Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 1,983
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 10,860
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,787
More...
  #21  
Old 03-11-2011, 10:10 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,879
Thanks (Received): 152
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Send a message via ICQ to mzak Send a message via Yahoo to mzak
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Negara yang bunuh rakyat negara lain dan agama lain lagi kejam bro
Pasal tiada kena mengena pun dengan mereka pun
Aku agak da, ayat mcm nie memang akan kuar punya..

Habis kamu suka la rakyat Syria di bunuh oleh pemerintah yang zalim mcm tu..

Tp pemerintah mcm nie lg teruk bunuh rakyat sendiri demi kuasa, bukan masalah Israel @ US la tp kesededaran rakyat tu sendiri..
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 03-11-2011, 10:15 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Regular

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 971
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mzak View Post
Aku agak da, ayat mcm nie memang akan kuar punya..

Habis kamu suka la rakyat Syria di bunuh oleh pemerintah yang zalim mcm tu..

Tp pemerintah mcm nie lg teruk bunuh rakyat sendiri demi kuasa, bukan masalah Israel @ US la tp kesededaran rakyat tu sendiri..
Aku pun dah agak ayat macam yang kau cakap ni akan keluar
Mesti ada sebab pemerintah bunuh rakyat dia bro
Tapi lagi pelik kalau bangsa lain dan agama lain datang ke negara tu dan bunuh orang yang meraka tak pernah jaga dan kawal pun

Contoh mudah, tengok sekarang kat iraq dan libya, apa cerita bro
Us bunuh rakyat iraq yang bangsa dan agama lain dari mereka , macam main fun fair je
__________________
Never say NO to Panda !!
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 03-11-2011, 10:19 PM
taufic taufic is offline
Legendary Member

taufic's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2008
Posts: 14,675
Thanks (Received): 690
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

aku cuma sampaikan saja
malas nak join pum-pang2 merapu mereben
orang kat sana bermatian
sini nak menang kedia jugak
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 03-11-2011, 10:20 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 38,889
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Aku pun dah agak ayat macam yang kau cakap ni akan keluar
Mesti ada sebab pemerintah bunuh rakyat dia bro
Tapi lagi pelik kalau bangsa lain dan agama lain datang ke negara tu dan bunuh orang yang meraka tak pernah jaga dan kawal pun

Contoh mudah, tengok sekarang kat iraq dan libya, apa cerita bro
Us bunuh rakyat iraq yang bangsa dan agama lain dari mereka , macam main fun fair je
kat sini, Pemimpin Malaysia pun pernah bunuh rakyat kat Memali tu..
ada sebabnya juga tau..

__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 03-11-2011, 10:22 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Regular

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 971
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
kat sini, Pemimpin Malaysia pun pernah bunuh rakyat kat Memali tu..
ada sebabnya juga tau..

Yes , mesti ada sebabnya
Tak kan kau tak pernah buat apa-apa, tiba-tiba orang datang dan sembelih kau kan

__________________
Never say NO to Panda !!
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 03-11-2011, 10:23 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 38,889
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Aku pun dah agak ayat macam yang kau cakap ni akan keluar
Mesti ada sebab pemerintah bunuh rakyat dia bro
Tapi lagi pelik kalau bangsa lain dan agama lain datang ke negara tu dan bunuh orang yang meraka tak pernah jaga dan kawal pun

Contoh mudah, tengok sekarang kat iraq dan libya, apa cerita bro
Us bunuh rakyat iraq yang bangsa dan agama lain dari mereka , macam main fun fair je
walau apa jua sebab sekalipun..
Islam tidak pernah menghalalkan kezaliman..
tak kira lah orang kafir ke, orang Islam sendiri ke..
dua-dua kena lawan..

yang kat Syria tu, rakyat kat sana dah lama hidup dalam ketakutan..
silap sket kena bunuh..salah sket kena bunuh..
sampai bila diorang nak hidup macam ni?

apabila diorang minta bantuan negara Arab lain, taknak tolong plak..
tapi bila mintak bantuan orang kafir, orang kafir sanggup bantu..
diperlekehkan plak rakyat yang mintak bantuan tu..
kononnya jadi puppet la, konspirasi US/NATO/Yahudi/DAJJAL la..

last-last, rakyat kat sana mampos kena bunuh dek pemimpi sendiri sebab takleh mintak bantuan sesapa..
last-last, pemimpin diorang yang bunuh diorang pula ada sebabnya..

__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 03-11-2011, 10:24 PM
kuhik kuhik is offline
CG Top Poster Club


 
Trader Rating: (14)
Join Date: Jun 2007
Location: Bumi Tuhan
Posts: 38,889
Thanks (Received): 1066
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Yes , mesti ada sebabnya
Tak kan kau tak pernah buat apa-apa, tiba-tiba orang datang dan sembelih kau kan

kalau kat Syria tu sebabnya memang dah jelas..
yang mana menentang pemimpin, jawapannya ialah MAMPOS DIBUNUH..

sebab apa lagi?
sebab rakyat Syria banggang lawan pemerintah Syria yang "adil" dan "baik" tu ke?
__________________
Quote:
Nabi berpesan : "sesungguhnya aku bimbang ke atas kamu orang yang lebih DASYAT daripada DAJJAL"
Sahabat : "siapa mereka itu?"
Nabi : "mereka ialah ULAMAK JAHAT"
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 03-11-2011, 10:26 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Regular

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 971
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kuhik View Post
walau apa jua sebab sekalipun..
Islam tidak pernah menghalalkan kezaliman..
tak kira lah orang kafir ke, orang Islam sendiri ke..
dua-dua kena lawan..

yang kat Syria tu, rakyat kat sana dah lama hidup dalam ketakutan..
silap sket kena bunuh..salah sket kena bunuh..
sampai bila diorang nak hidup macam ni?

apabila diorang minta bantuan negara Arab lain, taknak tolong plak..
tapi bila mintak bantuan orang kafir, orang kafir sanggup bantu..
diperlekehkan plak rakyat yang mintak bantuan tu..
kononnya jadi puppet la, konspirasi US/NATO/Yahudi/DAJJAL la..

last-last, rakyat kat sana mampos kena bunuh dek pemimpi sendiri sebab takleh mintak bantuan sesapa..
last-last, pemimpin diorang yang bunuh diorang pula ada sebabnya..

Gaya kau cerita ni real la bro
Macam kau pernah duduk kat sana bertahun-tahun dan jadi rakyat dia je dan rasa kesan direct pemerintahan dia je

Come on la bro, tak akan semua orang dalam cg ni NAK KENA DENGAR HUJAH kau sorang je kan
Semua benda mesti ada sebab bro, tak ada orang saje-saje nak bunuh orang ni, kena lak satu bangsa dan agama

Sudah-sudahlah dengan retorik kau ni
__________________
Never say NO to Panda !!
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 03-11-2011, 10:26 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,879
Thanks (Received): 152
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Send a message via ICQ to mzak Send a message via Yahoo to mzak
Default

Quote:
Originally Posted by Ubat Kencing Manis View Post
Aku pun dah agak ayat macam yang kau cakap ni akan keluar
Mesti ada sebab pemerintah bunuh rakyat dia bro
Tapi lagi pelik kalau bangsa lain dan agama lain datang ke negara tu dan bunuh orang yang meraka tak pernah jaga dan kawal pun

Contoh mudah, tengok sekarang kat iraq dan libya, apa cerita bro
Us bunuh rakyat iraq yang bangsa dan agama lain dari mereka , macam main fun fair je



Tuan akui la yng pemimpin Syria, Libya tu zalim mcm US jugak kan...

Sebab ade pemerintah Islam yang mcm tu la pihak barat ambil kesempatan..

Cuba pemerintah negara Islam tidak zalim pada rakyat sendiri takkan pihak barat masuk campur..

Pemerintah yang bunuh rakyat sendiri tu sama jer dengan US..

tapi Tuan ni kelakar la...
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 03-11-2011, 10:28 PM
Ubat Kencing Manis Ubat Kencing Manis is offline
Regular

Ubat Kencing Manis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: With PAN PAN
Posts: 971
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mzak View Post



Tuan akui la yng pemimpin Syria, Libya tu zalim mcm US jugak kan...

Sebab ade pemerintah Islam yang mcm tu la pihak barat ambil kesempatan..

Cuba pemerintah negara Islam tidak zalim pada rakyat sendiri takkan pihak barat masuk campur..

Pemerintah yang bunuh rakyat sendiri tu sama jer dengan US..

tapi Tuan ni kelakar la...
Kau lagi kelakar
__________________
Never say NO to Panda !!
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Closed Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:18 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you