Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,491
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,342
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,797
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-05-2010, 03:03 PM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,306
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ahbond
Default Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad - bankpstn.com.my

Salam semua,
Maaf kepada moderator sekiranya thread serupa ini telah ada dan yang kedua main letak jer dalam kawasan yang salah serta tidak mengikut lunas-lunas yang dikehendaki ketika memasuki zone ini..

Sekadar ingin maklumat atau info yang tambahan atau lebih dari kawan-kawan mengenai Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad ini atau lebih dikenali Bank Persatuan...manalah tahu ada yang dah menyertainya atau ada cerita baik dan ada cerita buruk...

Saya sudah melayari webnye..kalau anda ingin melayari...bolehlah kesini http://www.bankpstn.com.my

bye n salam.
__________________
REGISTER https://bitconnect.co
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-05-2010, 07:52 PM
cuyien cuyien is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 344
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahbond View Post
Salam semua,
Maaf kepada moderator sekiranya thread serupa ini telah ada dan yang kedua main letak jer dalam kawasan yang salah serta tidak mengikut lunas-lunas yang dikehendaki ketika memasuki zone ini..

Sekadar ingin maklumat atau info yang tambahan atau lebih dari kawan-kawan mengenai Koperasi Bank Persatuan Malaysia Berhad ini atau lebih dikenali Bank Persatuan...manalah tahu ada yang dah menyertainya atau ada cerita baik dan ada cerita buruk...

Saya sudah melayari webnye..kalau anda ingin melayari...bolehlah kesini http://www.bankpstn.com.my

bye n salam.
Tengok pada dividen dia menarik juga.Minimum 10%
__________________
100% Online. Belajar Bisnes Online Sambil Terima Duit
http://www.stiforp.asia/cuyien
http://cuyien.stiforpmy.com
http://cuyien.stiforpmy.net
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 30-05-2010, 08:34 PM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,306
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ahbond
Default

Quote:
Originally Posted by cuyien View Post
Tengok pada dividen dia menarik juga.Minimum 10%
Apa pendapat cuyien tentang Bank Persatuan ini?...
__________________
REGISTER https://bitconnect.co
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 30-05-2010, 11:13 PM
cuyien cuyien is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 344
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by ahbond View Post
Apa pendapat cuyien tentang Bank Persatuan ini?...
Aku tak banyak tau pasal bank ni. Tapi byk yg amik loan kat bank ni interestnya tinggi2. Tapi senang skit bg org yg rekod tak brp cantik dgn bank2 kat M'sia ni. Dividen syer dia aku tgk tinggi, maybe bagus utk melabur kat sini. apa kata otai2 lain?

Kau kat mana skrg ni Bond? Bandung lagi ke?
__________________
100% Online. Belajar Bisnes Online Sambil Terima Duit
http://www.stiforp.asia/cuyien
http://cuyien.stiforpmy.com
http://cuyien.stiforpmy.net
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 31-05-2010, 09:41 AM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,306
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ahbond
Default

Quote:
Originally Posted by cuyien View Post
Aku tak banyak tau pasal bank ni. Tapi byk yg amik loan kat bank ni interestnya tinggi2. Tapi senang skit bg org yg rekod tak brp cantik dgn bank2 kat M'sia ni. Dividen syer dia aku tgk tinggi, maybe bagus utk melabur kat sini. apa kata otai2 lain?

Kau kat mana skrg ni Bond? Bandung lagi ke?
Alamak kita berborak lain nie...skrg dekat M'sia...dah tak menetap disana lagi Pa Ayien...bila diperlukan barulah den ke sana..hehehe..

Oooo...gitu...Dia mcm bank ker?...tengok ada beberapa cawangan cuma belum banyak lagi..hehehe
__________________
REGISTER https://bitconnect.co
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 31-05-2010, 09:43 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,565
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 28
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

hmmm... banyak jugak koperasi sekarang ni.. tapi bank persatuan tak pernah pulak dengar.. ni mungkin khas untuk peminjam...
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 31-05-2010, 09:52 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

actually bank ini bagus... sape2 yang berminat untuk masuk syer elok sangatla.. untuk rekod dividen yang diberikan untuk 4thn lepas paling rendah 10% dan paling tinggi 12.50%... sape yang nak wat loan pun boleh kadar interest 4.75%...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 31-05-2010, 01:49 PM
ahbond ahbond is offline
Active Plus

ahbond's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 4,306
Thanks (Received): 64
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to ahbond
Default

Quote:
Originally Posted by aiman27 View Post
actually bank ini bagus... sape2 yang berminat untuk masuk syer elok sangatla.. untuk rekod dividen yang diberikan untuk 4thn lepas paling rendah 10% dan paling tinggi 12.50%... sape yang nak wat loan pun boleh kadar interest 4.75%...
Bro dah ada syer dalam tu ker?...lama dah ker?...Den tepon hari tu..HQ Bank Pesatuan nielah...dia kata koperasi nie dah lama sebelum merdeka lagi....klu ikut yang dicerita dalam sejarah dalam laman web mereka pun sama....Rasanya den nak cubalah...eheheh
__________________
REGISTER https://bitconnect.co
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 02-06-2010, 10:30 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ahbond View Post
Bro dah ada syer dalam tu ker?...lama dah ker?...Den tepon hari tu..HQ Bank Pesatuan nielah...dia kata koperasi nie dah lama sebelum merdeka lagi....klu ikut yang dicerita dalam sejarah dalam laman web mereka pun sama....Rasanya den nak cubalah...eheheh
aku dah join... kalau adah ada wang join lah sekarang sebelum cukup syer 300j..aku anggar dah nak hampir penuh sekang nanti mungkin akan tutup macam bank rakyat...cepat bertindak sebelum terlepas perahu..

syarat: >18thn, bumiputera, bawa 2copy ic...

aku amik ikhtibar dalam kes bank rakyatlah sampai lani tunggu tak buka2 syer...

memang tahun ni ulang tahun ke-60... kalau lalu branch kat wakaf che yeh ada la banner pasal ulang tahun bank persatuan ni...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 02-06-2010, 10:36 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,469
Thanks (Received): 730
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default Takder Promosi

Quote:
Originally Posted by tokputih View Post
hmmm... banyak jugak koperasi sekarang ni.. tapi bank persatuan tak pernah pulak dengar.. ni mungkin khas untuk peminjam...

tulah diorang takde wat promosi... dapat tau pun dari member2 jer.langkah seterusnya kena berusaha cari sumber maklumat dan tanya kat kaunter bptsn...

kedua2 boleh... nak masuk syer ataupun nak pinjam..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:39 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you