Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,471
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,328
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,788
More...
  #911  
Old 19-06-2017, 08:38 PM
azam575 azam575 is online now
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 93,036
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 68
Dislikes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Aku x rase keje askar gaji masyuk.. Yep, wellfare bagus.. Gaji biase2 je.. Askar ni aliran die atas ke bawah je.. Bukan mcm keje lain, bincang2.. Bg idea...ni arahan dari atas ke bawah
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + WELCOME BONUS KE AKAUN ANDA BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #912  
Old 19-06-2017, 08:49 PM
exboy exboy is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,682
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 19
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
La yeke.. Cube wartawan2 part time cg ni tepek skit gaji peg atm..

Gaji cikgu, dr, sume korang bole selidik dan tepek, cube selidik dan tepek gaji peg asykar plak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #913  
Old 19-06-2017, 08:59 PM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 1,329
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 73
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Gaji askar tak besar mana pun. Lef kolonel yang pegang 1 batalion, sentiasa outstation ada meeting pun, pegang master gaji 8k jer.

Kerja meeting dekat negeri lain jer tak habis-habis.

Gaji cikgu lagi tinggi. Dr tak tinggi sangat (kalau dibandingkan dengan working hours yang tak tentu).

Kalau tak, kenapa doktor pun ramai buka klinik sendiri. Dr ada tu bersalin, tak sampai seminggu masuk kerja dah eh...

Gaji cikgu lagi tinggi. Lepas tu pula cuti sekolah panjang. Mana nak cari cuti camtu...


Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
Quote:
Originally Posted by exboy View Post
La yeke.. Cube wartawan2 part time cg ni tepek skit gaji peg atm..

Gaji cikgu, dr, sume korang bole selidik dan tepek, cube selidik dan tepek gaji peg asykar plak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #914  
Old 19-06-2017, 09:21 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 31,907
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 215
Dislikes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

Karut ek skang?

Boleh masuk balik sekolah yang sama?

Dulu time aku sekolah menengah, 1989...sorang mamat ni baru masuk sekolah aku.

Katanya baru kena buang dari Sekolah Seri Ampang; takleh masuk balik dah.



Patutlah ada member aku...form 4...honeymoon.

Masuk form 5 baru sekolah balik.

Ingatkan pandai la; home school.

Tapi tongong gak rupanya


Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
yup lepas kena buang ... beberapa bulan lepas tu ... pie JPN boleh masuk sekolah balik ... sekolah yang sama plak tu ...

kali ke 3 kena buang , nak masuk sekolah kena pie KPM plak ... ...

Tahukah anda, jika anda tidak hantar anak ke sekolah rendah ... anda boleh didakwa dimakhamah .... tapi sekolah menengah tak kisah pun

katakan .. budak tu berhenti sekolah selepas upsr .. pastu form 5 nak skeolah balik .. boleh je
__________________

Last edited by Jedi; 19-06-2017 at 09:24 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #915  
Old 19-06-2017, 09:28 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 464
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Gaji askar tak besar mana pun. Lef kolonel yang pegang 1 batalion, sentiasa outstation ada meeting pun, pegang master gaji 8k jer.

Kerja meeting dekat negeri lain jer tak habis-habis.

Gaji cikgu lagi tinggi. Dr tak tinggi sangat (kalau dibandingkan dengan working hours yang tak tentu).

Kalau tak, kenapa doktor pun ramai buka klinik sendiri. Dr ada tu bersalin, tak sampai seminggu masuk kerja dah eh...

Gaji cikgu lagi tinggi. Lepas tu pula cuti sekolah panjang. Mana nak cari cuti camtu...
Gaji doktor rendah kalo kira kerja perhour.
Gaji cikgu yg tinggi. Penjawat awam paling bnyk cuti didunia adalah cikgu
__________________
Quote:
Originally Posted by keris13 View Post
RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #916  
Old 19-06-2017, 09:30 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 464
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
kempen banteras buli = edar poster

lol
Yg ni kelakar
__________________
Quote:
Originally Posted by keris13 View Post
RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #917  
Old 19-06-2017, 09:32 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 464
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abah5851 View Post
Tu lah ko...dah org jahat kena tembak...kejadahnya nak gi hospital besar...kompom2 kena tangkap...mesti gi klinik swasta je...lagi2 klinik yg boleh kawtim..
Dah tu doktor klinik mana cukup alat nak rawat kecederaan tembak.
Takde garis peraturan yg kata dokyor klinik wajib report polis.
__________________
Quote:
Originally Posted by keris13 View Post
RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #918  
Old 19-06-2017, 09:33 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 464
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 33
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by amat2131 View Post
tak pernah baca berita ke bro.penjenayah kena tembak pergi klinnik swasta untuk dapat rawatan. akhirnya kantoi doktor pergi report polis.pengalaman kat kampung ,budak2 gaduh sama sendiri cedera kena pisau . bawa klinik swasta terus kantoi sebab doktor report polis.
dalam kes dera upnm ni pun menteri kesihatan serahkan kpd polis untuk siasat dan ambil tindakan kenapa doktor tak report polis. sila tengok pages belakang2{takkan tak baca kot**

doktor pergi report polis, tak semestinya wajib.
ni ko yg kata wajib. salah tu.
Cuba bagi peraturan yg kata doktor klinik swasta wajib report polis.
Setahu aku wajib refer je.

Cuba bagi. Bawah perkara mana dlm peraturan UKAPS tu.
__________________
Quote:
Originally Posted by keris13 View Post
RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh

Last edited by asrizuzairudin; 19-06-2017 at 09:37 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #919  
Old 19-06-2017, 09:43 PM
naimw naimw is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 1,329
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 73
Dislikes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by asrizuzairudin View Post
Gaji doktor rendah kalo kira kerja perhour.
Gaji cikgu yg tinggi. Penjawat awam paling bnyk cuti didunia adalah cikgu
Lagi satu.

kerja doktor, kena ada tumpuan tinggi. Dah la tak kira masa kerja. On call lagi. Kalau dia ngantuk, habis nyawa, kesihatan orang lain. Effect almost immediately. Sama ada pesakit mati/menderita sepanjang waktu.

kerja cikgu, tak ada tumpuan pun tak apa. Masa kerja sama, sabtu ahad off. On call jarang sekali. Kalau dia ngantuk, boleh suruh anak murid tulis kat papan hitam. Effect tak nampak serta-merta.

Hari doktor sedunia pun tak kecoh dalam tv. Hari doktor sedunia masuk harakah jer. utusan/hmetro takde liputan ke...

Jadi, bersyukur la sape yang dah jadi cikgu tu ya. Ramai lagi orang yang tak bernasib baik macam cikgu ni. Yang buat kerja elok, teruskan.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #920  
Old 19-06-2017, 09:46 PM
johor1976 johor1976 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 5,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 180
Dislikes (Received): 9
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Lagi satu.

kerja doktor, kena ada tumpuan tinggi. Dah la tak kira masa kerja. On call lagi. Kalau dia ngantuk, habis nyawa, kesihatan orang lain. Effect almost immediately. Sama ada pesakit mati/menderita sepanjang waktu.

kerja cikgu, tak ada tumpuan pun tak apa. Masa kerja sama, sabtu ahad off. On call jarang sekali. Kalau dia ngantuk, boleh suruh anak murid tulis kat papan hitam. Effect tak nampak serta-merta.

Hari doktor sedunia pun tak kecoh dalam tv. Hari doktor sedunia masuk harakah jer. utusan/hmetro takde liputan ke...

Jadi, bersyukur la sape yang dah jadi cikgu tu ya. Ramai lagi orang yang tak bernasib baik macam cikgu ni. Yang buat kerja elok, teruskan.
kerja cikgu yg kononnya sibuk hanyalah retorik.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:45 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you