Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Closed Thread
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-04-2017, 09:15 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 3,476
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 50
Active Level
Default Bumi rata dlm pandangan agama islam dan rahsia2nya..

Ok..sini kita bahas bumi rata atau bulat dr segi islam dan sains..memandangkan ramai pakar2 islam yg ada dlm ni..mari kita merungkai 1 persatu bentuk bumi yg sebenarnya dr kefahaman yg yg tiada keraguan padanya..
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-04-2017, 09:21 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 5,108
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 774
Active Level
My Mood:
Default

AMARAN!!

ahli-ahli CG di dalam ini tidak dikenali dan tidak disahihkan akan lulusan ilmu masing2...

jadi, kemungkinan (yang sangat tinggi)
akan berlaku perbuatan memanipulasikan dan memutarbelitkan
ayat-ayat al-Quran ...


..
..
terima kasih!


__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"

Last edited by syamsoulcc; 21-04-2017 at 09:26 PM..
Likes nonoo1, eches, Faizudin liked this post
  #3  
Old 21-04-2017, 09:23 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,724
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 423
Active Level
Default

Buat apa berforum dgn orang yang tiada kelulusan akademik, tiada degree dan master dan yg menganggap perkatan SAINT berasal dari perkataan SAINTIS.
Likes Faizudin liked this post
  #4  
Old 21-04-2017, 09:24 PM
kainlangsir kainlangsir is online now
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,669
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

merge dengan satu lagi sudah laa..takyah lah bukak thread baru..thread satu lagi aku nak gi jenguk pon tak minat
Likes Faizudin liked this post
  #5  
Old 21-04-2017, 09:25 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,326
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1322
Active Level
My Mood:
Default

Disclaimer...

hati2 mereka yang cuba mentafsir alquran mengikut kepala otak dia sendiri..

sedangkan tugas mentafsir telah pon di buat oleh imam2 besar, pakar2 kitab, malah telah diajar berjuta orang sejak dulu lagi..

Sains dan AlQuran adalah selari, jadi hati2 bila mentafsir, takut salah tafsir jadi terpesong maksud..

Wallahua'lam..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Likes Faizudin liked this post
  #6  
Old 21-04-2017, 09:53 PM
Alba Meira Alba Meira is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Planet Cybertron
Posts: 344
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 61
Active Level
Default

Bukak la thread cara berjimak menurut tatacara Islam ke..sure ramai yg join..ni thread dah dua..kasi merge la..
__________________
Orang-orang sesat boleh jadi akan pulang ke jalan yang benar.

Orang orang yang merasa dirinya benar sahaja sudah sesat.
Likes Faizudin liked this post
  #7  
Old 21-04-2017, 09:58 PM
m_radd m_radd is online now
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,423
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 34
Active Level
Default

Tak bole merge la...bro tokey kan dah tak bole bagi pendapat bernas dia pasal fe kat thread lg satu...tu sebab bukak thread baru...biarlah...mana kebebasan bersuara dlm berforum...teruskan bos
  #8  
Old 21-04-2017, 10:03 PM
Alba Meira Alba Meira is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2008
Location: Planet Cybertron
Posts: 344
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 61
Active Level
Default

Adakah bumi berbentuk hampar?
__________________
Orang-orang sesat boleh jadi akan pulang ke jalan yang benar.

Orang orang yang merasa dirinya benar sahaja sudah sesat.
Likes Faizudin liked this post
  #9  
Old 21-04-2017, 10:12 PM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 3,947
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

berapa juta kali nk bukak thread sama...
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
Likes Faizudin liked this post
  #10  
Old 21-04-2017, 10:16 PM
jumatmajid jumatmajid is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 7,270
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 74
Blog Entries: 47
Active Level
Default

ader ulama yg kater bumi rata ker??? x tau plak, blh bg pencerahan...

selain dr pandangan ulama, cth mcm teori2 konspirasi kat internet tuh x pyh bg ler, x berminat..
__________________
"Dan(ingatlah) Aku tidak menciptakan jin dan manusia melainkan untuk mereka menyembah dan beribadat kepadaKu." Adz-Zariyat, 56
Bukti Kesesatan Syiah
Sila rujuk perkara yg dibincangkan dgn mrk yg lbh berilmu. Semoga kita sentiasa mendpt petunjuk & hidayah-Nya.
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump