Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 13-07-2017, 08:29 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,076
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post


Konsep dia macam ni ke tuan?

Boleh bagi rating sikit macam kat atas tu?

Boleh buat rujukan untuk users yang lain
yang ni pakai wall wiring, lagi bes..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 13-07-2017, 08:45 AM
razzmatazz5637 razzmatazz5637 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,282
Thanks (Received): 192
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
yang ni pakai wall wiring, lagi bes..
ini katanya dia guna wiring rumah je kan?

berkesan ke?
__________________
1.makan itu indah, sihat itu faedah
2.kafein boleh meningkatkan dayatahan kardiovaskular
3.bodybuilders tend to have a serious relationship with their own body
Reply With Quote
  #23  
Old 13-07-2017, 08:45 AM
afshaman afshaman is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2013
Posts: 2,092
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 28
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post


Yang ni ke tuan ?

Boleh bagi rating sikit

Maximum jarak boleh tarik: / 10
Speed internet dari repeater : / 10
Kemudahan Cara setup : / 10
KOMEN KESELURUHAN:
Maximum jarak boleh tarik: 6 / 10
Speed internet dari repeater : 6 / 10
Kemudahan Cara setup : 8 / 10
KOMEN KESELURUHAN: Senang nak setup tapi speed ngan connection tak stabil...lagging dan juga buffer
__________________
Jurnal Trading afshaman
Reply With Quote
  #24  
Old 13-07-2017, 08:48 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,076
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post
ini katanya dia guna wiring rumah je kan?

berkesan ke?
kalo ikutkan, lagi bes..

tapi xtau laa berkesan ke tak..

ada dah orang bincang pasal alat nih..

lupa tread mana..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #25  
Old 13-07-2017, 09:23 AM
razzmatazz5637 razzmatazz5637 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,282
Thanks (Received): 192
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
kalo ikutkan, lagi bes..

tapi xtau laa berkesan ke tak..

ada dah orang bincang pasal alat nih..

lupa tread mana..
Thread yg ni kot:

http://www.carigold.com/portal/forum...=wifi+extender
__________________
1.makan itu indah, sihat itu faedah
2.kafein boleh meningkatkan dayatahan kardiovaskular
3.bodybuilders tend to have a serious relationship with their own body
Reply With Quote
  #26  
Old 13-07-2017, 09:32 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,076
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post
bukan rasanya..

xde pon cerita yang guna wayar api utk extend wifi..

ada sorang tu guna, banyak kali try and error laa jugak, baru bley pakai..

alat tu kana ada sekurang kurangnya 2 biji..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #27  
Old 13-07-2017, 11:53 AM
bizplan bizplan is offline
Active Member

bizplan's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,320
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Kalo nak guna inline data tu kena makesure tingkat atas n tingkat bawah tu guna 1 mcb je.. kalo atas pun ada mcb box (suis box) tak boleh.

yg ni pun ok cuma kestabilan tu tak sure la..
__________________
Nak buat web? Ada payment Gateway? PM/Call/SMS +012.669.2445
Portal Dunia Melayu
www.duniamelayu.net
Cube Wardrobe FB : Cube Wardrobe Murah
Kedai Barang Baby n Budak - FB Malaysia Baby and Kids Store
Reply With Quote
  #28  
Old 13-07-2017, 11:58 AM
bizplan bizplan is offline
Active Member

bizplan's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,320
Thanks (Received): 62
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
bagus tread nih..

nak tau gak, bila pakai reapeter nih, ssid router bley set sama x dengan ssid repeater..

ke conflict jugak??
ada repeater yg boleh buat SSID sendiri. tapi sebenarnya mcm nni lebih kepada Wireless Router. Cuma Wireless router mcm ni bleh ambil internet dari Wifi lain (SSID lain) contohnya jiran kita ada wifi kalo pakai wifi externder biasa kita hanya boleh kuatkan signal wifi jiran dgn SSID yang sama.

Kalo pakai yang brand alfa tak silap saya, boleh jadi wifi router dan pakai SSID kita sendiri.
__________________
Nak buat web? Ada payment Gateway? PM/Call/SMS +012.669.2445
Portal Dunia Melayu
www.duniamelayu.net
Cube Wardrobe FB : Cube Wardrobe Murah
Kedai Barang Baby n Budak - FB Malaysia Baby and Kids Store
Reply With Quote
  #29  
Old 13-07-2017, 11:58 AM
Mata_Pena Mata_Pena is offline
Active Member

Mata_Pena's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,587
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 301
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by afshaman View Post
Maximum jarak boleh tarik: 6 / 10
Speed internet dari repeater : 6 / 10
Kemudahan Cara setup : 8 / 10
KOMEN KESELURUHAN: Senang nak setup tapi speed ngan connection tak stabil...lagging dan juga buffer
kalau masuk banyak2 device.. dia pening tak?
Reply With Quote
  #30  
Old 13-07-2017, 12:04 PM
Mhafiz255 Mhafiz255 is offline
Regular

Mhafiz255's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2015
Posts: 200
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Kenapa tak pakai je alfa network punye? Tarik signal dan sebar, kos dlm rm360 kot
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump