Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Consumers > Consumer Info, Discussion

Consumer Info, Discussion Share useful information to other consumers. Discuss to get more clearer picture of some brand of products & services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 15,206
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 11,722
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 37,167
More...
View Poll Results: Saya suka makan Roti ?
Roti Massimo 4 3.51%
Roti sedap 0 0%
Roti High 5 4 3.51%
Roti samudra 0 0%
Roti Ann lee 0 0%
Roti silverbirds 0 0%
Roti Buns/mum 0 0%
Roti Gardenia 106 92.98%
Voters: 114. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 01-12-2013, 12:45 AM
dloanman dloanman is offline
Super Active

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 9,837
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

skrg den boli smua roti bran gardenia sbb nak tlg org kito
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #12  
Old 01-12-2013, 12:46 AM
dloanman dloanman is offline
Super Active

dloanman's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 9,837
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

sapo la suko tolan roti haipai tu wakakaaka
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #13  
Old 01-12-2013, 01:14 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,659
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default


Setiap produk dalam negara pasti mengalami suatu proses yang diberi nama "shrink ray process" di mana secara senyap-senyap, produk tu mungkin akan penyusutan berat atau pengurangan ingredient tetapi dengan harga yang tidak berubah (selalunya naik lebih mahal).

Benda ni aku cukup nampak pada satu benda yang aku selalu beli iaitu McDonald Strawberry Milkshake. Satu masa dulu Milkshake McDonald ni agak payah nak disedut sebab kandungan shake yang agak pekat dan likat.Sekarang ni? Sedut pakai straw biasa aje lepas. Harga makin mahal pulak tu.

Jadi,dalam minggu lepas, aku dengan isteri beli roti. Biasa beli roti Gardenia...saja aje nak cuba roti brand Massimo.Boleh dirasakan perbezaan antara kedua-dua roti. Roti Massimo jauh lagi sedap dan aku makan dua keping dah kenyang. Gardenia? Selalunya aku tibai dalam 4-5 keping baru cukup.

Beli dan cubalah roti Massimo.Aku langsung tidak dibayar untuk mempromote benda ni. Aku ikhlas mengatakan, roti Massimo lebih sedap dari Gardenia dan aku harap Gardenia dapat improve kualiti roti dia. Gardenia dah terlalu lama jadi market leader tanpa ada pesaing yang betul-betul kuat mengakibatkan kualiti dia agak menurun.

Kalau asyik pilih yang roti yang sama aje, macam mana kita nak tau yang brand lain macam mana kan? Kalau kita sendiri dah fixated diri kita dengan satu aje brand roti, macam mana kita nak nampak faedah roti brand lain? Banyak jugak sebenarnya kekurangan roti Gardenia ni tapi semua hanyalah jelas kelihatan pada aku..bila roti Massimo ni muncul.

Kalaulah roti Massimo ni tak muncul, aku rasa seumur hidup aku, itu aje la roti yang aku akan beli dan pilih. Bila ada persaingan, consumer yang akan menang. Itu aje lah aku nak cerita hari ni. Kalau dah berpuluh tahun makan roti yang sama, apa kata mulai hari ini anda bertukar kepada roti Massimo, satu opsyen baru untuk rakyat Malaysia?

sumber: http://cursingmalay.blogspot.com/201...awan-roti.html

Last edited by mrvx; 01-12-2013 at 01:20 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #14  
Old 01-12-2013, 01:21 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,659
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default




Last edited by mrvx; 01-12-2013 at 01:42 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #15  
Old 01-12-2013, 01:21 AM
encikmental encikmental is offline
Active Member

encikmental's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,873
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

sokong roti buatan bumiputera!
__________________
"Hidup ini menjadi sempit dan semakin sempit kerana kamu menjalani hidup ini utk meraih perhatian dan redha manusia di sekeliling kamu."
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #16  
Old 01-12-2013, 01:27 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,659
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

aku susun poll ikut kategori roti yg paling " super brand " apasal 2 jer poll...

Last edited by mrvx; 01-12-2013 at 01:37 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #17  
Old 01-12-2013, 01:34 AM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 6,659
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 211
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #18  
Old 01-12-2013, 02:07 AM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 87,116
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 48
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Aku makan roti kompeni Orang ISLAM

GArdenia ... hehehe ..

dan Pakai kereta Buatan Orang ISLAM ...

Proton ...
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + WELCOME BONUS KE AKAUN ANDA BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #19  
Old 01-12-2013, 02:09 AM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 87,116
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 48
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post

Setiap produk dalam negara pasti mengalami suatu proses yang diberi nama "shrink ray process" di mana secara senyap-senyap, produk tu mungkin akan penyusutan berat atau pengurangan ingredient tetapi dengan harga yang tidak berubah (selalunya naik lebih mahal).

Benda ni aku cukup nampak pada satu benda yang aku selalu beli iaitu McDonald Strawberry Milkshake. Satu masa dulu Milkshake McDonald ni agak payah nak disedut sebab kandungan shake yang agak pekat dan likat.Sekarang ni? Sedut pakai straw biasa aje lepas. Harga makin mahal pulak tu.

Jadi,dalam minggu lepas, aku dengan isteri beli roti. Biasa beli roti Gardenia...saja aje nak cuba roti brand Massimo.Boleh dirasakan perbezaan antara kedua-dua roti. Roti Massimo jauh lagi sedap dan aku makan dua keping dah kenyang. Gardenia? Selalunya aku tibai dalam 4-5 keping baru cukup.

Beli dan cubalah roti Massimo.Aku langsung tidak dibayar untuk mempromote benda ni. Aku ikhlas mengatakan, roti Massimo lebih sedap dari Gardenia dan aku harap Gardenia dapat improve kualiti roti dia. Gardenia dah terlalu lama jadi market leader tanpa ada pesaing yang betul-betul kuat mengakibatkan kualiti dia agak menurun.

Kalau asyik pilih yang roti yang sama aje, macam mana kita nak tau yang brand lain macam mana kan? Kalau kita sendiri dah fixated diri kita dengan satu aje brand roti, macam mana kita nak nampak faedah roti brand lain? Banyak jugak sebenarnya kekurangan roti Gardenia ni tapi semua hanyalah jelas kelihatan pada aku..bila roti Massimo ni muncul.

Kalaulah roti Massimo ni tak muncul, aku rasa seumur hidup aku, itu aje la roti yang aku akan beli dan pilih. Bila ada persaingan, consumer yang akan menang. Itu aje lah aku nak cerita hari ni. Kalau dah berpuluh tahun makan roti yang sama, apa kata mulai hari ini anda bertukar kepada roti Massimo, satu opsyen baru untuk rakyat Malaysia?

sumber: http://cursingmalay.blogspot.com/201...awan-roti.html
KAlau korang tau apa yang buat MASSIMO tu sedap .. kompom korang jijik nak tengok iklan TV MAsimo dah ... ..

tapi aku biarkan imaginasi korang pergi lebih jauh ... ...

p/s: BAngsa UltraKIASU kata semua benda kat binatang tu buleh makan .. kecuali itu daging HARAM
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + WELCOME BONUS KE AKAUN ANDA BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!

Last edited by azam575; 01-12-2013 at 02:12 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #20  
Old 01-12-2013, 02:46 AM
pecot85 pecot85 is offline
CG Top Poster Club

pecot85's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2009
Location: kuching
Posts: 26,009
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 239
Likes (Received): 53
Dislikes (Received): 3
Active Level
Send a message via Yahoo to pecot85
Default

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
KAlau korang tau apa yang buat MASSIMO tu sedap .. kompom korang jijik nak tengok iklan TV MAsimo dah ... ..

tapi aku biarkan imaginasi korang pergi lebih jauh ... ...

p/s: BAngsa UltraKIASU kata semua benda kat binatang tu buleh makan .. kecuali itu daging HARAM
royi masimo letak apa bro jijiK..baby oil?
__________________
Time after time
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:57 AM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you