Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-10-2014, 11:42 PM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,520
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

nk kna tmbh device ke nk root nih
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-10-2014, 11:43 PM
HosterBase HosterBase is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,882
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by KasimXp View Post
Ohh dah root... tlglah tulis panduan root hypptv kat thread ni..
aku pun dah root.. cuba tgh sibuk perkara lain ni
mari kita sama2 kongsi...

tentang view pay channel tu.. kan katakunci dia ada kat atas..

IRDETO....MultiCAST UDP

mcm sama dengan skybox hek...
Dah revert asal balik, sakit hati dengan "google service has stopped"

Xpernah pakai skybox, tp keyword tu dah good enough

Lambat tangkap, thanks bro!
Reply With Quote
  #13  
Old 20-10-2014, 11:44 PM
HosterBase HosterBase is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,882
Thanks (Received): 14
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jeb View Post
nk kna tmbh device ke nk root nih
Stb unifi yg baru tu android, yg lama linux
Reply With Quote
  #14  
Old 20-10-2014, 11:45 PM
Abdul wahob Abdul wahob is offline
Super Active

Abdul wahob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2011
Location: -Menumpang dibumi Allah-
Posts: 7,633
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

i follow...mcm byk tip menarik akan muncul nanti
Reply With Quote
  #15  
Old 21-10-2014, 12:08 AM
ajey_05 ajey_05 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2012
Posts: 845
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 22
Active Level
Default

dah lama musykil...
tk blh ke hyptv ni di buat mcm skybox bagai tu...
blh juga ke..?

PM la sini juga for detail..
Reply With Quote
  #16  
Old 21-10-2014, 12:17 AM
ermanherman ermanherman is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2010
Posts: 565
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Bro tlg ajar bro. Newbie.
Reply With Quote
  #17  
Old 21-10-2014, 12:30 AM
boonalism boonalism is offline
Regular

boonalism's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2011
Posts: 810
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nak jugak
Reply With Quote
  #18  
Old 21-10-2014, 12:50 AM
bmw_7series bmw_7series is offline
Active Member

bmw_7series's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,551
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

parking skali
Reply With Quote
  #19  
Old 21-10-2014, 07:00 AM
KasimXp KasimXp is offline
Super Active

KasimXp's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2008
Location: Nilai - KLIA - @enstek - Bukit Putus
Posts: 5,977
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Prosedur untuk root HyppTV

Penghargaan diberikan kepada Akif Rabbani yang telah menemui exploit ini

*Artikel asal dipetik dari website Amanz

Dikongsikan oleh Pradeesh. Nukilan asal berbahasa Inggeris boleh dibaca di blog beliau.

Pada awal hari ini, kami telah berkongsi salah satu eksploit untuk HyppTV yang hadir daripada pembangun tempatan. Seperti biasa, semestinya salah satu soalan yang ditanya ramai adalah bagaimana menggunakannya, dan harap artikel ini dapat membantu.

Segalanya perlulah dilakukan atas risiko sendiri. Ia akan menamatkan jaminan untuk HyppTV anda, dan kami tidak bertanggungjawab atas sebarang kerosakkan.
Kegunaan

Mungkin ada yang tertanya-tanya apakah kegunaan eksploit ini. Salah satu kegunaannya adalah untuk memasang aplikasi Android pada HyppTV, dan menggunakan ia melaluinya.

Versi asal HyppTV menghalang sokongan tersebut, dan perkara tersebut perlu dilakukan menggunakan eksploit seperti ini.

Persediaan

Untuk menggunakan eksploit ini, pengguna memerlukan HyppTV Box yang menggunakan Huawei EC6106V5. Versi sebelum ini tidak boleh digunakan.

TM HyppTV



Sebuah storan USB pada saiz sekitar 4GB. Pengguna perlu format ia sebagai FAT32/FAT untuk digunakan bersama.

Pemasangan

Langkah Pertama

Pertama sekali, sebelum memulakannya, pengguna perlulah memuat-turun eksploit untuk HyppTV berkenaan.

Pembangunnya telah menyediakan versi yang menyertakan Google Framework, yang mana memudahkan anda untuk memasang aplikasi terus daripada Google Play Store.

Muat-Turun Fail HyppTV-EC6106V5-GApps-All.rar

Untuk pengguna yang inginkan lebih teknikal dan menyertakan aplikasi sendiri, boleh mendapatkan fail eksploit asal untuknya.

Muat-Turun Eksploit HyppTV

Langkah Kedua

Namakan semula fail gapps-hypptv.zip yang dimuat-turun tadi kepada update.zip. Masukkannya ke dalam storan USB anda yang telah diformatkan sebagai FAT pada fasa persediaan tadi.

Langkah Ketiga

Pasangkan storan USB tersebut ke HyppTV anda. Matikan HyppTV Set-Top Box anda. Anda boleh melakukannya dengan menekan butang OFF/ON pada bahagian belakang HyppTV STB anda.

Seterusnya, menggunakan alat kawalan HyppTV STB, mulakan semula HyppTV anda dan tekan butang ON untuk seketika (press + hold).

HyppTV Controller


Sekiranya tepat, anda akan dapat melihat suatu skrin seperti berikut;

HyppTV Eksploit


Langkah Keempat

Menggunakan alat kawalan anda, pilih menu “Apply Update from External Storage.

Seterusnya pilih fail update.zip.

HyppTV Eksploit


Pastikan anda tidak mematikan HyppTV STB anda ketika proses penaik-tarafan dilakukan. Setelah ia selesai, HyppTV anda akan dimulakan semula secara automatik.

Langkah Kelima

Sebaik sahaja ia dimulakan semula, anda akan dapat melihat Play Store dan beberapa yang lain pada menu My Applications.







Sekiranya Gagal?

Sekiranya anda gagal ataupun HyppTV gagal berfungsi seperti biasa, anda boleh melakukan langkah pertama hingga ketiga kembali, dan memilih Factory Reset pada menu pilihan.

Masalah Yang Diketahui

Antara masalah yang diketahui buat masa ini adalah dimana tidak semua aplikasi yang berjalan dengan lancar. Beberapa berfungsi dengan lancar seperti aplikasi YouTube dan sebagainya. Namun, masih terdapat beberapa aplikasi yang tidak berfungsi dan sebagainya.



Kredit

Terima kasih kepada Akif Rabbani yang menjumpai perkara ini dan berkongsi bersama yang lain. Terima kasih juga kepada Pradeesh yang berkongsi tutorial pemasangan eksploit ini.

Bagi anda yang inginkan tutorial dalam bahasa Inggeris boleh rujuk ke nukilan asal Pradeesh di laman blog beliau.

Akif Rabbani boleh dihubungi melalui Twitter di @akifrabbani, dan Pradeesh di @prasys.

================================================== ================================================== ============
Fail-fail yang diperlukan untuk prosedur root ada di folder dibawah

HyypTV Exploits

Last edited by KasimXp; 23-10-2014 at 11:10 PM..
Reply With Quote
  #20  
Old 21-10-2014, 09:41 AM
koboygurun koboygurun is offline
Active Plus

koboygurun's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,666
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

tapi syg nya device aku jenis yg lama....huhuhuhu....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump