Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 21-02-2018, 10:07 AM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,474
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 58
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Ye ke sama lubang cas

Tp cas ok je
sama cip ke sama tempat tak igt,
tp mmbr ckp klau cas rosak, mungkin modem rosak
ke itu laptop eh? tak ingat dah haha
__________________
[ 7stones | Bust Cream | Whitening Cream | Ora Matte | alturl.com/vmnoh ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 21-02-2018, 10:27 AM
Photofast Photofast is offline
Active Plus

Photofast's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jul 2010
Posts: 4,632
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by momoque View Post
Assalamualaikum..

Nak tanya sat

Pasaipa tetiba hotspot x bole pakai

Sebelum ni ok connect tab & pc

Kwn pakai samsung A7 2017
handphone yang di hotspotkan memang ada internet kan

tuan sudah cuba tether guna [email protected]?

cuba try,bagitau dapat ke tidak or sama saja
Reply With Quote
  #13  
Old 21-02-2018, 10:39 AM
DDos DDos is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 13,586
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 240
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

byk kemungkinan biasanya, walaupun kita trigger satu mistake blh berlaku masalah ni, walaupun sebelum ni ok saja.
cuba tuan ingat apa yg tuan buat sebelum berlaku msalah ini pada phone A7 tu. antara cara adalah juga cuba delete caches phone tersebut.

ke ada update firmware atau apa2 apps yg lain?

cuba delete caches phone
Quote:
Turn off the device.
Press and hold the Volume Up key and the Home key, then press and hold the Power key.
When the Android logo displays, release all keys (‘Installing system update’ will show for about 30 – 60 seconds, then ‘No command’ before showing the Android system recovery menu options).
Press the Volume down key several times to highlight “wipe cache partition”.
Press Power button to select.
Press the Volume down key to highlight “yes” and press the Power key to select.
When the wipe cache partition is complete, “Reboot system now” is highlighted.
Press the Power key to restart the device.
Reply With Quote
  #14  
Old 21-02-2018, 09:53 PM
momoque momoque is offline
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,544
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DDos View Post
byk kemungkinan biasanya, walaupun kita trigger satu mistake blh berlaku masalah ni, walaupun sebelum ni ok saja.
cuba tuan ingat apa yg tuan buat sebelum berlaku msalah ini pada phone A7 tu. antara cara adalah juga cuba delete caches phone tersebut.

ke ada update firmware atau apa2 apps yg lain?

cuba delete caches phone
Btoi bro...seblum ni ok ja

Tp x taula sbb kdg2 anak aku main...kot dia ade tekan pape2 ke..

Baru ni mmg aku ade update...dia soh update aku pun update la..

Dh try buat delete caches tu...tp dia tulih DONT DO THIS...x bahaye ke bro..kang hilang seme gambo n bidio dlm hp ni
Reply With Quote
  #15  
Old 21-02-2018, 10:13 PM
momoque momoque is offline
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,544
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Photofast View Post
handphone yang di hotspotkan memang ada internet kan

tuan sudah cuba tether guna [email protected]?

cuba try,bagitau dapat ke tidak or sama saja
Hp A7 ni ade internet bro

Kwn dh guna bluetooth...bole connect siap dpt internet lg...baru aku tau...igt hotspot je boleh tenet ni haha
Reply With Quote
  #16  
Old 26-02-2018, 10:45 AM
momoque momoque is offline
Super Active

momoque's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 8,544
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

Alhamdulillah...dh setel

Reset balik je hotspot
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump