Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 10-02-2017, 02:26 AM
nameless nameless is offline
Super Active

nameless's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,279
Thanks (Received): 51
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Dss.Net View Post
aku harap free upgradeee. Dari 4mbs ke 8mbs hahahha
Scamyx mne dpt free upgrade...
Masuk website tm, isi borang tuk suprise...
Yg unifi dpt free upgrade, yg scamyx di beri 3 option, free hypetv sethn tuk 4/8mbps, atau langgan webe rm79 tp tolak rm10 tuk bil scamyx, lg 1 x ingt...
Tp aku dpt 1 pilihan je, yg webe tu sbb ny mgkn aku pkai 4mbps rm88 kot...
__________________
F.E.A.R : Forget Everything And Run or Face Everything And Rise...
Your choice...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 10-02-2017, 08:54 AM
ijan.ahmad ijan.ahmad is offline
Newbie

ijan.ahmad's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Posts: 22
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

harap2 bawah rm100 bulan2
Reply With Quote
  #13  
Old 10-02-2017, 08:59 AM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Member

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,321
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 14
Active Level
My Mood:
Default

haram la dorang nak kasi free upgrade. aku tunggu2 dapat yg free upgrade tapi hampeh.
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #14  
Old 10-02-2017, 09:00 AM
cyborg cyborg is offline
Active Plus

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,111
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 26
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by LipanBara View Post
harap dapat free upgrade.....kat tempat aku unifi dah masuk, tm siap call suruh upgrade, aku cakap nak upgrade boleh....tapi mesti bagi harga pakej streamyx yg aku pakai sekarang, terus dia letak telepon
Jawapan aku pun lebih kurang sama.
Reply With Quote
  #15  
Old 10-02-2017, 03:15 PM
azmeir azmeir is offline
Regular

azmeir's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 270
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by odin_kaa View Post
Kabinet TM tu yang kotak2 TM tepi jalan ke ?
dslam


port


kwsn rumah siapa ada benda alah ni.. dslam.. blh la upgrade..
dslam biasa hanya untuk 2Mbps, ipdslam blh upgrade ke 8Mbps..
sbb tu ada rumah tk boleh upgrade ke 4Mbps atau 8Mbps.. jarak kabel jauh dgn dslam..
ada pengguna streamyx.. port dia dari bangunan TM..
ada juga pengguna streamyx port dari kawasan perumahan..
ada juga pengguna streamyx port dari bilik bwh bangunan..
tgk la siapa dkt dgn dslam.. blh la upgrade..
Reply With Quote
  #16  
Old 10-02-2017, 05:34 PM
odin_kaa odin_kaa is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 988
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azmeir View Post
dslam


port


kwsn rumah siapa ada benda alah ni.. dslam.. blh la upgrade..
dslam biasa hanya untuk 2Mbps, ipdslam blh upgrade ke 8Mbps..
sbb tu ada rumah tk boleh upgrade ke 4Mbps atau 8Mbps.. jarak kabel jauh dgn dslam..
ada pengguna streamyx.. port dia dari bangunan TM..
ada juga pengguna streamyx port dari kawasan perumahan..
ada juga pengguna streamyx port dari bilik bwh bangunan..
tgk la siapa dkt dgn dslam.. blh la upgrade..

Thanks bagi penjelasan mantap untuk benda ni. terseksa dah Internet slow selalu sebab boleh go 4mbps je. Tiang Unifi baru pacak depan rumah tapi dah nak pindah huhu
Reply With Quote
  #17  
Old 10-02-2017, 07:10 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,532
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 92
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by odin_kaa View Post
Kabinet TM tu yang kotak2 TM tepi jalan ke ?
Berapa buah rumah sangatlah yang berada dalam lingkungan 1km tu...?
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #18  
Old 10-02-2017, 08:24 PM
azmeir azmeir is offline
Regular

azmeir's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2009
Posts: 270
Thanks (Received): 22
Likes (Received): 5
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by odin_kaa View Post
Thanks bagi penjelasan mantap untuk benda ni. terseksa dah Internet slow selalu sebab boleh go 4mbps je. Tiang Unifi baru pacak depan rumah tapi dah nak pindah huhu
kebanyakan kabel undergound tm.. dah lama...
mungkin ada berpuluh tahun.. tak tukar..
itu salah satu kesan jugak.. bg pengguna rumah dkt dgn dslam ok la..
bg pengguna yang jauh.. dah tak boleh nak upgrade..
kawasan kL pun banyak tmpat takleh upgrade ke 4Mbps..
1Mbps je blh guna.. 2Mbps pun nyawa2 ikan..
tp kalau ada kes kecurian kabel.. nnt tm pasang kabel baru..
Reply With Quote
  #19  
Old 10-02-2017, 09:53 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,757
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 105
Active Level
My Mood:
Default

apasal gambaq tak nampak? imgur dah tak bagi hotlinking ke?
byk gambaq yg host kat imgur,bila post masuk dlm forum cg,gambaq x blh view
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat

http://KemanaArahKita.blogspot.com
Reply With Quote
  #20  
Old 10-02-2017, 09:58 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,792
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 21
Active Level
Default

Adoii xbestla camni..sebab skrg pun aku pakai yg 8 mabps dan cecah speed 10..up la 20 ka...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump