Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Complaints

Consumer Complaints This section is for serious poster (as a consumer) who like to share their unsatisfying of using products or services by reporting all misconducts, errors, flaws & failures. Attaching some images or videos are recommended.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #81  
Old 09-09-2017, 08:19 PM
hum hum is offline
Super Active

hum's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Mar 2009
Posts: 5,344
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 32
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lambda123 View Post
Benar tu. Customer service kita mmg teruk di malaysia. Kurang latihan kot.
customer service tu satu hal..tapi paling penting, customer tu sendiri biasanya masalah..

cina tau2 la peragai macam mana

melayu pulak pergi kedai melayu asyik nak murah je, mintak kurang itu la ini la..tapi bila pergi kedai cina, elok je bayar harga full..tak merungut pun..

kadang2 kerani/peniaga ni bengang dengan sikap customer malaysia, peragai macam kelas ke3..

cerita benar dari lecturer aku masa dia belajar kat uk dulu
dekat uk ada polisi kalau kita beli kamera, dalam masa seminggu kita tak puas hati, boleh pulangkan balik kamera tu tanpa ada syarat dan dapat full refund. pelajar malaysia ambik kesempatan, beli kamera pastu guna puas2, lepas guna pulangkan balik kat kedai dan dapat full refund..punyalah [email protected] peragai

sampai bila pun tak maju
Reply With Quote
Likes oldtbone, Jackhalid, Jedi liked this post
Paid Advertisement
  #82  
Old 09-09-2017, 08:27 PM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,707
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
customer service tu satu hal..tapi paling penting, customer tu sendiri biasanya masalah..

cina tau2 la peragai macam mana

melayu pulak pergi kedai melayu asyik nak murah je, mintak kurang itu la ini la..tapi bila pergi kedai cina, elok je bayar harga full..tak merungut pun..

kadang2 kerani/peniaga ni bengang dengan sikap customer malaysia, peragai macam kelas ke3..

cerita benar dari lecturer aku masa dia belajar kat uk dulu
dekat uk ada polisi kalau kita beli kamera, dalam masa seminggu kita tak puas hati, boleh pulangkan balik kamera tu tanpa ada syarat dan dapat full refund. pelajar malaysia ambik kesempatan, beli kamera pastu guna puas2, lepas guna pulangkan balik kat kedai dan dapat full refund..punyalah [email protected] peragai

sampai bila pun tak maju
Kupasan yg baik. Tiada lagi saya nak tambah. Tuan dah bentang semua. Spt yg dikatakan, kita nya masalah mentaliti.
Reply With Quote
  #83  
Old 14-09-2017, 12:44 PM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: away from civilization
Posts: 6,923
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 315
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post

kadang2 kerani/peniaga ni bengang dengan sikap customer malaysia, peragai macam kelas ke3..

cerita benar dari lecturer aku masa dia belajar kat uk dulu
dekat uk ada polisi kalau kita beli kamera, dalam masa seminggu kita tak puas hati, boleh pulangkan balik kamera tu tanpa ada syarat dan dapat full refund. pelajar malaysia ambik kesempatan, beli kamera pastu guna puas2, lepas guna pulangkan balik kat kedai dan dapat full refund..punyalah [email protected] peragai

sampai bila pun tak maju
betul sgt tu bos. dr statement bos sy blh rasa bos juga seorg peniaga.
dan tu psl kadang kalo nk jual apa2 kat online sy cukup berhati2 dgn terma "personal warranty" yg kita bg kat customer.
kita niat baik tp kadang tu org tempatan ni mmg dia memanafaatkan secukupnya personal warranty yg kita bg.
bila tempoh nk dkt habis dia minta refund dgn pelbagai alasan x munasabah..
kalo dlm thread forum, ketidakpuasan pelanggan mcm ni akan bagi view yg buruk utk pelanggan lain yg berminat berurusniaga dgn kita
Reply With Quote
  #84  
Old 14-09-2017, 09:53 PM
HelangPutih HelangPutih is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,674
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 64
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
customer service tu satu hal..tapi paling penting, customer tu sendiri biasanya masalah..

cina tau2 la peragai macam mana

melayu pulak pergi kedai melayu asyik nak murah je, mintak kurang itu la ini la..tapi bila pergi kedai cina, elok je bayar harga full..tak merungut pun..

kadang2 kerani/peniaga ni bengang dengan sikap customer malaysia, peragai macam kelas ke3..

cerita benar dari lecturer aku masa dia belajar kat uk dulu
dekat uk ada polisi kalau kita beli kamera, dalam masa seminggu kita tak puas hati, boleh pulangkan balik kamera tu tanpa ada syarat dan dapat full refund. pelajar malaysia ambik kesempatan, beli kamera pastu guna puas2, lepas guna pulangkan balik kat kedai dan dapat full refund..punyalah [email protected] peragai

sampai bila pun tak maju
tu la..
aku pn sakit ati ngan customer melayu.
mintak kurang harga gila2, tp nak kualiti tip top.
pastu buat cite sana lagi murah lagi elok.

ngn tokey cina okay pulak, xde pn minta kurang harga.
maaflah, klu ade rakan2 cina sini, aku xbermaksud nak perkauman.
tp nk ckp ttg sikap.
__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #85  
Old 17-09-2017, 07:47 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 31,597
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 435
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by HelangPutih View Post
tu la..
aku pn sakit ati ngan customer melayu.
mintak kurang harga gila2, tp nak kualiti tip top.
pastu buat cite sana lagi murah lagi elok.

ngn tokey cina okay pulak, xde pn minta kurang harga.
maaflah, klu ade rakan2 cina sini, aku xbermaksud nak perkauman.
tp nk ckp ttg sikap.
Bukan semua customer melayu camtue

Saya ada customer melayu dari Johor,kelantan ,Melaka,Negeri sembilan seluruh Malaysia ada

Bukan semua minta diskaun gila gila

Kebanyakan nak barang elok dan sampai

Dan ada antara pelanggan saya dah beli betahun ngan saya macam macam dia beli selalu berhubung ngan saya

Kadang sembang kosong macam member
__________________


Komisyen Lebih RM1,000 untuk yang rekemen pelanggan pada saya di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #86  
Old 17-09-2017, 10:49 PM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 5,490
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
Bukan semua customer melayu camtue

Saya ada customer melayu dari Johor,kelantan ,Melaka,Negeri sembilan seluruh Malaysia ada

Bukan semua minta diskaun gila gila

Kebanyakan nak barang elok dan sampai

Dan ada antara pelanggan saya dah beli betahun ngan saya macam macam dia beli selalu berhubung ngan saya

Kadang sembang kosong macam member
tak semua tapi kebanyakkannya memang macam tu...
__________________
SUKA CAKAP BOHONG SUKA MUNKIR JANJI<<ada tak sikap ni dalam diri kita?Serius saya boring kalau orang terlalu fanatik partiNpemimpin politik..
Im COOl.....Infraction In Cool Mode
Reply With Quote
  #87  
Old 21-09-2017, 09:57 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 33,525
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 388
Active Level
My Mood:
Default

Antara penyakit Melayu.

Tak semua la tapi ada yang jenis camtu.


Aku kena sebut gak, Air Asia.

Dulu Melayu tak reti manage...hutang banyak.

Jual RM1 kat Tony, bayar hutang pelan˛...elok jer skang.



Silapnya yang dapat bisnes ni jenis Melayu perangai cam jilake.

Kalau bagi yang perangai elok, ok jer.



Masalahnya ni jenis Melayu yang laju bab duit jer.

Customer service?

Cam jilake.

Last edited by Jedi; 21-09-2017 at 10:05 PM..
Reply With Quote
  #88  
Old 21-09-2017, 10:00 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 33,525
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 388
Active Level
My Mood:
Default

Setuju.

Bila dia nak beli, dia nak murah.

Bila dia nak jual, dia jual mahal˛.


Aku nak ketuk jer kepala Melayu camni.


Paling tak boleh blah...

#seriusbuyer*
#hargakasihsayang

*Bila kita tanya jadi ke beli, iam˛ dia dah beli dengan orang lain.

Rasa nak maki jer

Quote:
Originally Posted by HelangPutih View Post
tu la..
aku pn sakit ati ngan customer melayu.
mintak kurang harga gila2, tp nak kualiti tip top.
pastu buat cite sana lagi murah lagi elok.

ngn tokey cina okay pulak, xde pn minta kurang harga.
maaflah, klu ade rakan2 cina sini, aku xbermaksud nak perkauman.
tp nk ckp ttg sikap.
Reply With Quote
  #89  
Old 21-09-2017, 10:05 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,792
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hum View Post
customer service tu satu hal..tapi paling penting, customer tu sendiri biasanya masalah..

cina tau2 la peragai macam mana

melayu pulak pergi kedai melayu asyik nak murah je, mintak kurang itu la ini la..tapi bila pergi kedai cina, elok je bayar harga full..tak merungut pun..

kadang2 kerani/peniaga ni bengang dengan sikap customer malaysia, peragai macam kelas ke3..

cerita benar dari lecturer aku masa dia belajar kat uk dulu
dekat uk ada polisi kalau kita beli kamera, dalam masa seminggu kita tak puas hati, boleh pulangkan balik kamera tu tanpa ada syarat dan dapat full refund. pelajar malaysia ambik kesempatan, beli kamera pastu guna puas2, lepas guna pulangkan balik kat kedai dan dapat full refund..punyalah [email protected] peragai

sampai bila pun tak maju
kalau dalam bisnes makan kedai melayu...

NAK SEDAP!

NAK BANYAK!

NAK CEPAT!

NAK DILAYAN BAK RAJA!

tapi NAK MURAH.

boleh survive?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold