Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 03-07-2016, 04:22 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 13,197
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 172
Active Level
My Mood:
Default Hari Raya - Kenapa Kita Kena Sedih

Salam...saja buka topik..lagi 3 hari nak raya..

saja nak tanya..Kenapa Bila Hari Raya je kita perlu sedih padahal Hari Raya hari merayakan kemenangan kita selama sebulan...ibarat berjihad dan menang dgn nafsu..

Ditambah lagi..

1- Takbir mendayu dayu
2- Lagu raya banyak juga yg sedih
3- Tak dapat beli barang yg nak seperti langsir ke..perabot ke..tv baru ke...pastu sedih...

Meh kongsi pendapat...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 03-07-2016, 04:28 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 14,757
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 70
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Penbiru View Post
Salam...saja buka topik..lagi 3 hari nak raya..

saja nak tanya..Kenapa Bila Hari Raya je kita perlu sedih padahal Hari Raya hari merayakan kemenangan kita selama sebulan...ibarat berjihad dan menang dgn nafsu..

Ditambah lagi..

1- Takbir mendayu dayu
2- Lagu raya banyak juga yg sedih
3- Tak dapat beli barang yg nak seperti langsir ke..perabot ke..tv baru ke...pastu sedih...

Meh kongsi pendapat...
Pada yg mak ayah dah xde agak sedih
Mcm jiran kg aku, baru kehilangan ayah die mggu lepas.
Ayah die pengsan masa 1day sahur n masuk spital
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 03-07-2016, 04:30 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 13,197
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 172
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akecema View Post
Pada yg mak ayah dah xde agak sedih
Mcm jiran kg aku, baru kehilangan ayah die mggu lepas.
Ayah die pengsan masa 1day sahur n masuk spital
Kalau yg melibatkan kematian dan musibah...tak dapat dinafikan...aku pun dah takde mak...memang rasa..tapi hidup mesti diteruskan ...sebab meninggal pun dah lama..kesan dah tak rasa...kenangan sahaja yg ada...
Reply With Quote
  #4  
Old 03-07-2016, 04:32 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,782
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 427
Active Level
Default

Abg bomba, polis, doktor dan nurse yg kn kerja pg raya tak dapat cuti mungkin sedih...walopun diorg tak tanda kertas exam, tak jaga kokurikulum dan x jaga exam

Last edited by johor1976; 06-07-2016 at 02:29 PM..
Reply With Quote
  #5  
Old 03-07-2016, 04:32 PM
theblur theblur is offline
Active Plus

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 4,408
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

sedih meninggalkan bulan ramadhan. mungkinkah ini ramadhan terakhir.
__________________
Kalau GST bagus kenapa cuma 6% ? kenapa tidak 666% ?
Reply With Quote
  #6  
Old 03-07-2016, 04:34 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 13,197
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 172
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
sedih meninggalkan bulan ramadhan. mungkinkah ini ramadhan terakhir.
mungkin juga...riwayat kita akan tamat tak tau bila
Reply With Quote
  #7  
Old 03-07-2016, 04:55 PM
AMHFZ AMHFZ is offline
Active Plus

AMHFZ's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2012
Location: Madrid, Espana
Posts: 4,505
Thanks (Received): 123
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Tahun ni sy tk beli apa2 pn untk diri sendiri.. Pakai mana yg ada je. Tk perlu rasa sedih tgk org lain shopping sakan. Yg penting dpt berkumpul 1 keluarga pn dh ckup
__________________
PEMBEKAL BABY BROOCH (KERONGSANG)
Boleh Campur-Campur Design
Harga: 1box (100pcs)= RM35
FREE DELIVERY DIKAWASAN KAJANG/BANGI/PUTRAJAYA (Call/Whatsapp: 0123746117/0146600016
!! ->> KLIK DISINI UNTUK MEMBUAT TEMPAHAN <<- !!
Reply With Quote
  #8  
Old 03-07-2016, 04:59 PM
m_radd m_radd is offline
Active Member

m_radd's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,425
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 34
Active Level
Default

sedih masa raya tu biasa je kot....yang aku pelik time rasa je cerita movie hantu mesti banyak...sudah2 la cerita hantu di hari raya...org2 filem sila ambil perhatian
Reply With Quote
  #9  
Old 03-07-2016, 04:59 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,782
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 427
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by whateverhafiz View Post
Tahun ni sy tk beli apa2 pn untk diri sendiri.. Pakai mana yg ada je. Tk perlu rasa sedih tgk org lain shopping sakan. Yg penting dpt berkumpul 1 keluarga pn dh ckup
Sbb tu yg x dapat cuti raya sedih
Reply With Quote
  #10  
Old 03-07-2016, 05:04 PM
gnomefan gnomefan is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2008
Posts: 1,456
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku pon terpikir jugak.
ada dua side untuk raya ni.
ade yg sedih
ada yg gembira

so, kita sambut aje!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump