Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,433
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,205
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,910
More...
Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 21-03-2017, 01:47 PM
silibug silibug is offline
Active Member

silibug's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,536
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
sebab sekolah agama lah pengurusan mcm haram..dengan harapan cikgu keje keras untuk dapatkan ganjaran di akhirat..kalau sekolah swasta mcm international school yang berlambak kat kl ni..gaji lbih tinggi dari lec ipta pun ramai..
yep.. betul tu...
moto 'pihak pentadbiran'
"jangan harapkan gaji semata-mata...ikhlaskan hati"
"sekarang ni susah nak cari keje lain...dunia dapat,akhirat dapat"

cikgu2 ni terima jerlah...pujuk hati sendiri..
lepas waktu sekolah bkn boleh balik terus..
ada meeting.. usrah.. kelas intensif...xpun siapkan rph..
anak2 kat rumah duk tunggu2.. pukul 5-6 baru boleh balik..
7.30pagi dah kena ada kat sekolah.. balik pukul 6ptg..
cmane x stress..huhu
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #162  
Old 21-03-2017, 01:50 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 29,588
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 314
Dislikes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Ada kawan aku citer. Sebenarnya penyebab stress adalah kalangan guru sendiri. Dia cerita dalam sekolah ada 2 jenis cikgu. Satu jenis yg minat dengan kerjaya guru. Memang guru yg baik. Rajin dan tak banyak songeh. Jenis kedua adalah guru yg tak minat jadi guru. Yang ini kerja malas, mengular je kerjanya dan bagi jenis ni kerjaya guru adalah part time. Full time adalah jual insuran, luak online dan pelbagai bisnes luaran yg lain. Masalah timbul bila pengetua bila beri tugasan, jenis kedua ni buat main2 je melepaskan batuk ditangga. Akibatnya bila ada tugasan penting sering kali di tugaskan adalah guru jenis pertama. Akibatnya guru jenis pertama terbeban dengan pelbagai kerja. Ini yg menimbulkan stress. Puncanya adalah kaitangan awam yg malas kerja susah nak dibuang kerja tak macam swasta. Kerajaan kena beri perhatian pada masalah ini sebab akan menjejaskan motivasi guru2 yg bagus.
pekerja malas bukan pekerja kerajaan je tapi memang banyak la pekerja kerajaan malas terlampau lampau

dah konfirm susah kene buang
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #163  
Old 21-03-2017, 05:55 PM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Member

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 2,122
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 81
Dislikes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by silibug View Post
yep.. betul tu...
moto 'pihak pentadbiran'
"jangan harapkan gaji semata-mata...ikhlaskan hati"
"sekarang ni susah nak cari keje lain...dunia dapat,akhirat dapat"

cikgu2 ni terima jerlah...pujuk hati sendiri..
lepas waktu sekolah bkn boleh balik terus..
ada meeting.. usrah.. kelas intensif...xpun siapkan rph..
anak2 kat rumah duk tunggu2.. pukul 5-6 baru boleh balik..
7.30pagi dah kena ada kat sekolah.. balik pukul 6ptg..
cmane x stress..huhu
aku pernah ada member keje mcm ni..sebelum dapat jadi cikgu kaf..dah lah gaji 1000 jer masa tu..kena ngajar sekolah..petang awas budak kat asrama lagi..jadi guru ngaji n hafazan lagi..sekolah sekolah ni duk momok kan cikgu dengan kejar ganjaran akhirat jer lah..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #164  
Old 24-05-2017, 11:50 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,380
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5198
Active Level
My Mood:
Default

Darah beku dikeluarkan dari kepala cikgu 'stress'

Female.35y. Xde kncing manis / high blood. Slps serangan bp dia 150/90. Completely normal! (I didnt know if she is under description). Seorg yg ceria & cergas. Kena serangan stroke scr tiba2. Sy smpat bergurau senda dgnnya 3-4jam sblum serangan.

Punca: tdk dketahui ttp stress dkatakan pnyumbang utama. Kerjaya:guess what, GURU.

Yes she is a very productive kind. Kes kwn sy ni jd pngjran kpd kita bhw stress itu jgn dbuat2 main. Ia boleh dtg scr mndadak & perlu diurus dgn baik. Take u task moderately. Let go of something that is full in ur hands. Gambar ini ialah darah beku yg brjaya dikeluarkn drp kepalanya. On behalf of ur work colleagues. I am very sorry. If only we can see the sign, then maybe we can prevent it from getting worse. Minta kwn2 doakn kwn saya ini agar sembuh spt sedia kala..Amin.

Sumber Info Via Nurul Mukminah

Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #165  
Old 24-05-2017, 11:54 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 20,810
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 463
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Darah beku dikeluarkan dari kepala cikgu 'stress'

Female.35y. Xde kncing manis / high blood. Slps serangan bp dia 150/90. Completely normal! (I didnt know if she is under description). Seorg yg ceria & cergas. Kena serangan stroke scr tiba2. Sy smpat bergurau senda dgnnya 3-4jam sblum serangan.

Punca: tdk dketahui ttp stress dkatakan pnyumbang utama. Kerjaya:guess what, GURU.

Yes she is a very productive kind. Kes kwn sy ni jd pngjran kpd kita bhw stress itu jgn dbuat2 main. Ia boleh dtg scr mndadak & perlu diurus dgn baik. Take u task moderately. Let go of something that is full in ur hands. Gambar ini ialah darah beku yg brjaya dikeluarkn drp kepalanya. On behalf of ur work colleagues. I am very sorry. If only we can see the sign, then maybe we can prevent it from getting worse. Minta kwn2 doakn kwn saya ini agar sembuh spt sedia kala..Amin.

Sumber Info Via Nurul Mukminah
kena stroke tetiba, tiada penyakit kencing manis dan tekanan darah tinggi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #166  
Old 24-05-2017, 11:57 PM
mohamad71 mohamad71 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2007
Posts: 1,914
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Tak usah stress cikgu-cikgu .Banyak lagi kerjaya lain lebih stress.
__________________
DAPATKAN SIM KAD MESIN DUIT 2017 DAN PANGGILAN PERCUMA SESAMA RANGKAIAN DI SINI
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #167  
Old 25-05-2017, 12:44 AM
chiro chiro is offline
Active Plus

chiro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,086
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 9
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kawan kerja umur baru 20an
cergas tiba2 kena stroke
lani dapat pencen kilat
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #168  
Old 25-05-2017, 07:25 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Regular

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 797
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 36
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Ada kawan aku citer. Sebenarnya penyebab stress adalah kalangan guru sendiri. Dia cerita dalam sekolah ada 2 jenis cikgu. Satu jenis yg minat dengan kerjaya guru. Memang guru yg baik. Rajin dan tak banyak songeh. Jenis kedua adalah guru yg tak minat jadi guru. Yang ini kerja malas, mengular je kerjanya dan bagi jenis ni kerjaya guru adalah part time. Full time adalah jual insuran, luak online dan pelbagai bisnes luaran yg lain. Masalah timbul bila pengetua bila beri tugasan, jenis kedua ni buat main2 je melepaskan batuk ditangga. Akibatnya bila ada tugasan penting sering kali di tugaskan adalah guru jenis pertama. Akibatnya guru jenis pertama terbeban dengan pelbagai kerja. Ini yg menimbulkan stress. Puncanya adalah kaitangan awam yg malas kerja susah nak dibuang kerja tak macam swasta. Kerajaan kena beri perhatian pada masalah ini sebab akan menjejaskan motivasi guru2 yg bagus.
Ada betul nya jgak.. mother in law cikgu,dia pon ada bgtau yang jenis mengular ni biasanya kuat politik.. diorang rapat ngan penolong kanan etc sbb tu dapat jawatan tertentu.. pastu buat jadual asyik bg kat cikgu yang baik n rajin.. even time dia bertugas @ tugasan dia pon suruh orang lain buatkan.. alasan kena outstation la/ hantar budak g sukan la..

bila kena tang cikgu rajin outstation/ antar budak g sukan.. hampeh xde pon cikgu2 tu nak tlong.. penolong kanan pon wat senyap.. kalau xsiap tugasan siap kena marah lagi..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #169  
Old 25-05-2017, 08:25 AM
nazrirazra nazrirazra is offline
Legendary Member

nazrirazra's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jul 2009
Posts: 11,283
Thanks (Received): 113
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pecot85 View Post
memang la...tengok carta di malaysia..paling stress no 1 polis..cikgu no. 4...sementara dalam polis paling tinggi beban kerja & stress adalah io....bayangkan tahap kestressan io...lagi pula yang service di area hardcore
Polis saya boleh faham lah sebab kerja tak ikut masa. Ni cikgu stress?
saya kawan boleh katakan ramai cikgu, kerja setengah hari, balik tido, malam ada yang ngajar tuisyen atau buat berniaga. Stress lagu mana? wat report tulis dalam buku atau isi sistem?

saya tengok kerja lain lagi stress. Balik semua lepas Maghrib, Dateline bertimbun, boss maki sana sini. Kerja lak 9 jam minima, sabtu ahad pun datang nak siapkan kerja.

Cikgu stress ni minor punya kes kot. Kebetulan kes lain bercampur aduk. kalau 100% kerja yang buat stress tu... rasa pelik lak.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #170  
Old 25-05-2017, 08:48 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 29,588
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 314
Dislikes (Received): 6
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mohamad71 View Post
Tak usah stress cikgu-cikgu .Banyak lagi kerjaya lain lebih stress.
keje cikgu nie memang stress dengan perangai samseng budak sekolah lagi
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:48 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you