Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > MLM / Investment by SSM Companies > MLM Local Registered Companies (With AJL)

MLM Local Registered Companies (With AJL) Registered ROC & ROB companies with AJL certificate attached.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,714
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,813
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,951
More...
  #631  
Old 20-03-2017, 10:18 PM
dlogirac dlogirac is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2015
Posts: 26
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fareed rasidi View Post
ape saje update saya sampaikan pun mmg akan dpt reply negatif disini..saya juz salah sorang member ARBA nak update situasi terkini...so takpela..so far saya masih ok dgn investment ni..dan sabar menanti...sbb selama saya join hanya satu bulan ni saja yg pending...yg lain masih takda masalah...kalo ye pun jgn tuduh macam2 kt member yg dh join..hak masing2 juga...bile join dulu pun, saya tahhu ni bisnes tgh nak naik dan belum tentu jauh mane akan pergi...mmg dah bersedia join dgn risiko2 mcm ni....sbb mane2 bisnes pun ade turun naik dan risiko mcm ni..takde bende yang kekal selamanye kecuali Allah kan...so sama ada bisnes CWC akan tutup atau kekal teros berjaya..semua ade hikmah nye nanti..inshaa Allah doa yg baik2 dulu...
Ni satu aku benci dgn skim ponzi mcm ni. Ahli2 semua bajet alim.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #632  
Old 20-03-2017, 11:01 PM
abunz abunz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,347
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default


ini dipanggil penunggang Agama ./.. sungguh lahanat geng2 ni memalukan agama ISLAM ...

ada otak tapi bubuh kat lutut ... benda simple tak masuk dek akal pun diorang percaya sebab duit semata2...




Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #633  
Old 20-03-2017, 11:09 PM
abunz abunz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,347
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default



kopi pun dikilangkan di syarikat non muslim .. promote kata ada kilang sendiri .. pi gi daaaaaaaaaa

tempek jenama jer ..


Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #634  
Old 21-03-2017, 09:02 AM
zamRY_ zamRY_ is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2009
Posts: 391
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post


kopi pun dikilangkan di syarikat non muslim .. promote kata ada kilang sendiri .. pi gi daaaaaaaaaa

tempek jenama jer ..


yg nie terang2 kencing lencun punye...gebang konon ada kilang sendiri...hahahah...padahal kilang india punye...kesian org melayu kita nie..kalau pasal duit,tak kisah ape dah,ckp la ape pun..tolak tepi belaka...janji bulan2 masyukkkk..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #635  
Old 21-03-2017, 10:15 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 374
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 3
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post


kopi pun dikilangkan di syarikat non muslim .. promote kata ada kilang sendiri .. pi gi daaaaaaaaaa

tempek jenama jer ..


saya bukan ahli. cuma nak tahu dpt info ni dari sumber mana?
tq
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #636  
Old 21-03-2017, 10:29 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 28,440
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 249
Dislikes (Received): 5
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamRY_ View Post
tak pasti yg org lain...tpi geng opis aku nie...mane yg join Arba ...semua belum dapat payment lagi sehingga ke saat ini...
member aku dulu dok promote benda nie

dia kata biz dia tak payah nak iklan untuk dapat customer

semua syarikat buat keja

last senyap terus dia

bayar lagi ka tak

mai share latest payment kat semua sini

kalau serius dok ada lagi
__________________
Dapatkan Info PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS Sebenar Lelaki Wanita Terbaik Malaysia
dan Dapatkan RAHSIA Komisyen Lebih RM1,000 ke Akaun Bank Anda
di
www.rahsiafirdaus.com

Sebarang Pertanyaan Hubungi Firdaus 016-4650338
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #637  
Old 21-03-2017, 11:27 AM
tomi tomi is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 773
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 131
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by fareed rasidi View Post
ape saje update saya sampaikan pun mmg akan dpt reply negatif disini..saya juz salah sorang member ARBA nak update situasi terkini...so takpela..so far saya masih ok dgn investment ni..dan sabar menanti...sbb selama saya join hanya satu bulan ni saja yg pending...yg lain masih takda masalah...kalo ye pun jgn tuduh macam2 kt member yg dh join..hak masing2 juga...bile join dulu pun, saya tahhu ni bisnes tgh nak naik dan belum tentu jauh mane akan pergi...mmg dah bersedia join dgn risiko2 mcm ni....sbb mane2 bisnes pun ade turun naik dan risiko mcm ni..takde bende yang kekal selamanye kecuali Allah kan...so sama ada bisnes CWC akan tutup atau kekal teros berjaya..semua ade hikmah nye nanti..inshaa Allah doa yg baik2 dulu...
isunya sekarang cara bisnes tu dijalankan ada unsur riba. awak sanggup ke telan riba, bagi keluarga makan hasil dari riba kalau pun arba tu terus berjalan seperti biasa?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #638  
Old 21-03-2017, 12:18 PM
abunz abunz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,347
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
saya bukan ahli. cuma nak tahu dpt info ni dari sumber mana?
tq





pergi ker halal portal

http://www.halal.gov.my/v4/

Verify Halal Status : "taip belalang"

sebelah kiri bawah "ketegori/Skim"

click "Product(7)" ada 7 item

clik info Syarikat gambar kanta kat mana2 product

MASSLOSH SDN. BHD --> google syarikat ni

pi facebook dia https://www.facebook.com/Masslosh-SD...6038239093834/

tengok gambar2 dan lain2 info


Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #639  
Old 21-03-2017, 12:55 PM
tomi tomi is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2015
Posts: 773
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 131
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abunz View Post




pergi ker halal portal

http://www.halal.gov.my/v4/

Verify Halal Status : "taip belalang"

sebelah kiri bawah "ketegori/Skim"

click "Product(7)" ada 7 item

clik info Syarikat gambar kanta kat mana2 product

MASSLOSH SDN. BHD --> google syarikat ni

pi facebook dia https://www.facebook.com/Masslosh-SD...6038239093834/

tengok gambar2 dan lain2 info


dorang kata masslosh tu anak syarikat cwc, betul ke?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #640  
Old 21-03-2017, 01:02 PM
abunz abunz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 3,347
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default




no tipon ada cuba la call hahahhahahaha

nak kelentong lagi tuh anak syarikat konon pi gi da cakap kat diorang

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:18 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you