Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,196
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 15,903
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,768
More...
Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 13-03-2017, 09:09 AM
lpsoldier007 lpsoldier007 is online now
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 20,980
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 140
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
mmg banyak negara republik ni law above pm ke apa ?
Presiden Korea Selatan (juga termasuk Korea Utara), selagi mana dia pgg jawatan tu, ada imuniti terhadap undang- undang.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #162  
Old 17-03-2017, 05:25 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 230,248
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 693
Blog Entries: 44
Active Level
My Mood:
Default Denmark setuju ekstradisi anak perempuan Soon-sil



GAMBAR fail penunjuk perasaan memakai topeng muka Park Geun-hye (kanan) dan Choi Soon Sil di Seoul pada Oktober tahun lalu

Quote:
COPENHAGEN: Anak perempuan Choi Soon-sil, rakan kepada Presiden Korea Selatan disingkir Park Geun-hye diarah diekstradisi ke negara asalnya bagi membantu proses pendakwaan

Timbalan Pengarah Pejabat Pengarah Pendakwaan Awam Denmark, Mohammad Ahsan, selepas mengkaji permohonan Korea Selatan secara menyeluruh untuk proses ekstradisi, pihaknya mendapati semua syarat sudah dipenuhi

"Selepas mengkaji permohonan ekstradisi Korea Selatan secara menyeluruh, kami berpendapat, semua syarat untuk ekstradisi dalam Akta Ekstradisi Denmark sudah dipenuhi," katanya dalam satu kenyataan

Chung Yoo-ra, 24, diberi tempoh tiga hari untuk membuat keputusan jika keputusan pendakwa raya itu akan dikemukakan ke mahkamah Denmark

Peguam Yoo-ra bagaimanapun tidak memberi maklum balas segera namun awal minggu ini memaklumkan mereka berhasrat merayu untuk mana-mana arahan ekstradisi

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/261146
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #163  
Old 17-03-2017, 05:30 PM
azam74 azam74 is offline
Super Active

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,649
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 38
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

org amirika pun secara berseloroh ada tanya kt org2 korea selatan, mcm mana nk pecat tuan presideng depa
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #164  
Old 21-03-2017, 01:52 PM
tjkb66 tjkb66 is offline
Newbie

tjkb66's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2008
Posts: 12
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

begitulah style 2nd class country... penuh dgn integriti
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #165  
Old 21-03-2017, 02:38 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,147
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5109
Active Level
My Mood:
Default

Geun-hye lapor diri di pejabat pendakwa raya



SEOUL: Presiden Korea Selatan yang dipecat, Park Geun-hye melapor diri kepada pendakwa raya hari ini, untuk soal siasat membabitkan skandal rasuah dan salah guna kuasa yang membawa kepada kejatuhannya.


Geun-hye akhirnya menyerah diri, selepas empat bulan mengelak siasatan dengan menggunakan kekebalan eksekutif beliau ketika masih menjawat jawatan Presiden.

Beliau sempat memohon maaf, ketika tiba di pejabat pendakwa raya di Seoul. "Saya akan menjalani proses siasatan dengan ikhlas, " kata Geun-hye. - AFP


http://www.bharian.com.my/node/262397
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #166  
Old 21-03-2017, 02:50 PM
N0b0di N0b0di is offline
Regular

N0b0di's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2013
Posts: 647
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

malulah..ORANG BUKAN ISLAM yang benci dan tangkap perasuah
__________________
Pelbagai PROJEK Fizikal menarik
http://goprojek.blogspot.my/
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #167  
Old 21-03-2017, 03:17 PM
lambda123 lambda123 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 5,573
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 52
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Korea selatan pun kuat rasuah cuma kita je x nampak.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #168  
Old 22-03-2017, 12:24 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,147
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5109
Active Level
My Mood:
Default

Geun-hye disoal siasat selama 14 jam



SEOUL: Pihak pendakwaan selesai menyoal siasat bekas Presiden Korea Selatan, Park Geun-hye selepas berbuat demikian selama 14 jam, lapor agensi berita Yonhap.


"Geun-hye menafikan segala tuduhan sepanjang soal siasat itu," kata Yonhap yang memetik sumber sambil menambah pihak pendakwaan enggan memberikan komen berhubung perkara itu.

Yonhap melaporkan, presiden wanita pertama Korea Selatan itu yang dipecat daripada jawatannya awal bulan ini, dijangka meninggalkan pejabat pendakwaan selepas meneliti kenyataan yang diberikannya kepada pasukan penyiasat. - AFP


http://www.bharian.com.my/node/262673
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #169  
Old 22-03-2017, 12:45 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,194
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to sharemalaysia Send a message via Yahoo to sharemalaysia Send a message via Skype™ to sharemalaysia
Default

Lamanya nak habis...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #170  
Old 22-03-2017, 01:50 AM
waepy waepy is offline
Active Plus

waepy's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2011
Posts: 4,194
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 27
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

korea dari dulu bermasalah dgn kepimpinan negara tp negara maju...
faktor apa..? semangat bangkit drpd perang mungkin...
negara yg mundur berasaskan pertanian berjaya jd kuasa besar dlm teknologi dan industri...
satu lagi dasar kroni mereka berjaya melahirkan kompeni2 besar tp dasar kroni Malaysia gagal, hanya melahirkan individu2 yg kaya tp gagal melahirkan kompeni2 berdaya maju di peringkat antarabangsa...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:49 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you