Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 14,042
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 14,047
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 47,194
More...
  #10791  
Old 11-12-2015, 03:44 PM
fadzligg fadzligg is offline
Junior Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 95
Poster Rank: #15304
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Nak tanya otai2.tgh bekiri nak tkr enjin ria ni.dah mula start meraga.dah servey enjin pomen rekemen enjin 2mz .cdg nak masuk cefiro.kalau 2mz mountin memg kena coustum gak k.sape bleh cdg kan pomen yg boleh wat tkr enjin area perak kalau ada le.kalau tak d area slgor pun ok.harga yg brpatutan dan bt cntik.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #10792  
Old 17-12-2015, 12:22 PM
kancilhijau kancilhijau is offline
Active Member

kancilhijau's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,447
Poster Rank: #2847
Thanked 15 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kancilhijau View Post
assalamualaikum semua pemilik2 dan otai2 AG...

saya ada niat nak memiliki AG nie memandangkan family semakin membesar dan perlu sedikit keselesaan...

nak mintak pendapat dan pandangan drp semua...

semalam ada test drive 2 biji keta...

Kereta pertama:

Model: Nazaria
Thn : 2005
Harga OTR : RM19.5k
Condition : 5/10 (bg saya la)
- cat x baper cun, ada calar kat front bumper (tokey kata akan touch-up)
- sliding door belah kanan sgt ketat utk buka dan tutup
- seat lama dah crack kulitnya
- masa test drive stereng gegar semacam x kira perlahan atau laju
- rasa mcm kurang pick up
- ikut kata tokey x der masalah overheat

Kereta kedua

Model: Kia Carnival
Thn : 2002
Harga OTR : RM17k
Condition : 9/10 (bg saya la)
- keta cun
- cat baru
- seat baru
- test drive smooth
- rasa lebih kuasa dan pick up compare dgn kereta pertama
- ikut kata tokey owner lama mmg maintain keta dan service kat tmpt yg boleh tahan mahal kat area sini
- bukak penutup minyak x Nampak tanda2 teh susu

Tanya member pomen, dia kata kalau Carnival spare part lebih mahal berbanding Naza terutama gear box...betul ke?

Antara 2 kereta tu mana satu yang lebih berbaloi? Bg saya yang kedua tu lg ok. Mintak pandangan otai2 juga...

p/s : exicited test drive punya pasal smpai lupa langsung nak snap gambor....hehehe
Syukur Alhamdulillah...

Setelah menanti hampir 7 bulan, hajat di hati dan kedua org tua telah di penuhi...

Sebuah AG thn 2005 menetap di rumah kini...

Kalau ada member2 area Muar/Ledang yg sudi, tolonglah tunjuk ajar budak baru nak kenal AG di sini...

Sekeping gambar untuk tatapan pengganti diri...



Sekian dari saya kancilhijau buat masa nie...

Ada masa dan kesempatan berjumpa lagi di alam maya ini...

Reply With Quote
  #10793  
Old 17-12-2015, 03:30 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active Member

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 4,640
Poster Rank: #900
Thanked 4 Times
Active Level
Default

skrg aku tgk dh rmai pkai balik kete ni,lawa2 plak tu,mgelit mgelap.korg cat balik ke kete ni.mcm bru kua kedai.pkcik aku pon bru bli ria 14k je,okla mpv gedabak beso anak ramai.

cume ikut kata org tua aku kete naza ni bnyak prob,kt pjabat dia pon ada pkai ria,trsadai asyik nk repair sje.ntahla
Reply With Quote
  #10794  
Old 28-12-2015, 05:45 PM
has_mmu has_mmu is offline
Active Member

has_mmu's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 665
Poster Rank: #5094
Thanked 1 Time
Active Level
Default

Sekadar berkongsi barang yang baik...
kawan saya ni guna minyak JTX1000.

overheating dan bernasib baik, kos repair memang rendah
akibat pemilihan minyak yang berkualiti





Naza RIA 2.4 Liter Kepunyaan Dealer JTX1000 Abg Zek - 019-264 5991
Pengedar Sah Untuk Kawasan Puncak Alam.*


Engine yang pernah dimasuki AIR.
Nasib baik pakai JTX...
Mengikut Kata Pomen Kia/Naza
Sepatutnya engine tak boleh hidup.


Tak perlu Towing.. Terus pomen tu pandu bawa pegi Pusat Servis



Puncak Alam, Selangor
- 019-264 5991 - Zack
GPS 3.23108 101.41444
Reply With Quote
  #10795  
Old 29-02-2016, 12:50 PM
BHK BHK is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,038
Poster Rank: #3695
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Untuk penguna Ria yg perlukan bantuan atau nak join grup whatsupp www.riafamily.com.my boleh hubungi BHK/DB 0193847832 untuk bantuan, insyaAllah membantu tiada kepentingan...
Reply With Quote
  #10796  
Old 25-03-2016, 11:49 AM
rinduaji rinduaji is offline
Normal Member

rinduaji's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 122
Poster Rank: #13430
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Assalamualaikum.. dah lam tak melawat thread ni...nak tanya mana boleh dapat spair part kia carnival .... saya amat memerlukan key lock bonet belakang
Reply With Quote
  #10797  
Old 30-03-2016, 02:00 PM
kiaspectra kiaspectra is offline
Active Member

kiaspectra's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,155
Poster Rank: #3418
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Anyone mentioned about Azmeer Azconti? Anyone kena bad experience dengan dia?
Reply With Quote
  #10798  
Old 08-04-2016, 10:19 PM
Azri chiku Azri chiku is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 6
Poster Rank: #42733
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by rinduaji View Post
Assalamualaikum.. dah lam tak melawat thread ni...nak tanya mana boleh dapat spair part kia carnival .... saya amat memerlukan key lock bonet belakang

Bang,kalau d kl cuba cari kat segambut kedai mobis
Reply With Quote
  #10799  
Old 08-04-2016, 10:22 PM
Azri chiku Azri chiku is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 6
Poster Rank: #42733
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fadzligg View Post
Nak tanya otai2.tgh bekiri nak tkr enjin ria ni.dah mula start meraga.dah servey enjin pomen rekemen enjin 2mz .cdg nak masuk cefiro.kalau 2mz mountin memg kena coustum gak k.sape bleh cdg kan pomen yg boleh wat tkr enjin area perak kalau ada le.kalau tak d area slgor pun ok.harga yg brpatutan dan bt cntik.


Bang PM saya 0169227112 azri saya guna enjin 2MZ
Reply With Quote
  #10800  
Old 08-04-2016, 10:25 PM
Azri chiku Azri chiku is offline
Newbies

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 6
Poster Rank: #42733
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Betul bang saya pun guna enjin toyota x dea la masalah sangat sthn lebih ok lagi drive shaft
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:58 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE