Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,720
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,816
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,954
More...
View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 106 18.43%
Tidak 418 72.70%
Berkecuali 51 8.87%
Voters: 575. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #6701  
Old 21-03-2017, 10:36 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 28,440
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 249
Dislikes (Received): 5
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by buta it View Post
lantak engkau lah.. sila off topik .. the end
terbaik la thread nie

sat rata sat bulat sat leper
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #6702  
Old 21-03-2017, 10:48 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,340
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 204
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dausbiz View Post
terbaik la thread nie

sat rata sat bulat sat leper
thread mitos mcm ni lah.
seronok lepak sini bahan budak2.
Sekali sekala singgah sini kejap utk release stress gelak ketawa
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #6703  
Old 21-03-2017, 11:26 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,915
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 693
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
so tunjuk lah mana ayat quran berkenaan israk ke langit tu??
adakah ko menolak isramikraj nabi Dan mengatakan nabi isra sahaja???
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #6704  
Old 21-03-2017, 11:32 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,915
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 693
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
matahari mmg la terbit.
bangun pagi tengok dia naik mcm mana sampai tengah hari tegak atas kepala.

berbanding lukisan kanak2 flat earth ni.. matahari kat atas je.. no sun rise. no sun set

haha..jawapan semua org tahu..matahari terbit tu..kodtgkanlah bukti Dr segi bumi bulat tu camne matahari nk terbit..jika bumi bulat,Dan matahari kertas kejung xbergerak..cepatlah tunjukkan..buktikan teori yg salah tu..Quran kata matahari Bergerak..ko tunjuk kan camne matahari Bergerak Dan bumi berpusing tu dgn kelajuan dia..aku abis fikir..camana tu..hahah
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #6705  
Old 21-03-2017, 11:36 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,915
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 693
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by syamsoulcc View Post
bro..stakat letak air dalam gelas, memang tak nampak la lengkungan tu...

sebab bumi ni besar...masih tak faham ke?


...
...

ni aku nak tanya kat ko...

aku banyak tengok video2 orang lancar private rocket ke altitude yang tinggi....
dan diorang letak camera GoPro pada rocket diorang..

tapi aku tak nampak pun ice ring...kat mana ice ring??
bukan stakat ice ring, aku tak nampak pun bangunan2 tinggi seperti Menara KLCC, Menara Burj Khalifa atau bangunan2 besar atau gunung besar seperti gunung everest..

ko cakap BUMI NI FLAT..

kalau BUMI FLAT, kenapa aku tak nampak semua yang aku sebutkan tadi?
kalau BUMI FLAT, mesti akan nampak semua bangunan2 tinggi atau gunung2 tinggi..

tapi dalam camera GoPro (pada rocket) tu, aku tak nampak semua tu..
professor mana ko amik kenyataan pasal air ni..haha..ke ko mengarut..xyah sembanglah..semua org tahu..camana ko leh kata. Besar kecik pulak..korg tgklah..glober punye iq n spin tahap level zero..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #6706  
Old 21-03-2017, 11:39 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,915
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 693
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
kau ni suka minta kat orang lain bukti tu..bukti ni..kau sendiri, orang minta 1 hadis je untuk bukti kau benar, sampai ke sudah kau tak bagi..sembang tak nak kalah, tapi isi tak ada.

eh..ada hati lagi si pendusta hadis ni nak berkata2 ye? kredibiliti kau kat dalam ni dah hilang la wei. tak de orang nak percaya dengan kata2 kau. baik kau jadi silent reader je daripada terus berdusta. nanti timbul dusta yang baru pula..
ko nk kata apa..kan aku dh bgtau..sediakan rm1j dulu..beeharganya ilmu..Lebih Dr sjuta tp aku minta sjuta je..hahaha
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #6707  
Old 21-03-2017, 11:41 AM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,915
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 42
Dislikes (Received): 693
Active Level
Default

Biar ko tau..pentingnya kebenaran dunia Dan akhirat..sesiapa yg mempertahankan kebathilan..menjawablah dia esok..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 1
 
  #6708  
Old 21-03-2017, 11:50 AM
Faizudin Faizudin is offline
Active Plus

Faizudin's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2011
Location: 3rd Rock From Sol
Posts: 4,634
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 15
Dislikes (Received): 594
Active Level
My Mood:
Default

Bila penipu mau sembang kebenaran

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
Biar ko tau..pentingnya kebenaran dunia Dan akhirat..sesiapa yg mempertahankan kebathilan..menjawablah dia esok..
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
aku yakin sebab hadis tu benar spt aku menyakini quran yg org2 arif bgtau..walaupun dorg bukan saintis..buktikanlah..bumi bulat tu besar mana??Dan paksi gravity keatas air laut wujud..kalau stakat kata2 je tanpa pembuktian nyata..tipu..dusta..
Best jugak Ayat nie
Quote:
kalau stakat kata2 je tanpa pembuktian nyata..tipu..dusta..
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
Test tgk..kalau ko pandai sgt..kalau muzafar tu lepaskan air di
Dlm iss tu..naper dia xtest kat luar kapal angkasa tu?baru lah tahu ada gravity ke density ke..tu baru betul kebenaran..ni gambar dlm studio pun ko layan..hehe
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
Kan aku dh kata..iss mana ada..hehe
Aku xpwecaya iss wujud..muzafar naik roket san terus turun le bumi..dia dpt lah tgk bumi dr atas..hehe
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
dalam fb ada close group fe tuan..kalau nk join..dorg akan tanya dulu..muzafar nk join xdpt tuan..tu je info yg dpt bgtau..
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
hehe..semua dlm nie byk yg search,..ko tau tak..group flat earth ni semakin membesar..sebab dorg mencari kebenaran..sebab dorg pun pakar2 dlm matematik ekonomi agama asronomi fizik bio kimia leh kira power2 gak..ko bayangkan..sebab dorg tahu..penipuan2 keatas dunia..ko percaya tak SMS pun nk join gak..sebab dia angkasawan yg mungkin dia mencari hakikat ilmu hikmat dan kebenaran sebenar..wallahualam.
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
yelah..dia g iss..iss set pengambaran dalam kapalterbang..zero g..hehe
Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
bab bumi bulat nie..majoriti org membantah..dulu2 pun berapa kerat je ulamaastronomi yg kata bumi bulat disangkal oleh ulama2 astronomi berpandukan quran dan ulama2 yg ahli2 quran.tp bila dh moden..manusia mula percaya bumi bulat..xkisah lah kristian atau islam..ko tgk org kristian byk yg percaya bulat dr rata,samalah dgn islam..sebab itu didikan mereka..no phd or prof..any argument denied..walaupun ko dtgkan kajian benar sekalipun..

sms..kalau aku panggil astronut dia bukan ahli astronomi pun..tanya pasal asas arah pun dia xreti punyerlah..skrg nie..maybe ramai yg dh tau..dia pun dh tau kot..mesti dia intai2 dlm cg nie..haha..so,angkasawan just nama pangkat je bg aku..kang aku panggilgelaran baru..bising lak..mende lah..oklah..angkasagaban..haha..dia kan naik roket sampai atas..dan terus turun..sebab iss xde kat angkasa..rupa2nya ada kat bawah dlm studio..haha

aku masih xyakin lagi iss tu wujud..hehe


Kesimpulannya: Nyata Tipu Dusta
__________________

-

Last edited by Faizudin; 21-03-2017 at 12:56 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 2
 
  #6709  
Old 21-03-2017, 11:55 AM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Member

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,978
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 64
Dislikes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
adakah ko menolak isramikraj nabi Dan mengatakan nabi isra sahaja???
kat mana yang aku pertikai??

apa aku cuba sampaikan ialah xperlu fitnah tuhan dan quran..benda yang xder dalam tu jangan kata ada semata-mata nak sokong pendapat golongan kurang akan macam flat earth ni..

dah 3 benda kau tuduh tuhan n quran tapi sebenarnya xder..

first bintang hancur n jatuh ke bumi..ayat asal cuma sebut bintang hilang upaya..

yang ke2 bintang berterabur ke bumi..ayat asal cuma bintang berterabur..xsemestinya ke arah mana..which is exact sama dengan science moden..

dan ke3 kau kata quran bagitahu nabi israk naik ke langit..lagi salah dia fitnah tuhan n quran..xde pun ayat mcm tu dalam quran..paham??
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #6710  
Old 21-03-2017, 11:57 AM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Member

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,978
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 64
Dislikes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Rata2 golongan flatheads(mereka yang mempercayai bumi itu leper) percaya bahawa pada hujung bumi ada ice wall yang mengelilingi bumi 360 darjah. Yang menyebabkan tiada siapa pernah berjaya mengetahui apa yang berada disebalik ice wall itu sendiri.
Daripada gambar yang digunakan sebagai hujah FE diseluruh dunia, ice wall tu takde la tinggi mana. Takkan takde pernah ada kapal terbang tersesat pada 30000 ribu kaki melepasi dinding ice tersebut. Hantar drone pun lepas kot.
So apa sebenarnya yang berada disebalik dinding ais tersebut? Yang sampai sekarang golongan flatheads gagal menjelaskannya? Admin came up with a few guesses:
A) More ice
B) White Walkers
C) Hidayah binti Mat Seman Daebaking tu
D) Wan Peah
E) All of the above
Mohon pencerahan golongan FE secara berilmiah dan tak *****. Terima kasih.
aku amik dari facebook PW..betul ke ini gambaran bumi dari sudut pemahaman gang flat earth??hahahaha
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:44 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you