Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #901  
Old 19-06-2017, 07:58 AM
anuarul anuarul is offline
CG Top Poster Club

anuarul's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Jan 2009
Posts: 25,993
Thanks (Received): 76
Likes (Received): 7
Active Level
Default

Ni bukan buli. Ni seksa sampai mati..so jadi la pembunuhan.
__________________
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
RUANG IKLAN UNTUK DISEWA!!!! PM PM PM!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #902  
Old 19-06-2017, 10:03 AM
tompie tompie is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 544
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
My Mood:
Default

Mana yang polis tak dakwa (maksdunye polis dah decide takde kes/ tak bersalah) je kan yang boleh sambung balik.
Diorang ni dulu kena reman untuk bantu siasatan je pun.. Takkan ahh kalau jiran sebelah bilik yang takde campur pukul, tapi ade dengar kena reman pun korang nak suruh kena buang??
Yang 6 orang dengan 13 yang akan di dakwa tu dah kena gantung kan.. tunggu masa nak kena buang..

Aku takde kena mengena dengan UPNM, tapi tak adil kalau nak salahkan kat UPNM..
Sebab kes ragging ni kat mana yang takde.. dulu zaman aku kat MRSM pun teruk.. member aku kena lebam satu badan kena belasah, cuma umur masih panjang..
masa lepas kena tu memang tak bangun seminggu.. aku tau dia kena belasah, cuma aku tak campur.. kalau jadi kes bunuh dulu, aku pun mungkin kena reman bantu siasatan dah ah bilik sebelah2..
Reply With Quote
  #903  
Old 19-06-2017, 10:59 AM
aris aris is offline
Active Plus

aris's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,401
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tompie View Post
Mana yang polis tak dakwa (maksdunye polis dah decide takde kes/ tak bersalah) je kan yang boleh sambung balik.
Diorang ni dulu kena reman untuk bantu siasatan je pun.. Takkan ahh kalau jiran sebelah bilik yang takde campur pukul, tapi ade dengar kena reman pun korang nak suruh kena buang??
Yang 6 orang dengan 13 yang akan di dakwa tu dah kena gantung kan.. tunggu masa nak kena buang..

Aku takde kena mengena dengan UPNM, tapi tak adil kalau nak salahkan kat UPNM..
Sebab kes ragging ni kat mana yang takde.. dulu zaman aku kat MRSM pun teruk.. member aku kena lebam satu badan kena belasah, cuma umur masih panjang..
masa lepas kena tu memang tak bangun seminggu.. aku tau dia kena belasah, cuma aku tak campur.. kalau jadi kes bunuh dulu, aku pun mungkin kena reman bantu siasatan dah ah bilik sebelah2..
Dah level universiti umur 20 an pun nak berbuli buli juga...masih ikut perangai belasan tahun. Bijak tu perlu merangkumi semua perkara, bukan A di atas kertas sahaja tapi termasuk berkebolehan menyelesaikan masalah dgn cara yg waras. Apatah lagi umur dah meningkat

Universiti lain jarang dengar kes bulu buli gini. Sebaliknya dkt universiti lah tmpt paling baik utk menambah kawan dan build network untuk future career / businesss / contact.

Tidak di UPNM ...sbb mungkin mereka rasa mereka habis belajar confirm ada kerja....di kementerian pertahanan. Setiap bulan gaji masyukkk
__________________
KAMI MENJUAL PELBAGAI KAIN ELA BATIK UNTUK SERAGAM / UNIFORM PEJABAT, SEKOLAH DAN LAIN. JUGA MENJUAL PELPAGAI JENIS KAIN ELA BERCORAK DAN KAIN PLAIN. WHATAPPS +60127051525 UTK KAMI HANTAR GAMBAR KAIN TERUS KE HP ANDA Website kain1.com

Last edited by aris; 19-06-2017 at 11:20 AM..
Reply With Quote
  #904  
Old 19-06-2017, 11:22 AM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 23,680
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 847
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by johor1976 View Post
aku takleh hadam knp 13 orang tu dibenarkan masuk uni balik.

mabuk ketum ke deris??
tuan, yg dibenarkan sambung belajar tu adalah group D, 13 org yg menjadi saksi pendakwaan

manakala 6 org yg bawah s302kk dan s109 + s302kk iaitu group A dan B tu mmg digantung pengajian.
tuan boleh cek kat list bawah ni

pastu yg 13 org bawah s330kk di group C pun digantung pengajian

Quote:
A (i).Lima penuntut UPNM
-Muhammad Akmal Zuhairi Azmal,
-Azamuddin Md Sofi,
-Muhammad Najib Mohd Razi (yg ni kalau ikut list yg TT bagi, yg ni bawah S 330KK)
-Muhammad Afif Najmudin Azahat dan
-Mohamad Shobirin Sabri
>Mahkamah Majistret Kuala Lumpur
>di hadapan Majistret Siti Radziah Kamarudin.
>didakwa membunuh Pegawai Kadet Laut, Zulfarhan Osman Zulkarnain, 22 Mei lalu.
>seksyen 302 KK

A (ii).Sebutan kes akan datang: 14 Ogos

B.seorang lagi penuntut UPNM
-Abdoul Hakeem Mohd Ali
>didakwa bersubahat dengan lima tertuduh terbabit.
>sek 109 KK (kalau ikut list yg TT bagi, ni S 302 KK)

A+B (ii).Sebutan kes akan datang: 14 Ogos

C.13 lagi penuntut UPNM
1.Mohd Hafiz Fauzan Ismail,
2.Mohamad Lukhmanul Hakim Mohd Zain,
3.Ahmad Shafwan Berdal,
4.Muhammad Amirul Asraff Mala (kalau ikut list yg TT bagi tu, yg ni bawah S 302 KK)
5.Luqman Hakim Shamsuri,
6.Muhammad Sufi Mohd Mustapha,
7.Noriznan Izzairi Noor Azhar,
8.Muhamad Ashraf Abdullah,
9.Muhammad Danial Firdaus Azmir,
10.Muhammad Hasif Ismail,
11.Muhammad Akmal Akif Alias,
12.Muhammad Adib Iman Fuad Adi Sany dan
13.Mohamad Syazwan Musa.

>didakwa di mahkamah sama
>atas pertuduhan dengan sengaja menyebabkan cedera ke atas Zulfarhan
-bagi maksud hendak memeras mangsa
-untuk mendapatkan pengakuan mencuri komputer riba.
>sek 330 KK
> diikat jamin

C.(ii).Sebutan kes akan datang: 17 Julai



D.13 suspek lain dibebaskan tetapi akan menjadi saksi pihak pendakwa
1.Muhammad Ilham Bin Zamree
2.Ahmad Senabil Bin Mohamad
3.Muhammad Aiman Aufa Bin Asmadi Affendi
4.Muhammad Izzul Akhtar Bin Rosli
5.Mohamad Qarnur Ashraf Bin Zulkiflee
6.Muhammad Syafiq Bin Abdullah
7.Mohd Nor Fitri bin Sukarno
8.Hari Krishna Rao a/l Subbarao
9.Mohamad Syafiq Muhaimin bin Zakaria
10.Mubin Mustaza Bin Iskandar
11.Noramizan Bin Bedul
12.Muhamad Fittri bin Che Daud
13.Muhammad Alif Farhan Bin Aerosni

Last edited by cek mek molek; 19-06-2017 at 08:20 PM..
Reply With Quote
  #905  
Old 19-06-2017, 06:48 PM
TT TT is offline
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,391
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8193
Active Level
My Mood:
Default

Kecederaan Zulfarhan mungkin lain ketika dirawat dan bedah siasat



PETALING JAYA: Apa yang doktor nampak ketika merawat pesakitnya mungkin sangat berbeza dengan kecederaan yang dikesan ketika bedah siasat dilakukan, kata Persatuan Perubatan Malaysia (MMA) merujuk kematian penuntut Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Zulfarhan Osman Zulkarnain.


“Jika kecederaan adalah konsisten dengan sejarah diberikan mangsa, doktor itu mungkin tidak mengesyaki wujud tindakan menyalahi undang-undang,” kata Presiden MMA, Dr Ravindran Naidu dalam kenyataan hari ini.

Beliau mengulas laporan Kementerian Kesihatan akan memanggil doktor yang merawat Zulfarhan kerana tidak melaporkan kes itu kepada polis, sebelum pegawai kadet laut UPNM itu meninggal dunia akibat didera pada 1 Jun lalu.

Menterinya, Datuk Seri Dr S Subramaniam dipetik BH Online sebagai berkata, doktor terbabit sepatutnya tahu membezakan kesan kecederaan akibat didera atau sebaliknya, termasuk segera melaporkan kepada polis jika kecederaan pesakit mencurigakan.

Mengulas lanjut, Dr Ravindran berharap Kementerian Kesihatan akan mendengar penjelasan doktor yang merawat Zulfarhan dengan adil, sebelum mengeluarkan garis panduan bagi memastikan kejadian sama tidak berulang.

“Kami juga berharap Kementerian Pendidikan Tinggi proaktif dalam menyiasat bagaimana tindakan kejam itu berlaku tanpa dikesan mereka yang berkuasa di universiti itu.

Beliau turut menyuarakan rasa simpati terhadap mangsa dan mengucapkan takziah kepada keluarganya.

Pada 14 Jun lalu, 5 pelajar UPNM dituduh membunuh Zulfarhan, manakala seorang lagi dituduh bersubahat.

Siasatan awal polis mendapati individu terbabit memaklumkan doktor kecederaan dialami Zulfarhan disebabkan latihan ketenteraan dijalani mereka di UPNM.

Doktor terbabit juga didakwa mengeluarkan surat rujukan untuk mangsa mendapatkan rawatan di hospital kerajaan, tetapi mangsa dan rakannya menolak dengan alasan timbul masalah dengan pihak universiti.

Mangsa kemudiannya dibawa ke sebuah klinik swasta di Bangi, pada 27 Mei lalu dan sekali lagi pada 31 Mei untuk rawatan susulan, sebelum dikejarkan ke Hospital Serdang sekitar 8 malam pada 1 Jun lalu dengan kesan lebam dan lecur hampir 80% di badannya dan meninggal dunia kira-kira 2 jam kemudian.

Pada 3 Jun lalu, The Star memetik sumber sebagai mendakwa penuntut tahun ke-3 jurusan kejuruteraan elektrik itu diseksa selama 2 hari dengan seutas tali pinggang, paip getah, batang besi dan penyangkut baju oleh rakan universitinya pada 20 dan 21 Mei lalu kerana dituduh mencuri sebuah komputer riba.


http://www.freemalaysiatoday.com/cat...-bedah-siasat/
Reply With Quote
Likes cek mek molek liked this post
  #906  
Old 19-06-2017, 08:02 PM
exboy exboy is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lpsoldier007 View Post
Timbalan Pendakwaraya (DPP/ TPR) anytime boleh tukar seksyen.

Kalau 302 ni, biasanya turun ke seksyen 304 (bunuh tak sengaja, penjara 30 tahun atau 10 tahun)

Selalunya tukar seksyen dalam situasi sebegini.

1. Sebelum bicara, lawyer akan hantar surat kepada DPP untuk merayu utk turun seksyen. Dalam surat tu ada la masuk law, masuk kes lepas2, masuk situasi, cerita kenapa perlu turun seksyen, etc. Surat ini dinamakan REPRESENTASI. Kalau DPP nak turun seksyen, dia akan reply surat tu atau nanti masa bicara dia akan ikut apa yg lawyer tu tulis dlm surat tu. Kalau DPP senyap buat *****, selalunya surat tu ditolak.

2. Masa bicara, kalau perjalanan kes tu nampak mcm lawyer tu boleh mng, DPP akan minta turun seksyen. Sebab kalau dia stick dgn 302 sampai habis, okt menang, last2 OKT lepas. Jd utk tak nak bg dia lepas, DPP akan minta supaya tuduhan ditukar ke 304. Jd kalau tak kena gantung, kena penjara pn jd lah. Tukar seksyen cara ni biasanya DPP akan offer dulu dkt OKT. Kalau OKT terima offer ni dan mengaku bersalah dengan seksyen baru, tempoh penjaranya dikurangkan sedikit. Kalau tak terima, masih proceed dgn seksyen baru, tapi bicara sambung. Tempoh penjara stick lah 30 tahun/ 10 tahun tu.


*DPP memang ada kuasa utk turun seksyen. Tp dia bukan suka2 boleh turunkan. Sebab semua benda dia kena jawab nanti dkt meeting, etc. Diorang pn ada KPI.
Terima kasih atas perkongsian
Reply With Quote
  #907  
Old 19-06-2017, 08:06 PM
exboy exboy is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 4,867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aris View Post
Dah level universiti umur 20 an pun nak berbuli buli juga...masih ikut perangai belasan tahun. Bijak tu perlu merangkumi semua perkara, bukan A di atas kertas sahaja tapi termasuk berkebolehan menyelesaikan masalah dgn cara yg waras. Apatah lagi umur dah meningkat

Universiti lain jarang dengar kes bulu buli gini. Sebaliknya dkt universiti lah tmpt paling baik utk menambah kawan dan build network untuk future career / businesss / contact.

Tidak di UPNM ...sbb mungkin mereka rasa mereka habis belajar confirm ada kerja....di kementerian pertahanan. Setiap bulan gaji masyukkk
Aku x rase keje askar gaji masyuk.. Yep, wellfare bagus.. Gaji biase2 je.. Askar ni aliran die atas ke bawah je.. Bukan mcm keje lain, bincang2.. Bg idea...ni arahan dari atas ke bawah
Reply With Quote
  #908  
Old 19-06-2017, 08:21 PM
kopirait kopirait is offline
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 23,707
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 111
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
kempen banteras buli = edar poster

lol
poster untuk tampal dalam bilik ke?
hahaha..

zaman bila punya cara berkempen dia pakai ni.
__________________
Reply With Quote
  #909  
Old 19-06-2017, 08:29 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 34,125
Thanks (Received): 126
Likes (Received): 457
Active Level
My Mood:
Default

Camana pulak dah kena buang, leh masuk balik?

Ada strike ke?

1 - 3 strike.

Quote:
Originally Posted by azam575 View Post
puas baca .... dan boleh tau conclusion drama ini

now.. kita tunggu next berita mengenai BULI ......

kat sekolah aku pun baru je polis setelkan satu kes buli pelajar cina .... yang terlibat semua kena buang sekolah ... tapi boleh je masuk balik lepas tu .... takde masalah .. sbb semua pelajar ada hak untuk bersekolah
__________________
Mereka itulah orang² yg membeli kesesatan dgn hidayah. [Al-Baqarah;86]

▂▃▅▇█▓▒░۩۩ Buka Akaun UMOFX Anda Sekarang ۩۩░▒▓█▇▅▃▂

Reply With Quote
  #910  
Old 19-06-2017, 08:37 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 95,567
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 93
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Camana pulak dah kena buang, leh masuk balik?

Ada strike ke?

1 - 3 strike.
yup lepas kena buang ... beberapa bulan lepas tu ... pie JPN boleh masuk sekolah balik ... sekolah yang sama plak tu ...

kali ke 3 kena buang , nak masuk sekolah kena pie KPM plak ... ...

Tahukah anda, jika anda tidak hantar anak ke sekolah rendah ... anda boleh didakwa dimakhamah .... tapi sekolah menengah tak kisah pun

katakan .. budak tu berhenti sekolah selepas upsr .. pastu form 5 nak skeolah balik .. boleh je
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold