Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-02-2018, 06:31 PM
DatinMaimun DatinMaimun is offline
Junior

DatinMaimun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 70
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Antara Xiaomi mi a1, Xiaomi 5x dengan Asus Max Plus.. Mana lagi bagus?

Hey korang...
Nak tanye.. Antara hp2 kat tajuk ni, yg mane bagus?

Sbb still try survey and nak cari yg lebih elok sebelum beli.. Kang menyesal..

Asus max plus bateri tnggi tapi tgk org buat reviews kat utube, bokeh x cantik.. Hisshh pening2.. Hehehe
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-02-2018, 06:53 PM
iwan007 iwan007 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 182
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Aku skrg pakai xiomi redmi 4x. Last 2 week aku pi xioami store kat queensbay mall. Aku tgk xiaomi 5 plus mcm ok cun. Size nice masuk poker seluar, xder la berat mcm redmi 4x. Bateri pun tahan lama mcm 4x. Harga pun x sampai rm800. . Dah jatuh cinta aku ni. Tp 4x aku ni elok lg. Bulan 5 ni baru cukup setahun.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-02-2018, 07:02 PM
matabulat matabulat is offline
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,378
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 593
Active Level
My Mood:
Default

pengalaman aku & rata2 dgr pengalaman org sendri.
handphone asus cpt panas..
tp tu pengalaman 4thn lalu..
tak tahu keadaan skang adakah asus dh try berusaha baik pulih kelemahan cpt panas tu..
__________________
“Aku lebih menghargai orang yang beradab, daripada orang yang berilmu. Kalau hanya berilmu, iblis pun lebih tinggi ilmunya daripada manusia”. Karena itulah iblis, berilmu tanpa beradab.
Reply With Quote
  #4  
Old 20-02-2018, 07:06 PM
thetha thetha is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 60
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 17
Active Level
Default

sekarang aku pakai A1, kalau performance lebih baik A1,tapi memang plain la dah android vanilla, apa pon takdak..
bateri tahan dalam 6,7+ jam fully data dengan game ML 6,7 frame..
kalau nk fancy apps boleh pilih 5x..
bab bokeh kalau nk bandingkan dengan n2i,
A1/5x memang sempoi kalau kena cahaya etc
tapi kamera selfie serupa najis
Reply With Quote
  #5  
Old 20-02-2018, 07:08 PM
Inc™ Inc™ is online now
Regular

Inc™'s Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 178
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Better Xiaomi 5x , TT bajet lebih angkat mate10pro .so far terbaik
__________________
. . .
Reply With Quote
  #6  
Old 20-02-2018, 07:40 PM
isz_shinigami isz_shinigami is online now
Super Active

isz_shinigami's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2010
Posts: 8,746
Thanks (Received): 34
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
pengalaman aku & rata2 dgr pengalaman org sendri.
handphone asus cpt panas..
tp tu pengalaman 4thn lalu..
tak tahu keadaan skang adakah asus dh try berusaha baik pulih kelemahan cpt panas tu..
betul...lg 1 aku punye skrin 3 4x rosak...mjur dlm waranty...lps abis waranty aku jual trus
Reply With Quote
  #7  
Old 20-02-2018, 07:58 PM
boyz371 boyz371 is offline
CG Top Poster Club

boyz371's Avatar
 
Trader Rating: (53)
Join Date: Aug 2010
Location: Kelantan - Ganu - KL
Posts: 28,297
Thanks (Received): 221
Likes (Received): 44
Active Level
My Mood:
Default

Aku guna Mi A1 . Setakat ni no prob , pure android . Nk beli Pixel mahal sangat
Reply With Quote
  #8  
Old 21-02-2018, 06:58 AM
DatinMaimun DatinMaimun is offline
Junior

DatinMaimun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 70
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Inc™ View Post
Better Xiaomi 5x , TT bajet lebih angkat mate10pro .so far terbaik
Selfie kamera depan ok x?
Reply With Quote
  #9  
Old 21-02-2018, 06:59 AM
DatinMaimun DatinMaimun is offline
Junior

DatinMaimun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 70
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boyz371 View Post
Aku guna Mi A1 . Setakat ni no prob , pure android . Nk beli Pixel mahal sangat
Betullll.. Pixel mahal tpi geram je tgk.. Hahaha.. Mi A1 kamera depan ok x?
Reply With Quote
  #10  
Old 21-02-2018, 07:00 AM
DatinMaimun DatinMaimun is offline
Junior

DatinMaimun's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2016
Posts: 70
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thetha View Post
sekarang aku pakai A1, kalau performance lebih baik A1,tapi memang plain la dah android vanilla, apa pon takdak..
bateri tahan dalam 6,7+ jam fully data dengan game ML 6,7 frame..
kalau nk fancy apps boleh pilih 5x..
bab bokeh kalau nk bandingkan dengan n2i,
A1/5x memang sempoi kalau kena cahaya etc
tapi kamera selfie serupa najis
Alamakkkk serupa najis pulak selfie kamera dia.. Hahaha
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump