Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Pilihan Anda
Honda HR-V 27 25.71%
Subaru XV 78 74.29%
Voters: 105. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 20-03-2017, 07:11 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,321
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

hrv nie pomen aku cakap tak sampai 5 tahun dah prob..betul ke?
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 20-03-2017, 08:51 PM
wheriz wheriz is offline
Active Plus

wheriz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,117
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 153
Active Level
My Mood:
Default

Kalau subaru kluar model 4wd 7 seater aku nak usha jgk.
Reply With Quote
  #103  
Old 20-03-2017, 10:44 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 714
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Vote for subaru
Reply With Quote
  #104  
Old 21-03-2017, 12:27 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,191
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 22
Active Level
Default

nak tanyala,SUV ni kalu bwk laju atas highway ok x.baru2 ni teman g ganu konvoi dgn sdara mara mkn knduri kat sana,kete2 diorg MPV enjin smua 1.5-2.0cc.bwk atas highway mmg 120-140km/j.kite saga BLM ni penat nk kejar diorg.

agak2 kalu bwk SUV ni ok ke,jln jauh bdn penat x hmm...
Reply With Quote
  #105  
Old 21-03-2017, 12:50 PM
mw5026 mw5026 is offline
Regular

mw5026's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2007
Posts: 190
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
nak tanyala,SUV ni kalu bwk laju atas highway ok x.baru2 ni teman g ganu konvoi dgn sdara mara mkn knduri kat sana,kete2 diorg MPV enjin smua 1.5-2.0cc.bwk atas highway mmg 120-140km/j.kite saga BLM ni penat nk kejar diorg.

agak2 kalu bwk SUV ni ok ke,jln jauh bdn penat x hmm...
kalau bro pakai suv,bro blh tapau balik diorg yg pakai mpv tu..siap bole buat dinner lg..
Reply With Quote
  #106  
Old 21-03-2017, 12:57 PM
opin opin is offline
Active Member

opin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2012
Location: Nun Jauh Di Sana..
Posts: 2,205
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mw5026 View Post
kalau bro pakai suv,bro blh tapau balik diorg yg pakai mpv tu..siap bole buat dinner lg..
memang win
__________________
bila dekat jalan raya. jalan jem, kita tengok kereta dekat depan dah bagi signal lama nak masuk lorong, kenapa kebanyak kan tak bagi masuk, siap tekan minyak lagi. kenapa ek?
Reply With Quote
  #107  
Old 22-03-2017, 12:27 PM
sapit87 sapit87 is offline
Super Active

sapit87's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 6,191
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 22
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by bourne View Post
XV sy thn 2015..kalau ujan lebat bunyi dia agak bising. Tp klu ade modal lebih sket buat sound proofing bumbung. Settle masalah tu. Windnoise ni payah sket nak settle. Sy rase design side mirror dia yg buat bunyi windnoise tu.
Tp sbb xv ni AWD, handling masa jalan basah pun sedap. Melekap atas jalan.
Lg satu, tayar standard xv ni continental mc5. Bunyi dia pun bising tp xde laa teruk sgt. Ramai owner xv ni tukar ngan michelin primacy st3. Senyap trus
adui patut subaru ni kne buat jgk la bg kedap bunyi.jln atas highway tp bunyi bising x syok jgk.buat bdn cpt penat je huhu
Reply With Quote
  #108  
Old 29-03-2017, 11:00 PM
mat gen2 mat gen2 is offline
Active Plus

mat gen2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2012
Location: ipoh-sepang-banting
Posts: 3,099
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

den kenan kt xv ni lama dh..insyaAllah kasi lepas kawin dlu bru angkut
__________________
PEACE NO WAR
Reply With Quote
  #109  
Old 11-04-2017, 02:57 PM
chuki2 chuki2 is offline
Regular

chuki2's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 549
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sapit87 View Post
adui patut subaru ni kne buat jgk la bg kedap bunyi.jln atas highway tp bunyi bising x syok jgk.buat bdn cpt penat je huhu
Ya bunyi agak kuat... dah test... haha...

Tapi bagi saya still acceptable la..
Reply With Quote
  #110  
Old 11-04-2017, 05:41 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 12,819
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 112
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by chuki2 View Post
Setelah berbincang dengan isteri, bajet kereta dah boleh naikkan ke 130k...

So ini senarai pendek kereta yang berminat nak beli

1) Honda HR-V (High Spec) - RM 120k++



Space ok, teknologi up to date. Handbrake pakai button, rasa canggih la pulak

2) Subaru XV 2.0p - RM 123k +++



Handling mmg superb, teknologi AWD dengan gabungan enjin Boxer.

So aku dah test drive kedua-dua kereta ni, wife minat lagi HR-V sbb nampak canggih. LED Headlamp, interior nice dan compact.

Aku pulak minat subaru XV, aku bawak rasa macam kete sedan. Korner stable, tak terhuyung hayang. Siap ada paddle shifft, mmg best ler bagi aku.

Boleh bagi pandangan dari segi maintenance + fuel consumption? Kalau ada review or problem boleh bagi pandangan disini.

Terima Kasih

aku rasa elok ambil HRV...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold