Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1341  
Old 31-07-2017, 01:05 AM
metalrage metalrage is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 35
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
Default

tumpang tanya. bolehkah saya gunakan kad kredit utk belikan saham?

i pikir nak masuk kaunter DNEX dgn pinjaman sementara.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1342  
Old 01-08-2017, 08:21 PM
BRAVOZULU BRAVOZULU is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,113
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 20
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by metalrage View Post
tumpang tanya. bolehkah saya gunakan kad kredit utk belikan saham?

i pikir nak masuk kaunter DNEX dgn pinjaman sementara.
sebaiknya guna wang sendiri berbanding pinjaman niii, klu harga naik dapat laa untung, apa kata apabila beli terus gap down, boleh biol bro.
Reply With Quote
  #1343  
Old 01-08-2017, 08:34 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,246
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 32
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Boleh ke pakai cc? Amek dari trust account da
Reply With Quote
  #1344  
Old 01-08-2017, 09:53 PM
2bz4money 2bz4money is offline
Legendary Member

2bz4money's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2006
Location: Kajang
Posts: 10,573
Thanks (Received): 2016
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

aku dan family follow je program smartInvest SC. buka a/c cds free, seminar free, door gifts free dan makan minum free. bawa diri je..kalau tak mampu invest, dok diam2 je pergi dengar ceramah free
Reply With Quote
  #1345  
Old 06-08-2017, 05:02 PM
uyin uyin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 556
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by metalrage View Post
tumpang tanya. bolehkah saya gunakan kad kredit utk belikan saham?

i pikir nak masuk kaunter DNEX dgn pinjaman sementara.
xperlu pinjam2 ni..

Equity ni untung/rugi based on percentage. Makin banyk modal, makin banyk untung.

kl modal kecik RM5K, leh try fcpo intraday..
Depo RM5K, nk masuk position gune RM1K je..

Potensi untung RM 100 ~RM1,000 sehari utk 1 lot.

Leh tgk siggy..
Reply With Quote
  #1346  
Old 31-08-2017, 09:39 AM
frankdun3 frankdun3 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 283
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

salam bro, tumpang tanya, cmana nak guna epf utk saham ni?
__________________
~REPAIR & UPGRADE PC LAPTOP NETWORKING~

KHIDMAT NASEHAT BERKAITAN IT KOMPUTER WEB DATABASE
Reply With Quote
  #1347  
Old 29-09-2017, 11:46 PM
Aripaujan Aripaujan is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Slm semue..sy guna itradecimb.blh trgkn mcmne bid ngan ask berfungsi..boleh ke dia pengaruh naik turun saham..

Btl ke stiap ask tu perlu bid smpai abis baru blh bid next harga..mohon pencerahan
Reply With Quote
  #1348  
Old 30-09-2017, 09:03 AM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 3,246
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 32
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Aripaujan View Post
Slm semue..sy guna itradecimb.blh trgkn mcmne bid ngan ask berfungsi..boleh ke dia pengaruh naik turun saham..

Btl ke stiap ask tu perlu bid smpai abis baru blh bid next harga..mohon pencerahan
ha'a mcm tu bila harga tu habis naik la harga lain pulak. supply demand bro.
Reply With Quote
Likes Aripaujan liked this post
  #1349  
Old 30-09-2017, 07:13 PM
Aripaujan Aripaujan is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 3
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Tp yg confius tu nape kadang2 blum abis biding lg(lum100%) dia trus pegi harge lain dah..
Reply With Quote
  #1350  
Old 02-10-2017, 02:32 PM
viperlayer viperlayer is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 40
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
nasihat aku:

lupakan technical analysis, lupakan fundamental analysis utk main saham.

carilah kawan2x yang kerja di MOF, Public Listed Company (berpangkat tinggi) dan ada akses kepada maklumat.

Hampir kesemua listed company akan mencari revenue/projek utk kekalkan momentum dan maintain market capitalization.

Senario: Kawan di MOF bagitahu syarikat x berhad akan dapat projek bersaiz 100M di Malaysia dalam 30 hari lagi, kita boleh start membeli saham company tersebut. Sambil2x perhatikan volume saham tu mesti akan meningkat dan saham tu akan menjadi aktif. Syarikat gergasi cth Petronas bahagian fund manager akan sentiasa buat analisis kaunter mana dia akan invest. Setiap fund manager kalau dia enter market, jumlah order dalam juta ringgit.

Kalau kita percaya dgn pimpinan syarikat tu, percaya dengan bisnes model dan keupayaan syarikat utk jalankan bisnes, kita boleh hold saham tu utk jangka waktu panjang dan kita akan dapat dividen tahunan.

Kalau intraday trader, ada je yang boleh buat rm50-rm250 sehari dengan scalping. Tapi cara ni penat dan kita terpaksa buat analisis setiap masa. Ini serupa otang yang main forex hari2.. penat dan average bulanan adalah rugi berbanding untung.

Buatlah kawan ramai2x yang ada akses kepada info/maklumat first hand.

Tips akhir: Perhatikan syarikat apa bakal dapat projek keretapi laju/pantai timur, projek Imigresen, projek sistem JPJ, projek dengan Telco serantau, projek RFID menggantikan Touch n Go dll....
untuk newbi dan x de info. ni statement win.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump