Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-10-2016, 07:49 PM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,024
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 80
Active Level
Default UPDATE: Mahkamah Korea Selatan pecat Presiden Park Geun Hye

Demonstrasi besar2an di korea selatan sekarang bila wikileaks dedahkan presiden korea selama ni ikut telunjuk kawan dia sejak tahun 2007.

Diplomat asing katakan kawan dia ni dah lama kuasai presiden korea zahir dan batin.

Semakin banyak cerita2 ganjil kluar, dan ada yang katakan kemalangan feri yang babitkan ratusan pelajar korea merupakan acara korban hasil hasutan teman presiden ni.

Kita tunggu dan lihat. Kawan presiden ni geng cult black magic.

Update #1

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post

Quote:
Originally Posted by d_conan View Post
Source plzz..
ni berita sahih, tapi stail pembuka thread ni macam update wall fb je... tapi ada yg ditokok tambah tu...

source sedang trending:
http://edition.cnn.com/2016/10/29/as...rea-reshuffle/
http://www.aljazeera.com/news/2016/1...093354125.html
http://www.nytimes.com/2016/10/31/wo...ref=world&_r=0
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-10-2016, 07:51 PM
tokki forex tokki forex is offline
Regular

tokki forex's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 995
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

presiden kita pulak ikut kata bini rilek je..
Reply With Quote
  #3  
Old 30-10-2016, 07:51 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,439
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 955
Active Level
My Mood:
Default

kawan yg mana tu?
Reply With Quote
  #4  
Old 30-10-2016, 07:54 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 24,055
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 132
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

korea selatan yang ramai atheist pun main bomoh lagi ye.
__________________

E-Book Panduan FB Ads Untuk Buta IT [RM20] | PM SEKARANG!
SERVIS REKA GRAFIK DI SINI!

Reply With Quote
  #5  
Old 30-10-2016, 07:56 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,189
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9176
Active Level
My Mood:
Default


Beribu-ribu rakyat Korea Selatan berhimpun mendesak Presiden Park Geun-hye letak jawatan. foto Agensi

KOREA SELATAN - Beribu-ribu penunjuk perasaan mengadakan perhimpunan cahaya lilin di ibu negara Korea Selatan bagi mendesak Presiden Park Geun-hye meletakkan jawatan kerana didakwa membenarkan kawan rapatnya, Choi Soon-Sil, campur tangan dalam hal ehwal negara itu.

Rakyat Korea Selatan mengadakan tunjuk perasaan walaupun permohonan maaf secara terbuka telah dibuat oleh Park lewat pada hari Jumaat.

Remaja dengan akaian seragam sekolah, pelajar kolej, aktivis pekerja, dan pasangan pertengahan umur dengan anak kecil menyertai perhimpunan tersebut, membawa sepanduk dan melaungkan "berundur Park Geun-Hye"

Saya datang ke sini untuk menunjukkan betapa marahnya saya," kata Lee Ji-Hu, seorang suri rumah berusia 33 tahun dari Gimpo, barat laut Seoul, yang diiringi oleh suami dan dua orang anaknya dalam kereta sorong.

"Bagaimana seorang pemimpin boleh mempunyai bomoh, atau seseorang yang dikaitkan bomoh dan tukang tilik sebagai penasihat rahsia dan membiarkan dia mengendalikan hal ehwal negeri dan mensia-siakan wang rakyat seperti itu?

"Saya rasa begitu malu ... Saya tidak boleh membiarkan negara kita, yang mana boleh menjejaskan kehidupan anak-anak saya," kata Lee.

Polis menganggarkan sejumlah 8,000 orang menyertai tunjuk perasaan itu tetapi penganjur berkata sejumlah 20,000 telah menyertainya.

Protes sama turut diadakan di beberapa bandar termasuk di Busan.

Isu ini telah menyebabkan populariti Park menjunam sejak dakwaan Choi terlibat sebagai pembuat keputusan tidak rasmi dalam kariernya.

Malah, ucapan-ucapan Park turut didakwa disemak oleh Choi yang tidak sepatutnya melihat dokumen kerajaan.

Paling ketara, Park juga didakwa merujuk kepada Choi bagi perlantikan menteri dan terlibat dalam menutup Kompleks Perindustrian Kaesong.

Choi kini disiasat secara rasmi kerana menggunakan hubungan beliau dengan Park untuk memaksa syarikat-syarikat seperti Samsung untuk membuat sumbangan besar kepada dua yayasan bukan keuntungan - yang didakwa digunakan untuk kepentingan peribadi.

Terdahulu pada hari Sabtu, pendakwa Korea Selatan telah menyerbu rumah dan pejabat penasihat kanan kepada Presiden Park.

Mereka merampas komputer dan dokumen dari rumah penasihat presidens dan dua pihak lain, juga sebagai Timbalan Menteri Budaya, lapor agensi berita Yonhap.

Pejabat presiden Korea Selatan berkata, beliau telah bekerjasama dengan siasatan pendakwa raya ke dalam pembantu utama.


http://malaysiagazette.com/ms/dunia/...-letak-jawatan
Reply With Quote
  #6  
Old 30-10-2016, 08:00 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,451
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 391
Active Level
Default

Kita ikut rosemah...
Reply With Quote
  #7  
Old 30-10-2016, 08:01 PM
sureheboh.com sureheboh.com is offline
Legendary Member

sureheboh.com's Avatar

 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2007
Location: Fun Time Trader - Trading For A Living
Posts: 18,916
Thanks (Received): 306
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Talking

Quote:
Originally Posted by tokki forex View Post
presiden kita pulak ikut kata bini rilek je..
1MDB
1 Malaysia Dah Biasa
__________________

AutoRebate INSTAFOREX 86.67% - dibayar ke acc trading!
CALL/WHATSAPP 019-9366547
Reply With Quote
  #8  
Old 30-10-2016, 08:01 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,439
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 955
Active Level
My Mood:
Default

dah Park buat permohonan maaf secara terbuka tu, maksudnya dia mengaku la kesalahan dia mengikut telunjuk Choi kan...

by the way, salute peranan rakyat Korea Selatan dalam perkara ni, mmg betul betul kuat suara rakyat ni...
Reply With Quote
  #9  
Old 30-10-2016, 08:03 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,451
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 391
Active Level
Default

Orang malaysia dayus?
Pi emm dok ikut permata pun kita senyap

Last edited by johor1976; 30-10-2016 at 08:12 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 30-10-2016, 08:05 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 24,439
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 955
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by johor1976 View Post
Orang malaysia dayus?
Pi emm dok ikut rosemah pun kita senyap
tak tahula nak kata dayus ke tak, atau dayus tu diganti dengan satu word yg lagi kuat dan dominan..
tapi yg pasti, suara dan peranan rakyat mmg tak berkesan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump