Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 19-06-2017, 09:55 AM
MHaffiezMNazri MHaffiezMNazri is online now
Active Plus

MHaffiezMNazri's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2012
Location: Kuala Lumpur, MALAYSIA
Posts: 4,854
Thanks (Received): 676
Likes (Received): 194
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by AMHFZ View Post
maaf tuan. nak minta pinjelasan,

kiranya mmg kita boleh pgg hp masa solat untuk tgk surah?
Baca Quran la. Kalau dok WhatsApp tu naya la

Maaf, ini Bahasa Inggeris:
There are many evidences for this rule. The most explicit evidence is the Hadith reported by Al Bukhari from Aisha and which mentions that Thakwan - Aisha's slave named Dhakwan - used to pray as her Imam reading from the Mus-haf.

Tapi kalau jadi ma'mum jangan gatal pegang, sebab imam dah baca, dan ia bukan Sunnah bagi ma'mum.
__________________
MHaffiezMNazri
Adult ADHD: difficulty following directions, remembering information, concentrating, organising tasks, or completing work on time.
Reply With Quote
Likes syamsoulcc liked this post
Paid Advertisement
  #22  
Old 19-06-2017, 10:03 AM
akundaktau akundaktau is offline
Super Active

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 9,441
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 52
Blog Entries: 1
Active Level
Default

siap senyum lagi baca surah kat telefon
__________________
Reply With Quote
  #23  
Old 19-06-2017, 10:04 AM
azam74 azam74 is offline
Legendary Member

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 10,071
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 58
Active Level
Default

apa kata ustaz, mufti?
__________________
TTR 901
Reply With Quote
  #24  
Old 19-06-2017, 10:09 AM
theblur theblur is offline
Active Plus

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Sabah
Posts: 4,370
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 27
Active Level
My Mood:
Default

ni ok lg senyum.

ada mamat mana asyik kuarkan gigi depan je mcm nak makan org. aku sound la, woi apa kau kasik kuar gigi tu nak gaduh ka.

rupanya jongang gigi terkeluar da.
__________________
Kalau GST bagus kenapa cuma 6% ? kenapa tidak 666% ?
Reply With Quote
  #25  
Old 19-06-2017, 01:09 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Active Plus

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 4,888
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 672
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ikhmal_ok View Post
baca surah tak muka senyum2 macamtu...melainkan baca wasap
betul gak tu..
__________________
Ku teringat kata ayahku
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
Reply With Quote
  #26  
Old 19-06-2017, 01:19 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,779
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 178
Active Level
Default

Ni satu soalan. Kalau nak tangan, masih sah solat ke...
Reply With Quote
  #27  
Old 19-06-2017, 01:22 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,412
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

ade dua kemungkinan nie..
1-mase solat witir - owner tengah amik ala2 tengah buat solat trawikh mase orang tengah wat witir.tengok pun ade orang berjalan tu. kat tempat aku kekadang ade wat witir sendiri walau tengah berjemaah.
2-kalo bace surah cara nie tak betul..memang boley pegang al-quran/handphone tapi sebelum rukuk kene letak kat at least ade meja sebelah senang nak letak...pastu sujud bangun balik pastu amik bace..mazhab hanafi tak silap yang cakap ley pegang alquran ade ustaz bagitau aku..

aku rase die buat no 1..
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #28  
Old 19-06-2017, 01:29 PM
SmileAlways SmileAlways is offline
Super Active

SmileAlways's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 6,449
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 90
Active Level
My Mood:
Default

adik yg duduk tu usha ja. hahaha
__________________
Jangan tenggelam di dalam air yang jangkat

http://KemanaArahKita.blogspot.com
Reply With Quote
  #29  
Old 19-06-2017, 02:45 PM
StaRz_V StaRz_V is offline
Active Plus

StaRz_V's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Feb 2010
Posts: 3,390
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by MHaffiezMNazri View Post
Kalau jadi imam atau solat sendiri boleh je pegang Quran, zaman la ni benda dalam fon, boleh je pegang fon untuk baca surah.

Memang benda ni dibenarkan. Orang kita je tak tahu.

Nabi siap tengah sembahyang stop sekejap g buka pintu rumah Aishah nak masuk dari luar pastu terus sambung.
Ada juga kejadian Rasulullah kehadapan meletakkan sutra dan kemudian sambung solat.

Melayu je tak boleh 3 kali pergerakan la itu la ini la. Merapu.
Bukan melayu jer.. Npe kne fokuskan melayu tue..
__________________
Sila Hubungi 017-3729424 untuk maklumat[/CENTER][/SIZE][/B][/URL]
Reply With Quote
  #30  
Old 19-06-2017, 02:58 PM
epi_san epi_san is offline
Super Active

epi_san's Avatar
 
Trader Rating: (16)
Join Date: Aug 2007
Posts: 5,201
Thanks (Received): 10
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
ade dua kemungkinan nie..
1-mase solat witir - owner tengah amik ala2 tengah buat solat trawikh mase orang tengah wat witir.tengok pun ade orang berjalan tu. kat tempat aku kekadang ade wat witir sendiri walau tengah berjemaah.
2-kalo bace surah cara nie tak betul..memang boley pegang al-quran/handphone tapi sebelum rukuk kene letak kat at least ade meja sebelah senang nak letak...pastu sujud bangun balik pastu amik bace..mazhab hanafi tak silap yang cakap ley pegang alquran ade ustaz bagitau aku..

aku rase die buat no 1..
seingat aku... solat sunat boleh rujuk alquran. fardhu xleh...
__________________
JOIN UBER DAN DAPAT RM100.00 |
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold