Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 18,091
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 13,756
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 39,456
More...
Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-04-2017, 09:15 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,702
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 656
Active Level
Default Bumi rata dlm pandangan agama islam dan rahsia2nya..

Ok..sini kita bahas bumi rata atau bulat dr segi islam dan sains..memandangkan ramai pakar2 islam yg ada dlm ni..mari kita merungkai 1 persatu bentuk bumi yg sebenarnya dr kefahaman yg yg tiada keraguan padanya..
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 1
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-04-2017, 09:21 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 3,644
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 267
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

AMARAN!!

ahli-ahli CG di dalam ini tidak dikenali dan tidak disahihkan akan lulusan ilmu masing2...

jadi, kemungkinan (yang sangat tinggi)
akan berlaku perbuatan memanipulasikan dan memutarbelitkan
ayat-ayat al-Quran ...


..
..
terima kasih!


__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"

Last edited by syamsoulcc; 21-04-2017 at 09:26 PM..
Likes 2 Dislikes 0
 
  #3  
Old 21-04-2017, 09:23 PM
johor1976 johor1976 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 4,822
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 133
Dislikes (Received): 7
Active Level
Default

Buat apa berforum dgn orang yang tiada kelulusan akademik, tiada degree dan master dan yg menganggap perkatan SAINT berasal dari perkataan SAINTIS.
Likes 1 Dislikes 0
 
  #4  
Old 21-04-2017, 09:24 PM
kainlangsir kainlangsir is online now
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,466
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to kainlangsir Send a message via Skype™ to kainlangsir
Default

merge dengan satu lagi sudah laa..takyah lah bukak thread baru..thread satu lagi aku nak gi jenguk pon tak minat
Likes 1 Dislikes 0
 
  #5  
Old 21-04-2017, 09:25 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 13,396
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 450
Dislikes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Disclaimer...

hati2 mereka yang cuba mentafsir alquran mengikut kepala otak dia sendiri..

sedangkan tugas mentafsir telah pon di buat oleh imam2 besar, pakar2 kitab, malah telah diajar berjuta orang sejak dulu lagi..

Sains dan AlQuran adalah selari, jadi hati2 bila mentafsir, takut salah tafsir jadi terpesong maksud..

Wallahua'lam..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Likes 1 Dislikes 0
 
  #6  
Old 21-04-2017, 09:53 PM
Alba Meira Alba Meira is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Planet Cybertron
Posts: 344
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 61
Dislikes (Received): 8
Active Level
Default

Bukak la thread cara berjimak menurut tatacara Islam ke..sure ramai yg join..ni thread dah dua..kasi merge la..
__________________
Orang-orang sesat boleh jadi akan pulang ke jalan yang benar.

Orang orang yang merasa dirinya benar sahaja sudah sesat.
Likes 1 Dislikes 0
 
  #7  
Old 21-04-2017, 09:58 PM
m_radd m_radd is online now
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 1,972
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 4
Active Level
Default

Tak bole merge la...bro tokey kan dah tak bole bagi pendapat bernas dia pasal fe kat thread lg satu...tu sebab bukak thread baru...biarlah...mana kebebasan bersuara dlm berforum...teruskan bos
Likes 0 Dislikes 1
 
  #8  
Old 21-04-2017, 10:03 PM
Alba Meira Alba Meira is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Planet Cybertron
Posts: 344
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 61
Dislikes (Received): 8
Active Level
Default

Adakah bumi berbentuk hampar?
__________________
Orang-orang sesat boleh jadi akan pulang ke jalan yang benar.

Orang orang yang merasa dirinya benar sahaja sudah sesat.
Likes 1 Dislikes 0
 
  #9  
Old 21-04-2017, 10:12 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2010
Posts: 3,866
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 10
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

berapa juta kali nk bukak thread sama...
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
Likes 1 Dislikes 0
 
  #10  
Old 21-04-2017, 10:16 PM
jumatmajid jumatmajid is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 7,148
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 40
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 47
Active Level
Default

ader ulama yg kater bumi rata ker??? x tau plak, blh bg pencerahan...

selain dr pandangan ulama, cth mcm teori2 konspirasi kat internet tuh x pyh bg ler, x berminat..
__________________
"Dan(ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu." Adz-Zariyat, 56
Bukti Kesesatan Syiah
Sila rujuk perkara yg dibincangkan dgn mrk yg lbh berilmu. Semoga kita sentiasa mendpt petunjuk & hidayah-Nya.
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:30 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you