Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 26-09-2017, 09:23 AM
tok_jogho tok_jogho is offline
Active Plus

tok_jogho's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Sep 2008
Location: mlk<--->krai<-->mlk
Posts: 2,833
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default OOKYO - Prepaid terbaru maxis

Maxis sedia menawarkan perkhidmatan prabayar yang dinamakan Hotlink. Kini, selain daripada Hotlink, Maxis juga dilihat menawarkan satu lagi perkhidmatan prabayar baru yang dinamakan sebagai ookyo.

ookyo dilihat memfokuskan kepada generasi digital, dimana laman web utamanya sendiri menggunakan pelbagai meme dalam penerangan. Hanya satu pelan disediakan, dimana pengguna boleh melanggannya pada harga RM30 sebulan – dan memilih Social Pack atau Entertainment Pack.

Untuk Social Pack, ookyo menawarkan akses internet tanpa had untuk Facebook Messenger, WeChat, Instagram, Kakao Talk, LINE, Pinterest, WhatsApp, Twitter, Snapchat dan juga Facebook.

Untuk Entertainment Pack pula ia menawarkan akses tanpa had untuk Spotify, WeChat, Smule, LINE, JOOX, Facebook Messenger, 9GAG, WhatsApp, dan Shazam.

Ookyo turut menawarkan data tambahan sebanyak 3GB untuk pelbagai kegunaan lain – selain membolehkan anda menambah akses internet untuk sesuatu aplikasi secara tanpa had pada harga RM3 sebulan.

Ookyo turut dilihat menawarkan nilai tambahan untuk pengguna Android, dimana setiap tambah-nilai akan memberikan sedikit kredit (10% nilai dibelanjakan) untuk Google Play Store.

Apa pun, untuk makluman, berbeza dengan Hotlink yang perlukan anda untuk membeli tambah-nilai, untuk ookyo, ia berfungsi secara automatik. Ketika mendaftar ookyo, anda akan diminta untuk memasukkan kad debit atau kredit, dan setiap 30 hari, kad anda akan dicaj.

Buat masa ini, penghantaran kad SIM ookyo hanya ditawarkan ke Malaysia Barat sahaja, tetapi ia boleh digunakan di seluruh negara memandangkan menggunakan rangkaian Maxis 4G.

Pada masa yang sama, penawaran internet tanpa had untuk beberapa aplikasi berkenaan juga adalah sedikit berbeza berbanding kebiasaan. Pengguna akan diperlukan untuk memasang aplikasi Ookyo pada peranti mudah-alih mereka, dan mengaktifkan VPN daripada aplikasi berkenaan untuk menggunakan akses tanpa had ke beberapa aplikasi berkenaan. Sekiranya ia tidak diaktifkan, maka penggunaan akan tertakluk kepada 3GB daripada apa yang ditawarkan dan bukannya akses tanpa had kepada beberapa aplikasi terpilih berkenaan.

Bagi anda yang berminat, boleh menyemak lanjut mengenai penawaran ookyo ini daripada laman rasmi mereka hari ini.

https://www.ookyo.com.my/

Nampak mcm menarik je pakej terbaru dari maxis ni..

sebulan RM30 secara auto debit

pengunaan unlimited utk dua pilihan

1. sosial
2. entertaiment


photo uploading sites
__________________
TokLeh TeBenG Jange TeBenG

Last edited by tok_jogho; 26-09-2017 at 09:34 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-10-2017, 08:55 AM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,971
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 27
Active Level
Default

dpt unlimited whatsapp, bole laa guna call free puas2..
__________________
Unlimited Call Hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Ejen Broadband Dicari - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=273183
Reply With Quote
  #3  
Old 05-10-2017, 09:13 AM
Dragonforex Dragonforex is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 371
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Active Level
Default

autodebit daripada kat kredit/kad dedit anda setiap bulan.

bukan macam topup prepaid biasa2.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-10-2017, 09:28 AM
k3ryck k3ryck is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,734
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

x menarik pun.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-10-2017, 09:53 AM
izjat izjat is offline
Active Plus

izjat's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2009
Posts: 4,163
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

sekarang banyak telco yg buat promosi unlimited untuk apps sosial, nampak menarik yg ni
__________________
-----------------------------------------------
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump