Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 10-06-2017, 04:29 PM
azarulez azarulez is offline
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,697
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 517
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post
kenapa raya aidilfitrinjer. kenapa perayaan lain x penah dengar mcm krismas depavali n
pernah baca kat sini ke whatsapp..lawak mercun.

orang cina main mercun sebab nak halau hantu..

orang melayu main mercun dah macam hantu..

sebab tu kes cedera main mercun time bulan puasa je ada.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 10-06-2017, 06:00 PM
adie80 adie80 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 653
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tokmudin View Post
ye ke mercun padi ? mercun padi ni mercun papan je ..leh hasilkan letupan camtu ke
Betul jugak tu..mercun padi kan kecik je xkan sampai mcm tu skali meletupnya..ke mercun padi sekarang ni dh lain drpd dulu
Reply With Quote
  #13  
Old 10-06-2017, 06:06 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,603
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 33
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post
kenapa raya aidilfitrinjer. kenapa perayaan lain x penah dengar mcm krismas depavali n
Sebab orang lain main mau halau hantu.. tapi kita main selupa hantu
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 10-06-2017, 06:28 PM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: away from civilization
Posts: 6,544
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 245
Active Level
My Mood:
Default

ngeri tgk mata adik ni..
takziah..semoga dipermudahkan segala urusan dia..
Reply With Quote
  #15  
Old 10-06-2017, 06:34 PM
DDos DDos is online now
Legendary Member

DDos's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,401
Thanks (Received): 300
Likes (Received): 28
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

sebab tu aku hangin dgn jiran sebelah rumah aku, malam posa ke 4 dah start main mercun samapai skrg, tiap2 mlm. berdentum, dah la baling ke arah depan rumah aku

mmg aku nak aje pergi maki dan bagi warning tapi kenangkan jiran plak tu, dah la time org dok solat, dia duk pungpang2

aku nasihat kat anak2 aku, tolong la jgn buat gitu, anak2 aku mmg dari dulu tak [ernah minta nak main mercun ke apa, paling gian pun aku belikan pop pop utk dorang main.
__________________
?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ???????????????????????????????????????????????
Reply With Quote
  #16  
Old 10-06-2017, 06:37 PM
asx23 asx23 is offline
Active Member

asx23's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,687
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 70
Active Level
Default

sy da bgitau da dulu. bangsa lain tak minat main mercun.
Reply With Quote
  #17  
Old 10-06-2017, 07:03 PM
adie80 adie80 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 653
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by asx23 View Post
sy da bgitau da dulu. bangsa lain tak minat main mercun.
Biar betul..yg masa tahun baru cina tu bangsa ape yg main mercun
Reply With Quote
  #18  
Old 11-06-2017, 09:49 AM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 14,099
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 74
Active Level
Default

Main mercun bahaya, main meriam buluh di kampung selamat.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
  #19  
Old 11-06-2017, 09:57 AM
sek_kito999 sek_kito999 is offline
Regular

sek_kito999's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 854
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Kesin adik ni.. semoga dipermudahkan urusan
Reply With Quote
  #20  
Old 11-06-2017, 01:40 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,163
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 6071
Active Level
My Mood:
Default

Nyaris buta meletup di muka


FOTO mangsa yang menjadi tular di media sosial

SEORANG remaja 14 tahun hampir buta mata apabila mercun yang dibakarnya tiba-tiba meletup dalam kejadian jam 10 malam, di Taman Kluang Baru, Kluang, Johor, Ahad lalu.

Ketua Polis Daerah Kluang, Asisten Komisioner Mohamad Laham, berkata, kejadian berkenaan mula tular di media sosial malam tadi apabila kisahnya yang hilang penglihatan dimuat naik netizen.

"Pihak polis mengesahkan kejadian berkenaan selepas merujuk kes berkenaan di Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom, Kluang, malam tadi.

"Hasil siasatan awal polis, kejadian berkenaan berlaku kira-kira jam 10 malam Ahad lalu, ketika mangsa sedang bermain mercun di Taman Kluang Baru, sebelum mercun padi dipegang tiba-tiba meletup, katanya.

Menurut Mohamad Laham, mangsa dihantar ke Hospital Enche Besar Hajjah Khalsom Kluangbagi mendapatkan rawatan.

"Mangsa dimasukkan ke Wad Mata di Hospital Kluang dan hasil pemeriksaan, doktor mendapati mata sebelah kanannya cedera parah serta rosak manakala mata kirinya mengalami kecederaan namun mampu pulih.

"Rabu lalu, kira-kira jam 1 tengah hari, mangsa kemudiannya dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) Johor Bahru untuk rawatan susulan pakar mata di sana," katanya.


http://www.hmetro.com.my/utama/2017/...eletup-di-muka
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:30 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you