Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 15-06-2017, 04:26 PM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 664
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Fakta 7:



Segelas Teh Tarik biasanya berharga antara RM1.50 - RM2.00 bergantung kepada samada cawan kecil atau gelas besar.

Tetapi bagi minuman yang sama, sekiranya anda minum di sesetengah hotel bertaraf 5 bintang, segelas teh tarik boleh menjangkau harga sehingga RM20.50!

Perghhh, itu harga teh tarik gelas biasa je tu. Gila cekik darah punya hotel. Baik pegi minum kat kedai mamak sebelah.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 15-06-2017, 04:29 PM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 664
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Fakta 8:



Tahukah anda, anda boleh memesan Teh Tarik didalam penerbangan Air Asia dan juga penerbangan MAS bagi dek kelas pertama & dek kelas perniagaan (1st class & business class) ?

Ia seperti menghirup Teh Tarik pada ketinggian lebih 9000 m, melebihi ketinggian Gunung Everest!

Yang paling menarik, tentulah cadangan membancuh Teh Tarik di Stesen Angkasa Antarabangsa yang diwar2kan pada 2006 sebagai aktiviti program Angkaswan oleh angkasawan kita, Dr Sheikh Muszaphar. Namun begitu, cadangan berkenaan tidak diteruskan sebagaimana yang diberitahu oleh Menteri Sains, Teknologi & Inovasi ketika itu iaitu Jamaluddin Jarjis dan digantikan dengan eksperimen lain.

Sayang, kalau tak, Teh Tarik akan menjadi minuman tradisi pertama di Malaysia yang dibancuh & diminum di angkasaraya ....
Reply With Quote
  #13  
Old 15-06-2017, 04:30 PM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 664
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Fakta 9:



Tahukah anda, tiada minuman lain yang diminum sepanjang hari secara konsisten di Malaysia melainkan teh tarik? (Emm air suam kosong atau air sejuk tak dikira ye ...)

Secara anggaran umum, rakyat Malaysia meminum Teh Tarik secara purata sebanyak 76,000 cawan sepanjang kehidupan mereka, yakni bersamaan dengan isipadu 2 buah kolam renang Olimpik ....

Perghhhh .... diabetes weiiiiii .....
Reply With Quote
  #14  
Old 15-06-2017, 04:33 PM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 664
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Fakta 10:



Kelab Peminum Teh Tarik? Persatuan Pencinta Teh Tarik? Mungkin belum ada di Malaysia. Tapi tanyalah mana2 penggemar teh tarik, teh tarik bukan sahaja minuman warisan, tapi ia minuman politik di Malaysia!

Anda pembangkang, mahupun pro-kerajaan, hatta lalang sekalipun, cerita ceriti bab politik tidak sah tanpa segelas minuman teh tarik. Di kedai kopitiam, mamak, gerai tepi jalan, kafeteria hatta hotel 4-5 bintang, bicara politik dibahaskan sambil teh tarik menjadi minuman melegakan dahaga & 'recharge' bateri kehidupan.

Itulah penangan Teh Tarik. Berbalah-lah selama mana anda mahu, berdebatlah, bertekaklah, tapi satu yang masih sama, jangan lupa segelas teh tarik!
Reply With Quote
  #15  
Old 15-06-2017, 05:56 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,274
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 69
Active Level
Default

TT kejar post ke? Skali kn je la..muat je tu..
Reply With Quote
  #16  
Old 19-06-2017, 01:02 PM
protoculture protoculture is offline
Regular

protoculture's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2016
Posts: 664
Thanks (Received): 42
Likes (Received): 39
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
TT kejar post ke? Skali kn je la..muat je tu..
Ini sebenarnya gaya post saya di forum CARI dan CARIGOLD terutama kalau melibatkan topik berkaitan 10 FAKTA .... DI MALAYSIA. Contoh thread: Edisi Malaysiana: 10 Perkara Yang Anda Tidak Tahu di Malaysia

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=637306
Reply With Quote
  #17  
Old 19-06-2017, 01:09 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,780
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
TT kejar post ke? Skali kn je la..muat je tu..
Mungkin sebab dia takmau kita skroll satu post panjang kot.

Aku tak minat kalau orang buat satu post panjang tanpa ada noktah...
Reply With Quote
  #18  
Old 19-06-2017, 01:14 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 32,918
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 289
Active Level
My Mood:
Default

Susu pekat manis tu diperbuat daripada MINYAK.

Geli aku nak guna dah.
Reply With Quote
  #19  
Old 19-06-2017, 01:16 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,780
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 177
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Susu pekat manis tu diperbuat daripada MINYAK.

Geli aku nak guna dah.
Maksudnya, kita minum minyak??
Reply With Quote
  #20  
Old 19-06-2017, 01:20 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Feb 2009
Posts: 32,918
Thanks (Received): 115
Likes (Received): 289
Active Level
My Mood:
Default

Manusia, udang 'busuk' pun dia makan.

#belacan

Pekasam yang busuk tu pun dia hadap.

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Maksudnya, kita minum minyak??
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:42 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you