Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #51  
Old 13-07-2017, 09:12 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,058
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kayroll3 View Post
Tumpang tanya. Kalau mcm signal digi kat luar rumah 4g kat dlm rumah terus jadi h aje. Blh pakai repeater ke ni tarik signal.. Maaf ye nerd skit bab2 ni. Kalau ada yg blh bantu suggestkan pun ok. Tq. Maaf kalau salah topik
masa zaman 3g dulu, ada 3g repeater..

xtau laa 4g pon ada repeater skang nih..

xsama dengan wifi repeater..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #52  
Old 13-07-2017, 09:40 PM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,769
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post
Kasi review sikit tuan.

Yang ni masuk shortlist saya ni

Paling jauh dari main router, berapa tuan pernah try?

Maximum jarak boleh tarik: / 10
Speed internet dari repeater : / 10
Kemudahan Cara setup : / 10
KOMEN KESELURUHAN:
Maximum jarak boleh tarik: 9 / 10
Speed internet dari repeater : 9 / 10
Kemudahan Cara setup : 10 / 10
KOMEN KESELURUHAN: Rumah 2 tingkat, dulu tingkat atas tak dpt signal sebab main router kt tingkat bawah. lepas pasang terus dpt signal. laju lak tu.
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #53  
Old 13-07-2017, 11:23 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,354
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by razzmatazz5637 View Post
saya nak letak kt hostel.

router tingkat 1.(bangunan sama)

hostel tingkat 3. (bangunan sama)

haritu on laptop di hostel, masih boleh detect wifi dlm 3 bars. nak tarik router baru cable di tingkat hostel dh out.

repeater shj chance yg ada. boring o0o0 tak dak internet.

tak boleh layan kodi
alaa... tarik jer kabel.. kompom puas ati.. xada gangguan signal n laen2...
Reply With Quote
  #54  
Old 13-07-2017, 11:26 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,354
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
masa zaman 3g dulu, ada 3g repeater..

xtau laa 4g pon ada repeater skang nih..

xsama dengan wifi repeater..
boss guna hset ka? kalau guna hset boss tukaq pakai router jer boss...
aku lepas guna router terus maintain 4g... stabil n laju...
aku guna huawei b593s...
Reply With Quote
  #55  
Old 14-07-2017, 12:28 AM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,058
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1250
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
boss guna hset ka? kalau guna hset boss tukaq pakai router jer boss...
aku lepas guna router terus maintain 4g... stabil n laju...
aku guna huawei b593s...
tu kena masuk simcard dalam router tu kan..

ni nak kuatkan signal 4g dalam banggunan..

maknanya mana2 hp yang ada 4g,dalam banggunan yang xdapat 4g bley dapat 4g..
camne arr..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #56  
Old 14-07-2017, 12:31 AM
razzmatazz5637 razzmatazz5637 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 1,282
Thanks (Received): 192
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by biomedik View Post
Maximum jarak boleh tarik: 9 / 10
Speed internet dari repeater : 9 / 10
Kemudahan Cara setup : 10 / 10
KOMEN KESELURUHAN: Rumah 2 tingkat, dulu tingkat atas tak dpt signal sebab main router kt tingkat bawah. lepas pasang terus dpt signal. laju lak tu.
Terbaek tuan. Sy baru order kt Lazada td. Sy ada jgk message Tenda Malaysia. Mmg Tenda A9 ni recommended
__________________
1.makan itu indah, sihat itu faedah
2.kafein boleh meningkatkan dayatahan kardiovaskular
3.bodybuilders tend to have a serious relationship with their own body
Reply With Quote
  #57  
Old 14-07-2017, 01:00 AM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,354
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
tu kena masuk simcard dalam router tu kan..

ni nak kuatkan signal 4g dalam banggunan..

maknanya mana2 hp yang ada 4g,dalam banggunan yang xdapat 4g bley dapat 4g..
camne arr..
tgok kat lelong ada juai 4g repeater.. tp nk kna tau frekuensi kat tempat kita... x jumpa lg repeater yg boleh cover semua frekuensi...
Reply With Quote
  #58  
Old 20-09-2017, 04:33 PM
bohairi bohairi is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2011
Posts: 293
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

TP-LINK repeater dah cukup ok dah

Power Line TP-Link pon ok gak lagi stabil
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump