure...mahu tak tercabar???...nak bukti boleh je dtg berkenalan dgn pakcik kawan aku hehe..

formula aku senang..kene rapat dgn org yg dah berjaya...baru boleh berjaya...macam dlm forex aku belajar dgn sifu2..tp disebabkan forex aku dah was2...sbb tu aku tak bukak thread mcocean kt sini..ahli lain pon xbuka...

nak katakan HARAM???dalam ni pon ade 2 imam masjid dah join hahahaha...nak kenal kena join dolu
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
  #20  
Old 06-01-2013, 10:20 PM
hunTer hunTer is offline
Active Member

hunTer's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,851
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ezeynet View Post
ada website tak..
m/plan ke
m/plan hanya pada yg hanya melawat ke ofis...sorry tuan
__________________
Learning is Never Ending Process
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump