Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #701  
Old 19-06-2017, 08:59 AM
buffet2 buffet2 is offline
Active Member

buffet2's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,225
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 9
Active Level
My Mood:
Default

semoga kita tak tergolong dlm golongan org2 munafik...aaammmiiinnn
__________________
Semoga Allah s.w.t memberi rahmat dan hidayah kepada kita semua - Amin
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
Paid Advertisement
  #702  
Old 19-06-2017, 10:57 AM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 726
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 46
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DXM View Post
Bila PDRM nak gempur thread penyokong ISIS ni.Kat dalam TV kemain kata nak buru penganut ISIS yang bertaqiyah.
Ini bidang kuatkuasa SKMM. Aku tak rasa PDRM akan bertindak apa2 sangat sebab aku rasa ini standard PDRM untuk collect data kat thread ni, kita panggil taktik "Hornet Nest". Rasanya ada segelintir jugak forumer pro Daish tegar yang lama2 kat thread Syria Part 1 yang "berkemungkinan" dah kena kutip oleh SB PDRM dan CT PDRM sebab lama sangat tiba2 menyepi puak2 tu. Yang tegar post berita Daish sekarang ni pon rasanya ada satudua forumer asal Indon, dari gaya post pun pakai bahasa Indon.

Geng2 pro Daish pun dah pandai pakai VPN nak cover track diorang online. Setakat forum boleh anonymous lagi, register pakai emel je. Komunikasi sebenar geng Daish adalah menerusi app Telegram.

Kita senyap lagi bagus baca berita sudah. Komen lebih2 takpayah pasal kat Syria tu zaman fitnah.

Last edited by protoculture; 19-06-2017 at 11:12 AM..
Reply With Quote
  #703  
Old 19-06-2017, 01:28 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 35,402
Thanks (Received): 135
Likes (Received): 565
Active Level
My Mood:
Default

Semua orang!!! Dengan sini kami nak bagi tahu!!!

Kutipan bantuan susu #milk4Syria sudah mencapai sasaran!!
Tahniah semua!!
Dan kontena yang membawa bantuan susu juga sudah berlabuh, In sha Allah tidak lama lagi akan tiba di Turki.

Terima kasih semua yang menyumbang menjayakan projek bantuan susu ini, anda semua adalah hero kepada ibu-ibu di Syria dan penyelamat kepada anak-anak mereka.
Tahniah!
__________________
Reply With Quote
  #704  
Old 19-06-2017, 01:35 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 35,402
Thanks (Received): 135
Likes (Received): 565
Active Level
My Mood:
Default

Moga dapat pahala berganda di bulan yang mulia ini.

Quote:
Kutipan Kempen #Food4Syria telah tamat

Terima Kasih kepada semua penderma yang bermurah hati menyalurkan sumbangan bagi Kempen #Food4Syria yang telah berakhir pada hari ini.

Sesungguhnya sumbangan anda telah mengukir senyuman di wajah anak-anak kecil serta rakyat Syria untuk menikmati juadah Iftar sepanjang bulan Ramadan.

__________________
Reply With Quote
  #705  
Old 19-06-2017, 02:06 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: REBAT FOREX USD/RM
Posts: 11,202
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1083
Active Level
Default

Iran bedil peluru berpandu ke Syria

TEHRAN: Pengawal Revolusi Iran berkata ia melancarkan siri peluru berpandu ke Syria semalam bagi membalas serangan maut ke atas ibu kota negara itu yang didakwa dilakukan militan Daesh.

Ia adalah serangan peluru berpandu pertama dilakukan Iran di luar wilayahnya dalam masa 30 tahun, sejak perang Iran-Iraq pada 1980-1988, lapor media republik itu.

Ia dilancarkan beberapa jam selepas pemimpin agung Iran, Ayatollah Ali Khamenei, dalam kenyataan di laman webnya, berjanji Iran akan 'menampar musuh' sebagai tanda menghormati keluarga mangsa, termasuk mereka yang terbunuh di Syria dan Iraq.

Peluru berpandu dilancarkan dari barat Iran menyeberangi sempadan ke wilayah Deir Ezzor, di timur laut Syria, menyasarkan apa yang disifatkan 'pangkalan pengganas' oleh unit elit itu.

Pengawal Revolusi, dalam kenyataan yang disiarkan di laman web Sepahnews, berkata ia bagi membalas serangan pada 7 Jun di Tehran yang dilakukan Daesh. "Peluru berpandu jarak sederhana ditembak dari wilayah Kermanshah dan Kurdestan, dan sebilangan pengganas maut dan senjata musnah," menurut kenyataan.

Ia berkata, serangan menyasarkan 'pangkalan pemerintah pengganas di Deir Ezzor', wilayah kaya minyak di timur Syria. Televisyen Iran menunjukkan rakaman peluru berpandu dilepaskan semalam. - AFP



Selanjutnya di : https://www.bharian.com.my/node/294501
Reply With Quote
  #706  
Old 19-06-2017, 02:46 PM
Persona Non Grata Persona Non Grata is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2015
Posts: 50
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by protoculture View Post
Ini bidang kuatkuasa SKMM. Aku tak rasa PDRM akan bertindak apa2 sangat sebab aku rasa ini standard PDRM untuk collect data kat thread ni, kita panggil taktik "Hornet Nest". Rasanya ada segelintir jugak forumer pro Daish tegar yang lama2 kat thread Syria Part 1 yang "berkemungkinan" dah kena kutip oleh SB PDRM dan CT PDRM sebab lama sangat tiba2 menyepi puak2 tu. Yang tegar post berita Daish sekarang ni pon rasanya ada satudua forumer asal Indon, dari gaya post pun pakai bahasa Indon.

Geng2 pro Daish pun dah pandai pakai VPN nak cover track diorang online. Setakat forum boleh anonymous lagi, register pakai emel je. Komunikasi sebenar geng Daish adalah menerusi app Telegram.

Kita senyap lagi bagus baca berita sudah. Komen lebih2 takpayah pasal kat Syria tu zaman fitnah.
Dah ramai yang berkampung di dalam sana...
Reply With Quote
  #707  
Old 19-06-2017, 02:52 PM
ebumah ebumah is online now
Active Plus

ebumah's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,741
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 10
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mazri_2008 View Post
Iran bedil peluru berpandu ke Syria

TEHRAN: Pengawal Revolusi Iran berkata ia melancarkan siri peluru berpandu ke Syria semalam bagi membalas serangan maut ke atas ibu kota negara itu yang didakwa dilakukan militan Daesh.

Ia adalah serangan peluru berpandu pertama dilakukan Iran di luar wilayahnya dalam masa 30 tahun, sejak perang Iran-Iraq pada 1980-1988, lapor media republik itu.

Ia dilancarkan beberapa jam selepas pemimpin agung Iran, Ayatollah Ali Khamenei, dalam kenyataan di laman webnya, berjanji Iran akan 'menampar musuh' sebagai tanda menghormati keluarga mangsa, termasuk mereka yang terbunuh di Syria dan Iraq.

Peluru berpandu dilancarkan dari barat Iran menyeberangi sempadan ke wilayah Deir Ezzor, di timur laut Syria, menyasarkan apa yang disifatkan 'pangkalan pengganas' oleh unit elit itu.

Pengawal Revolusi, dalam kenyataan yang disiarkan di laman web Sepahnews, berkata ia bagi membalas serangan pada 7 Jun di Tehran yang dilakukan Daesh. "Peluru berpandu jarak sederhana ditembak dari wilayah Kermanshah dan Kurdestan, dan sebilangan pengganas maut dan senjata musnah," menurut kenyataan.

Ia berkata, serangan menyasarkan 'pangkalan pemerintah pengganas di Deir Ezzor', wilayah kaya minyak di timur Syria. Televisyen Iran menunjukkan rakaman peluru berpandu dilepaskan semalam. - AFP



Selanjutnya di : https://www.bharian.com.my/node/294501
lempar batu sembunyi2 nampak..
betoi ka ni

nanti ad plak yg join game ni
__________________
Tak Asli Kami Pulangkan 2 kali 0139137342
http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=502112
Reply With Quote
  #708  
Old 19-06-2017, 02:54 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 35,402
Thanks (Received): 135
Likes (Received): 565
Active Level
My Mood:
Default

BERITA TERKINI!!


DUA PEMBUNUH BESAR RAKYAT SYRIA BERTEMPUR SESAMA SENDIRI!!


Tentera Amerika menembak jatuh jet rejim Bashar di wilayah Raqqa!

Menurut berita Bernama radio hari ini (19/6/2017) tentera Amerika menembak jatuh jet rejim sebagai tindak balas bagi melindungi sekutunya SDF (tentera Kurdis) yang sedang bertempur dengan tentera rejim untuk merebut wilayah Daesh di sekitar Raqqa.

Lihat lah dua pembunuh besar rakyat Syria (rejim Bashar dan pakatan Amerika) sedang bercakaran sesama sendiri 'dan yang menjadi mangsa tentu sekali ORANG AWAM di sana.'

Quote:
US-led coalition shoots down Syrian regime jet

http://www.trtworld.com/mea/us-led-c...ime-jet-382389


The US-led coalition shot down a Syrian regime jet on Sunday in the southern Raqqa countryside during a combat mission against Daesh, the US military said.

US Central Command said the plane was downed "in collective self-defence of Coalition-partnered forces," identified as fighters of the Syrian Democratic Forces near Tabqah.

The regime confirmed the report, saying the plane crashed and the pilot was missing. It said the incident took place on Sunday afternoon near a village called Rasafah.

The "flagrant attack was an attempt to undermine the efforts of the army as the only effective force capable with its allies ... in fighting terrorism across its territory," it said.

"This comes at a time when the Syrian [regime] army and its allies were making clear advances in fighting the Daesh terrorist group."

The US-led coalition has in recent weeks escalated its aerial bombing campaign in northern Syria and Raqqa province. The US-backed forces have encircled the city of Raqqa and captured several districts from Daesh.

The Syrian regime has also taken territory from retreating Daesh in the western Raqqa countryside and seized back some oil fields and villages that had been under the militants' control for almost three years.
__________________
Reply With Quote
  #709  
Old 19-06-2017, 04:48 PM
Jedi Jedi is online now
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 35,402
Thanks (Received): 135
Likes (Received): 565
Active Level
My Mood:
Default

Lihat si comel ni berjalan.

Anak comel ini akan datang sendiri ke dapur rakyat setiap hari untuk mengambil makanan.
Selepas mengambil makanan dia akan pulang ke rumahnya yang berdekatan dengan sendirinya tanpa teman. 'Comel dia jalan'

Menurut sahabat kami keluarga anak ini berasal dari Wadi Barada Damsyik dan kini menetap di Idlib.

https://www.facebook.com/syria.care/...1452380608263/



Link Tragedi Wadi Barada.
__________________
Reply With Quote
  #710  
Old 19-06-2017, 06:15 PM
jookiba jookiba is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 916
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 136
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Kaizen5555 View Post
ko klu x de update baik diam....jgn tunjuk pangai ***nzir tu dalam bulan posa ni....aku nk update...x de update diam je.
aik... apahal pulak, sukahati laa, ni open forum.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump