Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 15,202
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 11,718
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 37,166
More...
Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 21-03-2017, 01:47 PM
silibug silibug is offline
Active Member

silibug's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,526
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
sebab sekolah agama lah pengurusan mcm haram..dengan harapan cikgu keje keras untuk dapatkan ganjaran di akhirat..kalau sekolah swasta mcm international school yang berlambak kat kl ni..gaji lbih tinggi dari lec ipta pun ramai..
yep.. betul tu...
moto 'pihak pentadbiran'
"jangan harapkan gaji semata-mata...ikhlaskan hati"
"sekarang ni susah nak cari keje lain...dunia dapat,akhirat dapat"

cikgu2 ni terima jerlah...pujuk hati sendiri..
lepas waktu sekolah bkn boleh balik terus..
ada meeting.. usrah.. kelas intensif...xpun siapkan rph..
anak2 kat rumah duk tunggu2.. pukul 5-6 baru boleh balik..
7.30pagi dah kena ada kat sekolah.. balik pukul 6ptg..
cmane x stress..huhu
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #162  
Old 21-03-2017, 01:50 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 24,228
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 117
Dislikes (Received): 5
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by demimasa View Post
Ada kawan aku citer. Sebenarnya penyebab stress adalah kalangan guru sendiri. Dia cerita dalam sekolah ada 2 jenis cikgu. Satu jenis yg minat dengan kerjaya guru. Memang guru yg baik. Rajin dan tak banyak songeh. Jenis kedua adalah guru yg tak minat jadi guru. Yang ini kerja malas, mengular je kerjanya dan bagi jenis ni kerjaya guru adalah part time. Full time adalah jual insuran, luak online dan pelbagai bisnes luaran yg lain. Masalah timbul bila pengetua bila beri tugasan, jenis kedua ni buat main2 je melepaskan batuk ditangga. Akibatnya bila ada tugasan penting sering kali di tugaskan adalah guru jenis pertama. Akibatnya guru jenis pertama terbeban dengan pelbagai kerja. Ini yg menimbulkan stress. Puncanya adalah kaitangan awam yg malas kerja susah nak dibuang kerja tak macam swasta. Kerajaan kena beri perhatian pada masalah ini sebab akan menjejaskan motivasi guru2 yg bagus.
pekerja malas bukan pekerja kerajaan je tapi memang banyak la pekerja kerajaan malas terlampau lampau

dah konfirm susah kene buang
__________________
Dapatkan PACAK LANGIT PEARL PLUS PIL KERASKAN Zakar Lelaki hanya RM50 SEBOTOL
dan Dapatkan Komisyen RM50 ke Akaun Bank Anda Berulang Kali
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #163  
Old 21-03-2017, 05:55 PM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Member

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,876
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 56
Dislikes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by silibug View Post
yep.. betul tu...
moto 'pihak pentadbiran'
"jangan harapkan gaji semata-mata...ikhlaskan hati"
"sekarang ni susah nak cari keje lain...dunia dapat,akhirat dapat"

cikgu2 ni terima jerlah...pujuk hati sendiri..
lepas waktu sekolah bkn boleh balik terus..
ada meeting.. usrah.. kelas intensif...xpun siapkan rph..
anak2 kat rumah duk tunggu2.. pukul 5-6 baru boleh balik..
7.30pagi dah kena ada kat sekolah.. balik pukul 6ptg..
cmane x stress..huhu
aku pernah ada member keje mcm ni..sebelum dapat jadi cikgu kaf..dah lah gaji 1000 jer masa tu..kena ngajar sekolah..petang awas budak kat asrama lagi..jadi guru ngaji n hafazan lagi..sekolah sekolah ni duk momok kan cikgu dengan kejar ganjaran akhirat jer lah..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:55 AM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you