Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Percayakah anda bumi ini rata?
Ya 109 18.41%
Tidak 431 72.80%
Berkecuali 52 8.78%
Voters: 592. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #6711  
Old 21-03-2017, 12:09 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,329
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to sharemalaysia Send a message via Yahoo to sharemalaysia Send a message via Skype™ to sharemalaysia
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
-> aku tanya arah kiblat
-> tokey kata pegi cari latitude.
-> aku tanya soalan berkaitan latitude di peta map as it is
->ini jawapan ko



cuba nak memahami btol2 ape yg cuba diperkata kan.
flat banyak terma yg pelik2 mcm benang putih, blok timur, blok komunis yg flat earth yg lain sendiri tak dapat jelaskan.
so aku kene komdem btol2 dulu, mmg saje type mutak atau mutlak.

kalau bukan arah mutlak.
arah boleh berubah ke?

walau bagaimana pun
soalan masih belom terjawab
amat dihargai kalau boleh bagi latitud dibawah

Aku typo semata, jangan keliru lagi.

Aku akan jelaskan cara cari arah kiblat, bukan. Saja kiblat malah mana2 lokasi kat map tu pun boleh.

Hadamkan ilmu 1 berkaitan arah sedalam dalamnya dulu.

Latitude? Overload nanti kalau aku ajar skg.. Benda tu ada je function. Wujud kan kat map tu... Nampak jelas ada kan. So sabar.. Bukan setakat tu latitude, longitude waimah altitude pun ada pada indi2 geodetik coordinate dalam map tu secara tersirat.

Nak fahamkan semua tu tentu sukar untuk ko.. Aku bg 1 per 1 nanti.

Boleh?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #6712  
Old 21-03-2017, 12:10 PM
Mata_Pena Mata_Pena is online now
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,456
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 226
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
haha..jawapan semua org tahu..matahari terbit tu..kodtgkanlah bukti Dr segi bumi bulat tu camne matahari nk terbit..jika bumi bulat,Dan matahari kertas kejung xbergerak..cepatlah tunjukkan..buktikan teori yg salah tu..Quran kata matahari Bergerak..ko tunjuk kan camne matahari Bergerak Dan bumi berpusing tu dgn kelajuan dia..aku abis fikir..camana tu..hahah
dah explain sejak page 100+ lagi. ko yg tak tgk.
siap kasi explanation video dengan kiraan.

skang ko jawab la dulu
ape logik fenomena matahari tak terbit dan tak terbenam. hanya berlegar2 di atas kepala ni dulu.

lepas tu aku up balik post aku yg lama fakta mcm mana sunrise n sunset setiap hari.

sila explain
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6713  
Old 21-03-2017, 12:13 PM
Mata_Pena Mata_Pena is online now
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,456
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 226
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Aku typo semata, jangan keliru lagi.

Aku akan jelaskan cara cari arah kiblat, bukan. Saja kiblat malah mana2 lokasi kat map tu pun boleh.

Hadamkan ilmu 1 berkaitan arah sedalam dalamnya dulu.

Latitude? Overload nanti kalau aku ajar skg.. Benda tu ada je function. Wujud kan kat map tu... Nampak jelas ada kan. So sabar.. Bukan setakat tu latitude, longitude waimah altitude pun ada pada indi2 geodetik coordinate dalam map tu secara tersirat.

Nak fahamkan semua tu tentu sukar untuk ko.. Aku bg 1 per 1 nanti.

Boleh?

aku hanya minta koordinasi latitude.
jawapan dia hanya ada 1.
kalau tatau takyah la nak pusing2

arah tak mutlak pun tak jawab lagi
mmg semua benda pun tak bule jawab ke?

kemon flat.. semua teori flat pun tak lepas lagi ke?
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6714  
Old 21-03-2017, 12:18 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 14,792
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 920
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Aku typo semata, jangan keliru lagi.

Aku akan jelaskan cara cari arah kiblat, bukan. Saja kiblat malah mana2 lokasi kat map tu pun boleh.

Hadamkan ilmu 1 berkaitan arah sedalam dalamnya dulu.

Latitude? Overload nanti kalau aku ajar skg.. Benda tu ada je function. Wujud kan kat map tu... Nampak jelas ada kan. So sabar.. Bukan setakat tu latitude, longitude waimah altitude pun ada pada indi2 geodetik coordinate dalam map tu secara tersirat.

Nak fahamkan semua tu tentu sukar untuk ko.. Aku bg 1 per 1 nanti.

Boleh?
xde jawapan kata je laa xde jawapan..

sembang boleh laaa ko..

bukan susah..

garis je lurus dari tempat dia tanya tu terus kaabah..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6715  
Old 21-03-2017, 12:52 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,695
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 517
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokey99 View Post
ko nk kata apa..kan aku dh bgtau..sediakan rm1j dulu..beeharganya ilmu..Lebih Dr sjuta tp aku minta sjuta je..hahaha
dah la pendusta nama nabi..nak jadi scammer pulak. memang golongan FE ni akidah tunggang langgang.

hadis sekeping je tak boleh bagi..pastu ada hati nak minta duit. MOD dah boleh perhatikan gerak geri dia ni..bakal bawa ajaran sesat dan scammer.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..

Last edited by azarulez; 21-03-2017 at 12:54 PM..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6716  
Old 21-03-2017, 12:56 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,695
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 517
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Aku typo semata, jangan keliru lagi.

Aku akan jelaskan cara cari arah kiblat, bukan. Saja kiblat malah mana2 lokasi kat map tu pun boleh.

Hadamkan ilmu 1 berkaitan arah sedalam dalamnya dulu.

Latitude? Overload nanti kalau aku ajar skg.. Benda tu ada je function. Wujud kan kat map tu... Nampak jelas ada kan. So sabar.. Bukan setakat tu latitude, longitude waimah altitude pun ada pada indi2 geodetik coordinate dalam map tu secara tersirat.

Nak fahamkan semua tu tentu sukar untuk ko.. Aku bg 1 per 1 nanti.

Boleh?
bagi je nilai latitud yang dia minta tu. setakat kau bagi nombor, xde nak overload nya..bila kau dah bagi nombor tu, haa..baru boleh teruskan perbincangan. kalau asyik berdalih, thread ni akan jadi sampah sebab kau.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes Faizudin liked this post
  #6717  
Old 21-03-2017, 01:50 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,955
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 43
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ResellerMaxis View Post
kat mana yang aku pertikai??

apa aku cuba sampaikan ialah xperlu fitnah tuhan dan quran..benda yang xder dalam tu jangan kata ada semata-mata nak sokong pendapat golongan kurang akan macam flat earth ni..

dah 3 benda kau tuduh tuhan n quran tapi sebenarnya xder..

first bintang hancur n jatuh ke bumi..ayat asal cuma sebut bintang hilang upaya..

yang ke2 bintang berterabur ke bumi..ayat asal cuma bintang berterabur..xsemestinya ke arah mana..which is exact sama dengan science moden..

dan ke3 kau kata quran bagitahu nabi israk naik ke langit..lagi salah dia fitnah tuhan n quran..xde pun ayat mcm tu dalam quran..paham??
1,kadara..kadarat huruf ta apa..Dan Tasarat..ko amik ayat separuh..celakalah org yg solat je..mampus..tafsiran ko..sedangkan..ayat seterusnya..mereka2 yglalai ...tu baru betul..dan ko nk bercerita tentang bintang..yg ko faham tu pada ayat thumisat baru..bintang terpadam..adoyai..ko ni pening..aku malas nk bahas hal tu..lantak ko lah..
Samalah dgn bab isra..semua org tahu..walaupun quran bgtau isra aje..mikraj tu sekali berpandukan hadis..adakah ko ni anti hadis??
Ko g belajar dulu sebelum nk cerita sini..xkanlah nk cerita darjah 1 lagi..semua org tau..kalau isra wajib ada mikraj nabi..letih la bahas dgn ko

Last edited by tokey99; 21-03-2017 at 01:52 PM..
Reply With Quote
  #6718  
Old 21-03-2017, 01:54 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,955
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 43
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
bagi je nilai latitud yang dia minta tu. setakat kau bagi nombor, xde nak overload nya..bila kau dah bagi nombor tu, haa..baru boleh teruskan perbincangan. kalau asyik berdalih, thread ni akan jadi sampah sebab kau.
kalut mintak latitud..ko dtgkan latitud bumi bulat dr kiraan bulat ke rata?kalau bulat..apa yg membuktikan selatan bawah?..atau hanya rekaan saintis mabuk yg mereka2 kiraan latitud??haha
Reply With Quote
  #6719  
Old 21-03-2017, 01:55 PM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,329
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Send a message via MSN to sharemalaysia Send a message via Yahoo to sharemalaysia Send a message via Skype™ to sharemalaysia
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
aku hanya minta koordinasi latitude.
jawapan dia hanya ada 1.
kalau tatau takyah la nak pusing2

arah tak mutlak pun tak jawab lagi
mmg semua benda pun tak bule jawab ke?

kemon flat.. semua teori flat pun tak lepas lagi ke?
Soalan boddoh yg aku pun xtahu apa tujuan, sedangkan ko x faham.. Xpe.. Aku turutkan kehendak ko.. Bagi resolusi terbaik pada map tu dalam bentuk dot. Aku kira untuk ko.. Sure boleh.. Then aku nak ko bagi formula apa yg aku guna untuk kira lokasi dot dalam resolusi map yg ko bg.. Ok?



Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
xde jawapan kata je laa xde jawapan..

sembang boleh laaa ko..

bukan susah..

garis je lurus dari tempat dia tanya tu terus kaabah..
Mmg x susah, tapi cara ko salah la dol.. Ni level jahil munafik, kalau orang kira arah kaabah ikut kaedah ko ni alamatnya sesat lagi menyesatkan. Ko x layak bincang bab pengiraan, bukan tahap ko..



Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
bagi je nilai latitud yang dia minta tu. setakat kau bagi nombor, xde nak overload nya..bila kau dah bagi nombor tu, haa..baru boleh teruskan perbincangan. kalau asyik berdalih, thread ni akan jadi sampah sebab kau.

Aku boleh beri, masalahnya dia belum lagi faham apa tu arah.. Ko ngn si dol tu pun masih x faham. Aku share nak bagi korang faham thats y aku open slow2 nak step2.. Mana boleh lompat..

Thread ni banyak ilmu baru dalam ratusan page.. Otak penuh sampah macam dalam kepala ko je yang anggap ilmu ni sampah.

Aku dah mintak pena berikan titik lokasi dalam resolusi yg ok untuk aku kira. Ingat mudah ke?

Oh ye... Ko ni pemitnah jugak ke? Apsal ko mintak tokey hadis? Aku puas baca thread ni xda pun dia cakap secara lansung atau x langsung mana dia ada kata ada hadis bulan keluarkan cahaya.. Mungkin aku terlepas pandang... Boleh tolong requote?

Last edited by sharemalaysia; 21-03-2017 at 01:58 PM..
Reply With Quote
  #6720  
Old 21-03-2017, 01:57 PM
tokey99 tokey99 is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2009
Posts: 2,955
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 43
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Mata_Pena View Post
dah explain sejak page 100+ lagi. ko yg tak tgk.
siap kasi explanation video dengan kiraan.

skang ko jawab la dulu
ape logik fenomena matahari tak terbit dan tak terbenam. hanya berlegar2 di atas kepala ni dulu.

lepas tu aku up balik post aku yg lama fakta mcm mana sunrise n sunset setiap hari.

sila explain
haha..melalui kiraan..kiraan formula add math..
org dh tunjuk bukti kajian matahari terbit bumi rata..mana bukti kajian bumi bulat matahari terbit..?byk soalan nk tanya ni..dgn kelajuan bumi dan besar serta jauh matahari dr bumi..mana??..aku rase mesti sejam dh malam..haha..apa ke ****** bumi berpusing laju..dan senget lak tu..ko tunjukkan cepat..aku tunggu prof mata pena akan bg alasan karut..bumi mesti turun naik utk dpt kan matahari disebelah selatan lak..sekejap je jadi tuhan dgn kenyataan tu..hahhahahhahaha

Last edited by tokey99; 21-03-2017 at 02:04 PM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
bentuk bumi, bumi rata atau bulat, saiz bumi

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:41 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you