Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #71  
Old 11-06-2017, 05:16 PM
Mr Ozu Mr Ozu is offline
Active Plus

Mr Ozu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2010
Posts: 4,815
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 7
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
Ada logiknya,
aku pun tgh tunggu ni..depa kata sblom raya boleh dapat.
tadi depa minta contoh t/tangan aku..
aku tanya, "korang nak tiru sign aku ke tuk kluar duit dari BSN..?"
dia orang cakap.."ko ingat sign kluar duit bank ni. mcm sign borang nikah kawin 2 ke ??"
betul juga....
macam2 ler dia orang ni...
Selagi dia xminta apa2 bayaran...aku layan
aku kerja telco ja, org dpt salinan ic pn, bleh spi kena blacklist bank, mai merayu-rayu..

kitorang lepaskan ats bbrp kriteria, tp klu t.tangan same, sory xkn lepas..

ni klu komplet doc n spi t.tangan pn sama, rsa2 la, sejauh mna dorg bleh buat..
__________________
"Every bad situation will have something positive, even a dead clock shows the right time twice a day"
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #72  
Old 12-06-2017, 07:00 AM
none none is offline
Super Active

none's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2007
Posts: 7,674
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 66
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Mr Ozu View Post
aku kerja telco ja, org dpt salinan ic pn, bleh spi kena blacklist bank, mai merayu-rayu..

kitorang lepaskan ats bbrp kriteria, tp klu t.tangan same, sory xkn lepas..

ni klu komplet doc n spi t.tangan pn sama, rsa2 la, sejauh mna dorg bleh buat..
Aku pernah kena juga.
Tapi perkara ni senang nak trace sape punya keje.
Aku wat report and sue individu yg terbabit,
tuduh dia secara malar fide menyalah guna ic aku tuk diguna org lain.
Tapi lps tu aku tarik balik kes, sb depa settle kan.
kasihan kat akak tu...tetap kena buang keje.

klu urusan duit bank..la ni wajib tumb print kat terminal.

Apa2pun, harap xler jd gitu...
sb salinan ic kita ni memang xleh kawal klu kita banyak urusan.
__________________

Masalah kita bukan di sini, tapi di SANA...dihadapan NYA.
Reply With Quote
  #73  
Old 13-06-2017, 08:37 AM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,877
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
kita tengok dulu bro.
Walau aku ada terlibat, tapi aku tak yakin pun.
saje nak tengok macam mana game dia orang.
Ada kaitan dgn AMLA..?...apa jadahnya guna akaun bsn..!
Aku dh pesan member bsn..
masuk jer duit dlm akaun aku..dia kasi beku dulu
ok ok. kalau masuk bgtau skali. hehe...tunggu n lihat ye...
Reply With Quote
  #74  
Old 13-06-2017, 08:58 AM
dauskupang dauskupang is online now
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,466
Thanks (Received): 94
Likes (Received): 54
Active Level
My Mood:
Default

sape yg dah dpt?

cerita psl kawan, jiran, sedara atau sepupu sepapat x payah up sini....

Reply With Quote
  #75  
Old 13-06-2017, 09:04 AM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,385
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

dia org memang tak mintak duit korg satu sen pon. cume dia gune acc korg tuk white kan balik duit tu. so point kt sini. klu acc korg digunakan mcm tu and korg x leh salahkan dia org la sebb dia org x curi duit korg pon
Reply With Quote
  #76  
Old 13-06-2017, 09:19 AM
samad samad is offline
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 462
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 9
Active Level
Default

lupakanlah labu oh labu.. tiada yang percuma labu
Reply With Quote
  #77  
Old 13-06-2017, 02:25 PM
SangGuna SangGuna is offline
Regular

SangGuna's Avatar
 
Trader Rating: (20)
Join Date: Nov 2010
Posts: 641
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

mujurlah aku sempat baca di sini..he3.
baru jer sebentar tadi kawan aku aproach utk ambik benda ni.
aku mula minat giler dengar..tp oleh kerana dah biasa2 dgn benda2 yg shinny ni,than aku search lah d google dgn term carigold.com : dana bsn

kluar thread ni..ringkas nya dari pembacaan aku d whole thread.

1- dana di menimbulkan keraguaan sebab setakat ni hanya sorang jer yg terima,yg bisnes car wash tu..tu pun rm22k dr rm100k.

selebihnya pulang kat pihak pengurusan.

2- wujud atau tak..wallahualam..kita tak tau dr komen2 kat sini..dia blh jadi wujud sebab dana ni nak d white kan utk support parti2 tertentu.

blh jadi x wujud sebab no one yg komen ni cakap - aku dah dapat dana duit ni sekarang.

3- tindakan seterusnya kalau korang kena nak ambik or tak.
depend dgn korang sendiri..kalau rasa nak duit apply than tanggung risiko sebab semua dokumen2 rasmi tu adalah milik korang..korang dgn mudah d trace oleh pihak berkuasa malaysia atas apa2 yg berlaku d kemudian hari.

kalau rasa tak nak ambik? tu lbh baik..maybe korang tak dapat duit 'yang di bagi percuma' tu tapi semua data korang selamat.

seandainya diaorang dpt duit,korang tak dapat..anggap jer lah bukan rezeki.
tu tandanya Allah nak korang berusaha lagi keras utk benda2 yang pasti

4- untung sabut timbul,untung batu tenggelam

itu lebih tepat utk gambarkan situasi dana ni. kalau dapat,tu rezeki korang.
klu tak dapat,than alert dgn data2 yang korang bagi tu.

maybe dana ni utk parti XXX..dan atas sebab tu aku yakin benda ni akan back fire kemudian hari.

parti lawan tak kan nak biar jer kan? for sure mmg SPRM akan d libat sama..so sama jugak dgn SSM.

5- Aku sendiri hmm..entah lah..50-50.

maybe aku tak ambik kot..risiko nya terlalu tinggi.

sekian~~
__________________
INNA SOLATI WANUSUKI WA MAHYATI WA MAMATI,LILLAHI RABBIL ALAMIN~~

Servis DESIGN VIDEO untuk Bisnes - RM10 <-- OFFER RAMADHAN untuk 10 Orang Terawal - Siap dalam 24 Jam
Reply With Quote
  #78  
Old 16-06-2017, 04:36 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,385
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by SangGuna View Post
mujurlah aku sempat baca di sini..he3.
baru jer sebentar tadi kawan aku aproach utk ambik benda ni.
aku mula minat giler dengar..tp oleh kerana dah biasa2 dgn benda2 yg shinny ni,than aku search lah d google dgn term carigold.com : dana bsn

kluar thread ni..ringkas nya dari pembacaan aku d whole thread.

1- dana di menimbulkan keraguaan sebab setakat ni hanya sorang jer yg terima,yg bisnes car wash tu..tu pun rm22k dr rm100k.

selebihnya pulang kat pihak pengurusan.

2- wujud atau tak..wallahualam..kita tak tau dr komen2 kat sini..dia blh jadi wujud sebab dana ni nak d white kan utk support parti2 tertentu.

blh jadi x wujud sebab no one yg komen ni cakap - aku dah dapat dana duit ni sekarang.

3- tindakan seterusnya kalau korang kena nak ambik or tak.
depend dgn korang sendiri..kalau rasa nak duit apply than tanggung risiko sebab semua dokumen2 rasmi tu adalah milik korang..korang dgn mudah d trace oleh pihak berkuasa malaysia atas apa2 yg berlaku d kemudian hari.

kalau rasa tak nak ambik? tu lbh baik..maybe korang tak dapat duit 'yang di bagi percuma' tu tapi semua data korang selamat.

seandainya diaorang dpt duit,korang tak dapat..anggap jer lah bukan rezeki.
tu tandanya Allah nak korang berusaha lagi keras utk benda2 yang pasti

4- untung sabut timbul,untung batu tenggelam

itu lebih tepat utk gambarkan situasi dana ni. kalau dapat,tu rezeki korang.
klu tak dapat,than alert dgn data2 yang korang bagi tu.

maybe dana ni utk parti XXX..dan atas sebab tu aku yakin benda ni akan back fire kemudian hari.

parti lawan tak kan nak biar jer kan? for sure mmg SPRM akan d libat sama..so sama jugak dgn SSM.

5- Aku sendiri hmm..entah lah..50-50.

maybe aku tak ambik kot..risiko nya terlalu tinggi.

sekian~~
aku bgtau atas capasiti yg da baca doc tu dwpan mata. dia org nak data korg termasuk la ic korg dan bini korg. pastu dgn perjanjian sspn 5thn tuk bayar kt dia org nanti. aku rase benda ni bukan newbie nye lvl. ni lvl tertinggi punya. so amat sukar tuk sprm la. kes scam pasal projek pon sprm x leh setel katanya sebb high lvl nye playwr
Reply With Quote
  #79  
Old 04-07-2017, 07:49 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,385
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

ada yg da dapat?
Reply With Quote
  #80  
Old 12-07-2017, 02:00 PM
shamputra shamputra is offline
Active Member

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Terengganu...
Posts: 1,877
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

adusss..kena lompat parti plak...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold