Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #911  
Old 19-06-2017, 08:38 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 95,830
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 99
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by exboy View Post
Aku x rase keje askar gaji masyuk.. Yep, wellfare bagus.. Gaji biase2 je.. Askar ni aliran die atas ke bawah je.. Bukan mcm keje lain, bincang2.. Bg idea...ni arahan dari atas ke bawah
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #912  
Old 19-06-2017, 08:49 PM
exboy exboy is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,925
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 45
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
La yeke.. Cube wartawan2 part time cg ni tepek skit gaji peg atm..

Gaji cikgu, dr, sume korang bole selidik dan tepek, cube selidik dan tepek gaji peg asykar plak
Reply With Quote
  #913  
Old 19-06-2017, 08:59 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Gaji askar tak besar mana pun. Lef kolonel yang pegang 1 batalion, sentiasa outstation ada meeting pun, pegang master gaji 8k jer.

Kerja meeting dekat negeri lain jer tak habis-habis.

Gaji cikgu lagi tinggi. Dr tak tinggi sangat (kalau dibandingkan dengan working hours yang tak tentu).

Kalau tak, kenapa doktor pun ramai buka klinik sendiri. Dr ada tu bersalin, tak sampai seminggu masuk kerja dah eh...

Gaji cikgu lagi tinggi. Lepas tu pula cuti sekolah panjang. Mana nak cari cuti camtu...


Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
gaji askar yang baru nie ... masyuk bang ..lelagi jadi pegawai .... hehehe

elaun plak memacam ....
Quote:
Originally Posted by exboy View Post
La yeke.. Cube wartawan2 part time cg ni tepek skit gaji peg atm..

Gaji cikgu, dr, sume korang bole selidik dan tepek, cube selidik dan tepek gaji peg asykar plak
Reply With Quote
  #914  
Old 19-06-2017, 09:21 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,904
Thanks (Received): 134
Likes (Received): 515
Active Level
My Mood:
Default

Karut ek skang?

Boleh masuk balik sekolah yang sama?

Dulu time aku sekolah menengah, 1989...sorang mamat ni baru masuk sekolah aku.

Katanya baru kena buang dari Sekolah Seri Ampang; takleh masuk balik dah.



Patutlah ada member aku...form 4...honeymoon.

Masuk form 5 baru sekolah balik.

Ingatkan pandai la; home school.

Tapi tongong gak rupanya


Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
yup lepas kena buang ... beberapa bulan lepas tu ... pie JPN boleh masuk sekolah balik ... sekolah yang sama plak tu ...

kali ke 3 kena buang , nak masuk sekolah kena pie KPM plak ... ...

Tahukah anda, jika anda tidak hantar anak ke sekolah rendah ... anda boleh didakwa dimakhamah .... tapi sekolah menengah tak kisah pun

katakan .. budak tu berhenti sekolah selepas upsr .. pastu form 5 nak skeolah balik .. boleh je
__________________
Mereka itulah orang² yang membeli kesesatan dengan hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂


Last edited by Jedi; 19-06-2017 at 09:24 PM..
Reply With Quote
  #915  
Old 19-06-2017, 09:28 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 716
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Gaji askar tak besar mana pun. Lef kolonel yang pegang 1 batalion, sentiasa outstation ada meeting pun, pegang master gaji 8k jer.

Kerja meeting dekat negeri lain jer tak habis-habis.

Gaji cikgu lagi tinggi. Dr tak tinggi sangat (kalau dibandingkan dengan working hours yang tak tentu).

Kalau tak, kenapa doktor pun ramai buka klinik sendiri. Dr ada tu bersalin, tak sampai seminggu masuk kerja dah eh...

Gaji cikgu lagi tinggi. Lepas tu pula cuti sekolah panjang. Mana nak cari cuti camtu...
Gaji doktor rendah kalo kira kerja perhour.
Gaji cikgu yg tinggi. Penjawat awam paling bnyk cuti didunia adalah cikgu
__________________
[QUOTE=keris13;23861615]RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh[/QUOTE]
Reply With Quote
  #916  
Old 19-06-2017, 09:30 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 716
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
kempen banteras buli = edar poster

lol
Yg ni kelakar
__________________
[QUOTE=keris13;23861615]RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh[/QUOTE]
Reply With Quote
  #917  
Old 19-06-2017, 09:32 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 716
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by abah5851 View Post
Tu lah ko...dah org jahat kena tembak...kejadahnya nak gi hospital besar...kompom2 kena tangkap...mesti gi klinik swasta je...lagi2 klinik yg boleh kawtim..
Dah tu doktor klinik mana cukup alat nak rawat kecederaan tembak.
Takde garis peraturan yg kata dokyor klinik wajib report polis.
__________________
[QUOTE=keris13;23861615]RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh[/QUOTE]
Reply With Quote
  #918  
Old 19-06-2017, 09:33 PM
asrizuzairudin asrizuzairudin is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 716
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 66
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by amat2131 View Post
tak pernah baca berita ke bro.penjenayah kena tembak pergi klinnik swasta untuk dapat rawatan. akhirnya kantoi doktor pergi report polis.pengalaman kat kampung ,budak2 gaduh sama sendiri cedera kena pisau . bawa klinik swasta terus kantoi sebab doktor report polis.
dalam kes dera upnm ni pun menteri kesihatan serahkan kpd polis untuk siasat dan ambil tindakan kenapa doktor tak report polis. sila tengok pages belakang2{takkan tak baca kot**

doktor pergi report polis, tak semestinya wajib.
ni ko yg kata wajib. salah tu.
Cuba bagi peraturan yg kata doktor klinik swasta wajib report polis.
Setahu aku wajib refer je.

Cuba bagi. Bawah perkara mana dlm peraturan UKAPS tu.
__________________
[QUOTE=keris13;23861615]RUU 355 adalah mainan politik pas+umno..cer kaji kronologi ruu355...last2 hj hadi hanya syarah kat parlimen tapi tak mahu dibahas..lagi satu kalau betul nak buat ruu355 ia perlu diusul oleh pihak kerajaan umno bukan pas..aku berani jamin kerat jari ruu355 tak akan dibuat...keh keh keh keh keh[/QUOTE]

Last edited by asrizuzairudin; 19-06-2017 at 09:37 PM..
Reply With Quote
  #919  
Old 19-06-2017, 09:43 PM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,772
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 179
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by asrizuzairudin View Post
Gaji doktor rendah kalo kira kerja perhour.
Gaji cikgu yg tinggi. Penjawat awam paling bnyk cuti didunia adalah cikgu
Lagi satu.

kerja doktor, kena ada tumpuan tinggi. Dah la tak kira masa kerja. On call lagi. Kalau dia ngantuk, habis nyawa, kesihatan orang lain. Effect almost immediately. Sama ada pesakit mati/menderita sepanjang waktu.

kerja cikgu, tak ada tumpuan pun tak apa. Masa kerja sama, sabtu ahad off. On call jarang sekali. Kalau dia ngantuk, boleh suruh anak murid tulis kat papan hitam. Effect tak nampak serta-merta.

Hari doktor sedunia pun tak kecoh dalam tv. Hari doktor sedunia masuk harakah jer. utusan/hmetro takde liputan ke...

Jadi, bersyukur la sape yang dah jadi cikgu tu ya. Ramai lagi orang yang tak bernasib baik macam cikgu ni. Yang buat kerja elok, teruskan.
Reply With Quote
  #920  
Old 19-06-2017, 09:46 PM
johor1976 johor1976 is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2016
Posts: 7,526
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 405
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by naimw View Post
Lagi satu.

kerja doktor, kena ada tumpuan tinggi. Dah la tak kira masa kerja. On call lagi. Kalau dia ngantuk, habis nyawa, kesihatan orang lain. Effect almost immediately. Sama ada pesakit mati/menderita sepanjang waktu.

kerja cikgu, tak ada tumpuan pun tak apa. Masa kerja sama, sabtu ahad off. On call jarang sekali. Kalau dia ngantuk, boleh suruh anak murid tulis kat papan hitam. Effect tak nampak serta-merta.

Hari doktor sedunia pun tak kecoh dalam tv. Hari doktor sedunia masuk harakah jer. utusan/hmetro takde liputan ke...

Jadi, bersyukur la sape yang dah jadi cikgu tu ya. Ramai lagi orang yang tak bernasib baik macam cikgu ni. Yang buat kerja elok, teruskan.
kerja cikgu yg kononnya sibuk hanyalah retorik.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump