Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CG UPDATES, RULES & GUIDES > Announcement

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #531  
Old 05-05-2017, 03:46 PM
demimasa demimasa is offline
Active Member

demimasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,714
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 189
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
OK memandangkan ada yang ingin mengekalkan portal lama + style lama, kita akan kekalkan buat masa ni. Apa yang perlu lakukan utk sentiasa stay pada style lama tanpa perlu berulang ulang tukar style di footer ialah

Control Panel --> Edit Option --> Find "MISCELLANEOUS OPTIONS" > Pilih Style

Ini link terus ke option tersebut http://www.carigold.com/portal/forum...do=editoptions


Terima kasih admin tapi risau pulak bila kata kekalkan buat masa ini. Mohon dikekalkan selamanya theme lama tu biar pengguna boleh buat pilihan ikut kesesuain diri masing2
__________________
Yang Faham Sampai Bila Pun Faham
Yang Buat-Buat Tak Faham Sampai Bila Pun Buat-Buat Tak Faham.
Paid Advertisement
  #532  
Old 05-05-2017, 03:48 PM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,497
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 129
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Tuan Dann,

mobile version tu tolong permanentkan search bar...
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
  #533  
Old 05-05-2017, 04:14 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,355
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9271
Active Level
My Mood:
Default

kt old style dh ada balik page depan yg korg rindu tu

http://carigold.com/portal/modules/Jig/index.php
  #534  
Old 05-05-2017, 05:13 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,457
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1431
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dann View Post
OK memandangkan ada yang ingin mengekalkan portal lama + style lama, kita akan kekalkan buat masa ni. Apa yang perlu lakukan utk sentiasa stay pada style lama tanpa perlu berulang ulang tukar style di footer ialah

Control Panel --> Edit Option --> Find "MISCELLANEOUS OPTIONS" > Pilih Style

Ini link terus ke option tersebut http://www.carigold.com/portal/forum...do=editoptions

Terima kasih tuan Dann
CG Portal dah kembali
Likes Loan2012 liked this post
  #535  
Old 05-05-2017, 05:52 PM
niagafx niagafx is offline
Regular

niagafx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Location: thailand
Posts: 678
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 57
Active Level
Default

macam mana nk kasi bar atas tu jgn gerak2??

buat pening kepala je..
__________________
  #536  
Old 06-05-2017, 12:28 AM
Dann Dann is offline
Administrator

Dann's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2005
Posts: 2,740
Thanks (Received): 1550
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post


dekat iphone yg seach and quick link tiada.

tp dekat pc ada
Fixed.



Quote:
Originally Posted by mutanic View Post
ni amenda plak asyik kuar alert url tiap kali navigate???

lagi satu, lepas edit comment/post, masih remain pada edit skrin, x navigate ke normal view

ni lagi satu, last post time x betul, lari 4 jam ke depan

Few minutes je jadi haritu ada buat testing. Should be ok after that.



Quote:
Originally Posted by Hypnosis-Diri View Post
Dear Datuk Supermod Admin Dann,

Boleh x tolong letak 1 lagi button utk tukar theme kat atas. Den on9 pakai monitor screen 22 inci tp resolusi 1024px x 768.Sekali scroll,satu post.Berpinau mata setiap kali nak tukar theme.

Kerjasama dari Datuk Supermod saya dahulukan dengan ucapan terima kasih byk2.

Set permanently senang http://www.carigold.com/portal/forum...4#post23842604



Quote:
Originally Posted by bob76 View Post
Dulu bila aku nak cek apa/kat mana aku dah post, aku terus klik my posts , skrg mcm takde je
Klik dropdown "Search" dekat atas sekali tu dan akan jumpa "My Posts" & "My Threads"



Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
Dekat desktop, 'my posts' ada dalam sub-menu 'Quick Links' ...

Tapi di mobile, problem.... Button 'Quick Links' takde..

So tak boleh tgk my posts dan my foacking threads
Fixed.



Quote:
Originally Posted by hj_maikel View Post
Aku dah try cuba guna theme baru... agak kelam kabut bila nk respond cepat.. natijahnya turn back to old version... sbb button yg atas sekali tu boleh tenggelam timbul...

Tima kasih tuan pemilik sbb berikan option...

Lagi senang set old style permanently. Bila login terus masuk style yang dipilih. Rujuk sini http://www.carigold.com/portal/forum...4#post23842604



Quote:
Originally Posted by TT View Post
korg ada prob x xbole nak skrol pakai mouse. tpaksa kena drag

ingatkan mouse yg prob. pg website lain xde prob plak. kt cg je ni
Guna browser apa?



Quote:
Originally Posted by bob76 View Post
ada ek?? napa mcm takde je, ada today's post, my posts dan my threads x de pulak nampak
Fixed.



Quote:
Originally Posted by kumusafir View Post
semalam aku tgok sidebar masih lagi kat sebelah kanan..rini dah sebelah kiri..lebih ramai minat belah kiri eh? hehe..
Sidebar ada masalah, sedang diperbaiki.



Quote:
Originally Posted by imatheonlyone View Post
Aku lak rasa lepas tukar theme baru ni lg smooth especially kat HP...loading lg cpt branding dgn theme lama...and theme baru ni lg kemas Dari theme lama sbnr nya
Definitely lebih laju dengan lebih byk penggunaan CSS. Kita akan enrichkan CSS dari semasa ke semasa.



Quote:
Originally Posted by arang67 View Post
kalau x biasa main forum or x reti nak explore2 ni tu yang jadi serabut tu

so mohon admin cg ni pindah kan button nak tukar version tu kat atas ke..atau buat satu pop up camne nak tukar ke version lama..

problem sekarang ni dah kurang berkenan nak visit cg sebab default homepage bukan mcm dulu, even kat theme lama pun sama gak..kene pergi kat new post baru ada..masalahnye bukan semua orang tahu sangat walaupun dah ada orang komen caranye..nak kene belek2 satu2 komen tu
Lagi senang set old style permanently. Bila login terus masuk style yang dipilih. Rujuk sini http://www.carigold.com/portal/forum...4#post23842604
  #537  
Old 06-05-2017, 12:39 AM
michael scotfield michael scotfield is offline
Legendary Member

michael scotfield's Avatar
 
Trader Rating: (14)
Join Date: May 2007
Location: Fig fx
Posts: 15,499
Thanks (Received): 299
Likes (Received): 169
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by niagafx View Post
macam mana nk kasi bar atas tu jgn gerak2??

buat pening kepala je..
Tak payah pening..Pakai je old style

Set permenen trus http://carigold.com/portal/forums/pr...do=editoptions
  #538  
Old 06-05-2017, 12:42 AM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 234,457
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 1431
Blog Entries: 45
Active Level
My Mood:
Default

Duk tukaq2 lg
Rs susah nk cari guna versi baru
Tukaq sat ie versi lama
Lepaih tu tukaq blk ke versi baru
  #539  
Old 06-05-2017, 12:46 AM
niagafx niagafx is offline
Regular

niagafx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Location: thailand
Posts: 678
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 57
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by michael scotfield View Post
Tak payah pening..Pakai je old style

Set permenen trus http://carigold.com/portal/forums/pr...do=editoptions
terima kasih tuan atas tunjuka ajar.

saya dah tukar kepada oldstyle..
__________________
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump