Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > CryptoCurrencies

CryptoCurrencies Discussion of bitcoin and all alternate cryptocoins. Mining, wallets, investments, exchanges and etc.

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #341  
Old 19-06-2017, 04:23 PM
ediman4u ediman4u is online now
Active Member

ediman4u's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2009
Location: Chih Tu
Posts: 1,793
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Idup blik thread ni..
__________________
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #342  
Old 19-06-2017, 04:34 PM
syabrembo syabrembo is offline
Active Member

syabrembo's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,984
Thanks (Received): 382
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Kalau orang cerdik mereka tak mining bitcoin dah. Sekarang bukan zaman gali bitcoin lagi dah, pelbagai coin lain yang berpotensi untuk digali dan di dagang.
__________________
لاَ اِلَهَ اِلاَّ الله
Wahai Tuhanku..
Cukupkanlah aku dalam kefakiran dan kayakan aku tanpa meminta-minta selain dariMu..
Hidupkan lah aku dalam mengingatiMu dan matikan lah aku untuk bersamaMu..
Reply With Quote
  #343  
Old 19-06-2017, 10:05 PM
Forex888 Forex888 is offline
Super Active

Forex888's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2008
Posts: 5,160
Thanks (Received): 57
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Gali ETH LTC ETC Zcash
__________________
Gandakan SALES anda dengan WeChat Auto

Boleh Jump Location satu Dunia
Auto ADD, Auto Likes, Auto Comment, Auto BroadCast
Reply With Quote
  #344  
Old 19-06-2017, 10:09 PM
RoyalPapa RoyalPapa is offline
Regular

RoyalPapa's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jun 2012
Location: simpang 69..ala yg depan rumah ada pokok rambutan>
Posts: 870
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pelitaminyak View Post
aku x start lagi mining, baru tgh cari harga barang, skr dah boleh connect 13 graphic pada 1 motherboard

ASROCK H110 Pro BTC+ 13 PCI-E Slots (13 GPUs)

betul2 giler le asrock ni, mau meletup kalau x betul pasang air cond
Power juga setup mcm tu tuan.. 13gpu.. Try dulu.. Nanti share dalam cg hasil dan kos2 terlibat.. Kalau 1 gpu latest dah rm800-1000 sekeping.. Kali 13.. Gpu saje baru 13k.. Belum api dan aircond.. Tapi sy rasa setup tu boleh max utk altcoin dan bukan btc.. Tapi x kisah sebab rig sendiri kita boleh tukar mining coin yg kita suka..
__________________

Real Mining BitCoin dengan BitClubNetwork
>>>Klik<<< untuk Preview

Whatsapp 019.6222.449 ||Reg LUNO Here!!||
Reply With Quote
  #345  
Old 20-06-2017, 10:30 AM
azarul azarul is offline
Active Plus

azarul's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2011
Posts: 3,141
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by blankoguy85 View Post
bleh mining berapa byk sebulan tu..??
taksure bro.. kawan yang beli.. september baru dpt.. nk breakeven dlm masa 3~4bulan juga..
tapi tak mining bitcoin laa.. L3+ utk mining ETH
Reply With Quote
  #346  
Old 20-06-2017, 10:32 AM
azarul azarul is offline
Active Plus

azarul's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Jul 2011
Posts: 3,141
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RoyalPapa View Post
Power juga setup mcm tu tuan.. 13gpu.. Try dulu.. Nanti share dalam cg hasil dan kos2 terlibat.. Kalau 1 gpu latest dah rm800-1000 sekeping.. Kali 13.. Gpu saje baru 13k.. Belum api dan aircond.. Tapi sy rasa setup tu boleh max utk altcoin dan bukan btc.. Tapi x kisah sebab rig sendiri kita boleh tukar mining coin yg kita suka..
jgn bazir.. 13gpu.. tak efficient.. pakai chip asic je.. kurang guna letrik and laju.. tgk kat web antminer jer..
Reply With Quote
  #347  
Old 20-06-2017, 11:16 AM
Fijin Fijin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 503
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by azarul View Post
jgn bazir.. 13gpu.. tak efficient.. pakai chip asic je.. kurang guna letrik and laju.. tgk kat web antminer jer..
ada sesape kt sini yg aktif mining x,bape kos nk setup dll
__________________
TRADE EU ,GU DAN GOLD 95% WIN,BACKTESTING LEBIH 3 TAHUN,SILA PM JIKA BERMINAT
TRADE TANPA INDI,RAHSIA JOHN TEMPLETON 90% WIN
KLIK http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=654037
Reply With Quote
  #348  
Old 20-06-2017, 11:22 AM
pelitaminyak pelitaminyak is offline
Regular

pelitaminyak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 333
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by RoyalPapa View Post
Power juga setup mcm tu tuan.. 13gpu.. Try dulu.. Nanti share dalam cg hasil dan kos2 terlibat.. Kalau 1 gpu latest dah rm800-1000 sekeping.. Kali 13.. Gpu saje baru 13k.. Belum api dan aircond.. Tapi sy rasa setup tu boleh max utk altcoin dan bukan btc.. Tapi x kisah sebab rig sendiri kita boleh tukar mining coin yg kita suka..
itu baru kira berapa gpu pakai, power supply mesti betui2 power, 1600w boleh kot
Reply With Quote
  #349  
Old 20-06-2017, 11:27 AM
pelitaminyak pelitaminyak is offline
Regular

pelitaminyak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2008
Posts: 333
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azarul View Post
jgn bazir.. 13gpu.. tak efficient.. pakai chip asic je.. kurang guna letrik and laju.. tgk kat web antminer jer..
asic chip brape kos bro? senang ke nak setup dia?
Reply With Quote
  #350  
Old 20-06-2017, 12:01 PM
blankoguy85 blankoguy85 is offline
Super Active

blankoguy85's Avatar
 
Trader Rating: (55)
Join Date: Dec 2011
Location: Historic City
Posts: 6,894
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azarul View Post
taksure bro.. kawan yang beli.. september baru dpt.. nk breakeven dlm masa 3~4bulan juga..
tapi tak mining bitcoin laa.. L3+ utk mining ETH
owhhh okay...
kena pkir2 gak beli brg pre order ni..

apa2 pun..gud luck bro..
__________________

Jana PENDAPATAN Anda Sekarang!! >> 1Gram 1Bulan 1Keluarga
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:59 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you