Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 2,092
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 11,040
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,860
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-07-2014, 11:34 AM
along313 along313 is offline
Active Member

along313's Avatar
 
Trader Rating: (34)
Join Date: Aug 2006
Location: Desa Pinggiran Putra
Posts: 2,477
Thanks (Received): 75
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to along313
Default

Quote:
Originally Posted by plasticruler View Post
dari yang aku faham baca kat blog company bg income bulan2..cth invest 10K..company bg product kat kita berharga 2.5k and 7.5k tu barang kita mcm beli juga tapi company yg akan jualkan..untuk 10k peserta akan dpt rm600 setiP bulan selama 12 bulan..cukup setahun modal kita tu boleh dapat 100% kalau xnak koin lagi...brg yg kita dpt bole jual atau gune sendri.xperlu cari org sebab auto placement..kalau kita perkenalkan org xsemestinya org tu akan duduk bawah kita..so terpulang nak kenalkan atau tidak pada org..sy pun xjoin lg.....hahaha
betul dah tu. sepupu aku dia join siap dia cek semua dgn ssm, kdnkk dan bnm. tgk memuaskan gak dan boleh pergi jauh ni.
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 23-07-2014, 01:02 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 12,984
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 26
Dislikes (Received): 4
Active Level
Default

Barang baru dan masih panas.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 07-08-2014, 06:25 PM
wanqie wanqie is offline
Active Member

wanqie's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,125
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to wanqie
Default

Quote:
Originally Posted by along313 View Post
betul dah tu. sepupu aku dia join siap dia cek semua dgn ssm, kdnkk dan bnm. tgk memuaskan gak dan boleh pergi jauh ni.
dah cek semua, mmg suci bersih..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 07-08-2014, 06:26 PM
wanqie wanqie is offline
Active Member

wanqie's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2007
Posts: 2,125
Thanks (Received): 73
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to wanqie
Default

Quote:
Originally Posted by a2zextra View Post
Barang baru dan masih panas.
company dah lama program sahaja yg baru..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 09-08-2014, 09:40 AM
khirul khirul is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 41
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

mcm mana blh dpt AJL guna plan mcm ni.
Plan guna 2 kaki je ...
Plan ada melabur pulak dan boleh kasi peratus yg tetap tiap2 bulan ...
Bukan ada kesalahan ke kt situ ...
Maaf cuma nk tahu je ...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 10-08-2014, 12:06 PM
nickyr8 nickyr8 is offline
Junior

nickyr8's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 74
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by khirul View Post
mcm mana blh dpt AJL guna plan mcm ni.
Plan guna 2 kaki je ...
Plan ada melabur pulak dan boleh kasi peratus yg tetap tiap2 bulan ...
Bukan ada kesalahan ke kt situ ...
Maaf cuma nk tahu je ...
company CWC dah lama..lesen AJL pada plan asal MLM CWC..bila company tengok org kita lebih suka pada style tak payah cari orang/jual barang/maintain..company intro plan Arba dalam CWC untuk menarik minat dari menyertai skim cepat kaya yang berlambak dalam pasaran..ia bukan pelaburan tapi hibah sebab CWC yang akan cari orang dan jual barang..sebab itu wujudnya agreement. Dalam plan asal CWC takde agreement

p/s: saya orang pertama ke kilang CWC di kedah. Tak canggih tapi memang keluarkan produk sendiri, pilih bahan sendiri dari India/Indonesia dll..kita masuk MLM sebab 3. Plan, produk dan syarikat. Ini 3 ada dalam CWC dan saya pun da masuk lebih 100k dalam syarikat. Hari minggu, hari raya hibah tetap masuk sebab dah set dengan bank..Jaminan modal dikembalikan. Bole jumpa untuk detail. Hehe
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 10-08-2014, 10:06 PM
along313 along313 is offline
Active Member

along313's Avatar
 
Trader Rating: (34)
Join Date: Aug 2006
Location: Desa Pinggiran Putra
Posts: 2,477
Thanks (Received): 75
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to along313
Default

Quote:
Originally Posted by nickyr8 View Post
company CWC dah lama..lesen AJL pada plan asal MLM CWC..bila company tengok org kita lebih suka pada style tak payah cari orang/jual barang/maintain..company intro plan Arba dalam CWC untuk menarik minat dari menyertai skim cepat kaya yang berlambak dalam pasaran..ia bukan pelaburan tapi hibah sebab CWC yang akan cari orang dan jual barang..sebab itu wujudnya agreement. Dalam plan asal CWC takde agreement

p/s: saya orang pertama ke kilang CWC di kedah. Tak canggih tapi memang keluarkan produk sendiri, pilih bahan sendiri dari India/Indonesia dll..kita masuk MLM sebab 3. Plan, produk dan syarikat. Ini 3 ada dalam CWC dan saya pun da masuk lebih 100k dalam syarikat. Hari minggu, hari raya hibah tetap masuk sebab dah set dengan bank..Jaminan modal dikembalikan. Bole jumpa untuk detail. Hehe
boleh tau lak camne dari segi islamik plan ni yg bg fix hibah? dan pengeluaran produk brape byk sehari ye? adakah sama byk mengikut mengikut pelabur. sbb bukan ape, risau duit main pusing2 je. harap pencerahan dr tt ye. tq
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 10-08-2014, 10:29 PM
nickyr8 nickyr8 is offline
Junior

nickyr8's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 74
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by along313 View Post
boleh tau lak camne dari segi islamik plan ni yg bg fix hibah? dan pengeluaran produk brape byk sehari ye? adakah sama byk mengikut mengikut pelabur. sbb bukan ape, risau duit main pusing2 je. harap pencerahan dr tt ye. tq
pertama..ini bukan pelaburan. tapi jual beli biasa macam beli barang kat kedai. Hibah diberi ikut % dijanjikan dalam agreement sebagai hasil usahasama perniagaan asal CWC. Plan Arba xsalah ikut KPDN sebab CWC tak guna duit ahli untuk buat benda lain (money laundering)..production xpasti plak masa pegi aritu tapi CWC dalam construction buat kilang baru tepi highway di Kedah..Ahli2 bole amik barang sendiri di kilang. Klu CWC buat pusing duit bayar orang baru, dia xboleh janji pulak pulangkan duit dalam sekelip mata. Setakat ni, ade yang ragu2 dapat balik modal mereka, belum ada komplen dan still CWC dah renew lesen MLMnya untuk tahun ke 5 klu xsilap la.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 10-08-2014, 10:43 PM
nickyr8 nickyr8 is offline
Junior

nickyr8's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 74
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by snooker372 View Post
As Salam...nak tanya....kena jual barang ngan cari downline ka kalau nak dapat income tiap2 bulan selama setahun?
wasalam..ada dua cara buat duit dalam Arba
1)pasif: xjual barang, xcari orang. Kita dapat hibah bulanan tetap. Ada autoplacement downline tapi xjanji dapat bila dan banyak mana

2)aktif: rajin cari orang/jual barang. Ada bonus sponsor dan bonus leader (KR). Hibah bulanan tetap ada. Ada autoplacement juga. Yang ni paling cepat dapat $$

Maknanya, kita tetap akan dapat duit $$..biasanya leader untung bila join MLM tapi yang ni Meniaga Lain Macam..downline still masyuk.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 10-08-2014, 11:04 PM
ikanjos79 ikanjos79 is offline
Active Plus

ikanjos79's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 2,872
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

sy mula join arba bln julai thn 2013. tak bnyak. 1k je. nak cuba2. sebab rasa mcm best. tapi takut pun ada.

bln lepas cwc call aku tanya nak sambung agrement atau nak refund. aku pilih nak sambung lagi.

so far selama setahun, payment tak pernah miss. modal kecil, untung kecik la. monthly pun ada dapat, harian pun ada dapat. bukan setakat balik modal, untung pun berganda dah dpt.

seminggu sblm posa ari tu, aku dah masuk lagi 10k. so far, monthly payment blm dpt lagi setakat ari ni. rasanya skit ari lagi dpt la tu.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:01 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you