Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-02-2016, 08:01 PM
onlyone onlyone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 828
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default Vps -sape boleh explain

Nak tanya otai it kat cg nie, adakah jika melanggan vps utk tujuan surfing kita boleh surfing dengan lebih laju dan boleh bypass website yg diblok, tq atas penerangan anda semua
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-02-2016, 08:02 PM
badh182 badh182 is offline
Active Member

badh182's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2012
Location: ɥɐsıʞ nʞɐ ɐp
Posts: 2,438
Thanks (Received): 86
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

vps memang la laju, masalahnye, internet hang tu laju tak nak kontrol vps tu?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2016, 08:05 PM
onlyone onlyone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 828
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by badh182 View Post
vps memang la laju, masalahnye, internet hang tu laju tak nak kontrol vps tu?
internet suam2 kuku bro tu nak try vps dgr kata lebih baik dr vpn,bukan apa nak guna vps harap dapat tenet yang lebih stabil walaupun x laju sangat:d:d:d
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2016, 08:12 PM
theblur theblur is offline
Active Plus

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 4,375
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

Vpn pun buat dalam vps. Ada vps, leh buat vpn buat proxy buat web server buat seedbox buat mcm2. Internet kat umah 2mbps jgn harap leh dapat 20mbps buat la cemana pun.
__________________
Kalau GST bagus kenapa cuma 6% ? kenapa tidak 666% ?
Reply With Quote
  #5  
Old 11-02-2016, 08:30 PM
onlyone onlyone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 828
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by theblur View Post
vpn pun buat dalam vps. Ada vps, leh buat vpn buat proxy buat web server buat seedbox buat mcm2. Internet kat umah 2mbps jgn harap leh dapat 20mbps buat la cemana pun.
ingat nak langgan vps saje bro,cuma nak dptkan line tenet yg lebih stabil dan konsisten itu saje
Reply With Quote
  #6  
Old 12-02-2016, 09:12 AM
onlyone onlyone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 828
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

siapa tahu provider vps yg bagus kt msia nie
Reply With Quote
  #7  
Old 12-02-2016, 09:41 AM
mrlan09 mrlan09 is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 10,662
Thanks (Received): 175
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

vps tu virtual server.. klau nk bli vps firstly kna tau la nk buat apa dgn vps tu..nk pacak vpn ke..nk buat tunnel ke..or lain2 tujuan.. klau masih baru..bli yg managed vps sbb x leceh sgt nk setup/install satu2 software mcm unmanaged vps.. vps plak ada linux os dan windows os..
Reply With Quote
  #8  
Old 12-02-2016, 09:49 AM
HosterBase HosterBase is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,882
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kalau nak surf laju, atau download laju
Aku biasa buat, aku ada vps
Mmg laju kalau download iso ke, tp kalau download ke server vps tu je la hehehehe

Tunnel pon aku guna vps jgk, bila buat banking kat open network lah
Reply With Quote
  #9  
Old 12-02-2016, 10:07 AM
onlyone onlyone is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 828
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by HosterBase View Post
Kalau nak surf laju, atau download laju
Aku biasa buat, aku ada vps
Mmg laju kalau download iso ke, tp kalau download ke server vps tu je la hehehehe

Tunnel pon aku guna vps jgk, bila buat banking kat open network lah
tq bro atas pencerahan,kat sini internet suam2 kuku, itu ingat nak langgan vps untuk speed yg more stabil dan bypass website apa yg patut
Reply With Quote
  #10  
Old 12-02-2016, 10:36 AM
dhiaperfumes dhiaperfumes is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 41,572
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
Default

VPS itu bukan server ker.. mcm pc jugak.. kalau langgan kita boleh guna untuk surf.. atau untuk letak terminal meta trader4 biasa geng forex guna vps untuk run robot forex...
__________________
[SIZE="3"][b][CENTER]
[URL="http://goo.gl/lyU5tA"]Kupon bonus instaforex USD100 + signal forex percuma[/URL]
[URL="http://goo.gl/5tcbte"][COLOR="Red"]Rahsia Buat duit USD100 hanya 15 Minit Sehari semudah 1..2..3 dengan Binary Option<<Klik Sini[/COLOR][/URL][/SIZE][/CENTER][/B]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump