Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 30-10-2016, 08:07 PM
johor1976 johor1976 is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,545
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 406
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cek mek molek View Post
tak tahula nak kata dayus ke tak, atau dayus tu diganti dengan satu word yg lagi kuat dan dominan..
tapi yg pasti, suara dan peranan rakyat mmg tak berkesan
Orang malaysia pengecut? Penakut? Chicken out? Pussy?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 30-10-2016, 08:11 PM
d_conan d_conan is offline
CG Top Poster Club

d_conan's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Aug 2011
Posts: 21,259
Thanks (Received): 110
Likes (Received): 140
Active Level
My Mood:
Default

Source plzz..
Reply With Quote
  #13  
Old 30-10-2016, 08:11 PM
cek mek molek cek mek molek is online now
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,556
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 973
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by johor1976 View Post
Orang malaysia pengecut? Penakut? Chicken out? Pussy?
haha tuan ni , tak terfikir pulak saya perkataan tu walau they connote the same meaning
Reply With Quote
  #14  
Old 30-10-2016, 08:11 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,739
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 44
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

Baru tahu pompuan rupanya presiden korea ni.. Ingatkan yang rambut selop dalam tu..
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 30-10-2016, 08:14 PM
mrd mrd is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,611
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
Default

pergila ceruk mana di bumi Allah ini...
hanya di Malaysia shj akan jumpa kaum Melayu yg sgt taat pada pemimpinnya...sehinggakan pemimpin menzalimi rakyatnya...masih lagi kaum itu akan taat pada pemimpinnya...smpai sanggup bergadai nyawa demi mempertahankan pemimpin yg zalim itu...
begitulah istimewanya kaum melayu...
pemimpin korea selatan ptt belajar dari pemimpin malaysia bagaimana nak dptkan taat begini dari rakyatnya...
Reply With Quote
  #16  
Old 30-10-2016, 08:16 PM
johor1976 johor1976 is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,545
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 406
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrd View Post
pergila ceruk mana di bumi Allah ini...
hanya di Malaysia shj akan jumpa kaum Melayu yg sgt taat pada pemimpinnya...sehinggakan pemimpin menzalimi rakyatnya...masih lagi kaum itu akan taat pada pemimpinnya...smpai sanggup bergadai nyawa demi mempertahankan pemimpin yg zalim itu...
begitulah istimewanya kaum melayu...
pemimpin korea selatan ptt belajar dari pemimpin malaysia bagaimana nak dptkan taat begini dari rakyatnya...
Melayu yg join Bersih pun dah kurang
Reply With Quote
  #17  
Old 30-10-2016, 08:18 PM
mrd mrd is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,611
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by johor1976 View Post
Orang malaysia pengecut? Penakut? Chicken out? Pussy?
org malaysia taat...tmbh lagi org2 melayu...taat itu no 1...
baca sejarah2 melayu. pasti anda akan faham setinggi mana taat org2 melayu kepada pemimpin. dari cerita hang tuah pun dh boleh faham.
Reply With Quote
  #18  
Old 30-10-2016, 08:19 PM
johor1976 johor1976 is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,545
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 406
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrd View Post
org malaysia taat...tmbh lagi org2 melayu...taat itu no 1...
baca sejarah2 melayu. pasti anda akan faham setinggi mana taat org2 melayu kepada pemimpin. dari cerita hang tuah pun dh boleh faham.
Tak pyh cari jauh.
Contoh dlm cg pun ada. abdan contohnya
Reply With Quote
  #19  
Old 30-10-2016, 08:21 PM
mrd mrd is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,611
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by johor1976 View Post
Melayu yg join Bersih pun dah kurang
mmg kaum melayu ni special. org putih mula2 dtg tanah melayu pun terkejut dgn tahap ketaatan org2 melayu ni kepada pemimpin mereka. baca je buku2 sejarah. semua dh tertulis.

biar mati anak, jgn mati adat.

peribahasa itu pun dh menggambarkan betapa tinggi tahap ketaatan org melayu ini. begitu istimewanya kita org melayu. ptt kita bangga dgn sifat paling unik kita ini.
Reply With Quote
  #20  
Old 30-10-2016, 08:22 PM
FXerha FXerha is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Location: Kuala Terengganu
Posts: 4,775
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 16
Active Level
My Mood:
Default

Ikot bini xpe..
Kwn xleh..hihi
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump