Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #191  
Old 08-02-2013, 01:13 PM
Dreamboxjb Dreamboxjb is offline
Legendary Member

Dreamboxjb's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Apr 2011
Location: whatsApp:+60107933221
Posts: 11,514
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

info tt terbaik! !!!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #192  
Old 08-02-2013, 02:56 PM
Lancelot Lancelot is offline
Super Active

Lancelot's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,528
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

boleh atau tidak saya tahu filem yang berkisarkan melayu yang disiarkan pada tahun 80 an tu apakah tajuknya?
Reply With Quote
  #193  
Old 08-02-2013, 02:58 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 38,763
Thanks (Received): 675
Likes (Received): 58
Active Level
My Mood:
Default

nice sharing tt..
__________________
Reply With Quote
  #194  
Old 08-02-2013, 03:13 PM
jazzroll jazzroll is offline
Active Member

jazzroll's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 1,911
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

kalau perasan, senjata terakol mcm "senjata ajaib" panglima zamburi dlm citer p.ramlee enam jahanam...
Reply With Quote
  #195  
Old 08-02-2013, 03:19 PM
exofx exofx is offline
Legendary Member

exofx's Avatar
 
Trader Rating: (24)
Join Date: Aug 2011
Location: Sky Network
Posts: 18,721
Thanks (Received): 536
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

TQ TT untuk pendedahan.. Sejarah dikawal penjajah nk buat macam mana. dorg sembunyikan keagungan bangsa melayu. saya tahu dulu melayu pedagang yang hebat.. lepas tu kena sekatan oleh british

kalau melayu lemah, xkan peperangan sampai berbulan2 dan bertahun2.
cme masalah melayu ni mudah dipecah2kan.
Reply With Quote
  #196  
Old 08-02-2013, 04:20 PM
darthspoket darthspoket is offline
Regular

 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2008
Posts: 859
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

salah satu tactic utk menghapuskan bangsa / jati diri sesuatu bangsa ialah dgn menghapuskan sejarahnya....
dah hapuskan sejarahnya, create pulak catatan sejarah yg baru yg di olah dan di reka ikut kesesuaian sape2 yg berkenaan la...
kita penah dgr gelaran bapa persuratan melayu, munsyi abdullah...
kita berbangga kononnya dia lah yg menaikkan martabat persuratan melayu kita...
tapi berapa ramai yg tahu, sbnrnya munsyi abdullah tu la org pertama yg menterjemahkan bible kepada bahasa melayu... and dia dihantar oleh british utk mengumpul smua rekod catitan tentang sejarah kita and bg kepada british...
sbb tu xde rekod catitan yg tinggal tentang catatan sejarah kita...
ini smua tactic penjajah utk menghilangkan jati diri and identiti org melayu...
__________________
Baby Kids Online Shop At An Affordable Price
KLIK SINI >>>Shop4MyBabykids.com<<< KLIK SINI
KLIK SINI >>>Shop4MyBabykids Fanpage<<< KLIK SINI
Reply With Quote
  #197  
Old 09-02-2013, 02:49 AM
timur & barat timur & barat is offline
Super Active

timur & barat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 9,416
Thanks (Received): 908
Likes (Received): 0
Blog Entries: 13
Active Level
My Mood:
Default

Aku mmg suka btol baca Blog Melayu Nusantara tu..bkali2 aku baca...aku mmg bharap rmi org akn berkongsi ttgnya..
Tahniah TT,semoga satu ari nnti org Melayu akn mendabik dada mengaku keMelayuanya...
__________________
أُقْتُولْ هِيرُولدْ
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump