Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-08-2017, 04:45 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,321
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1321
Active Level
My Mood:
Default Mitsubishi Xpander, crossover MPV SUV

Mitsubishi akan memasuki pasaran terbaru segment crossover SUV MPV yang akan bersaing dengan Toyota Avanza dan BRV..

di Indonesia akan mempelopori pengenalan dinegara mereka. Ini kerana kenderaan ini di pasang di Indonesia..

secara rasmi, tiada maklumat tetapi gambar dan maklumat asas telah beredar di Internet..

berikut gambar pengenalan Mitsubishi Expander:







menggunakan enjin mivec 1.5cc dengan transmisi 4gear automatic atau 5gear manual, pacuan roda hadapan..

Dimensi
Panjang 4.475 mm
Lebar 1.750 mm
Tinggi 1.700 mm
Jarak Terendah 205 mm

jika dilihat daripada ukuran dimensi diatas, ia mengatasi semua pesaingnya termasuk brv..

dari segi harga, dijangkakan sedikit rendah berbanding harga honda brv..

.

.

.

.

bagi aku lah, ok gak rupa dan dimensi dia.. mmg kalah BRV..

Tapi kita belum tahu spec2 lain, dijangkakan ada 6 variasi utk kereta ini..

kredit : https://www.semisena.com/mitsubishi-expander.html
.
.
.
.
.


update 2
Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post


Mitsubishi Xpander telah membuat kemunculan pertama semasa pameran Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS) 2017, dan ada laporan selepas itu yang menyatakan ia turut akan dijual menggunakan nama Nissan di negara tersebut. Sekiranya anda tertanya bagaimana rupa model tersebut, ini ada satu lukisan digital yang dihasilkan oleh RZ Autoworks sebagai gambaran.

Seperti yang boleh dilihat, muka hadapan menonjol Xpander telah diubah menjadi lebih ‘lembut’, dengan terdapat gril V Motion serta lampu daripada X-Trail. Bahagian bawah bampar pula diubah sedikit berbanding yang terdapat pada X-Trail, dan ia datang lengkap dengan lampu kabus.

Bagi menjadikan rekaan keseluruhannya ‘lebih Nissan’ dan serasi, bahagian rim serta bumbung juga diletakkan dengan unit sama seperti pada X-Trail. Walaubagaimanapun, pada pandangan kami, bahagian tepinya kelihatan sedikit ‘kosong’, dan jika ada kemasan plastik di keliling lengkuk roda serta bawah pintu, ia mungkin akan menjadi lebih menarik dan menaikkan lagi pesona MPV crossover.

Meskipun kereta yang anda lihat ini hanyalah hasil lukisan digital, telah terdapat khabar angin yang menyatakan Xpander juga akan dijual menggunakan jenama Nissan. Walaupun begitu, masih belum dinyatakan sama ada ia adalah sekadar ditukar jenama sahaja ataupun rekaan juga diubah.

Selain itu, Xpander juga dilaporkan akan tiba di Malaysia pada tahun hadapan, dan akan memberi saingan kepada Honda BR-V yang kini sedang menikmati jualan dalam segmen sama. Jadi, rupa mana yang menjadi kegemaran anda? Yang asal atau hasil lukisan ini?

https://paultan.org/2017/09/25/mitsu...lemen-x-trail/

Update 1
Quote:
Mitsubishi Xpander will come to Malaysia next year..

The Mitsubishi Xpander, which made its world debut and Indonesian market debut at the 2017 Gaikindo Indonesia International Auto Show (GIIAS), is coming to Malaysia next year, according to Mitsubishi Motors Corp CEO Osamu Masuko, reported by Reuters.

“We will export this car across ASEAN countries starting next February,” Masuko said of the Indonesian-made Xpander. MMC will start exporting to the Philippines, followed by Malaysia, Thailand and Vietnam, the report said.

The Xpander is made in MMC’s new plant in Bekasi, West Java, with a volume of 80,000 units per year. Indonesia’s auto market, the largest in ASEAN, is dominated by MPVs, and only a quarter of the 80k total will be exported.



In the Republic, the Xpander is a much-anticipated entry into the country’s core “Low MPV” segment, one dominated by the likes of the the Toyota Avanza, Daihatsu Xenia, Suzuki Ertiga and Honda Mobilio.

The Xpander’s unique selling point is its looks, which are highly-stylised and sculptured for a car in this utilitarian class. Mitsubishi has a rich off-roading 44 heritage, and has of late turned itself into an SUV company – this seven-seater “small crossover MPV” plays on those points with SUV-inspired styling. That’s a trick also used by Honda for the BR-V, which the Xpander will rival in Malaysia.

The three-row, seven-seat Xpander is 4,475 mm long and 1,750 mm wide, which is 22 mm longer and 15 mm wider than the BR-V. The Mitsu’s 2,775 mm wheelbase is a 113 mm longer than the Honda’s. The ground clearance – at 205 mm – is the highest in class and 4 mm higher than the BR-V’s.



The Xpander is powered by a 4A91 1.5 litre four-cylinder engine. The DOHC MIVEC unit produces 104 PS and 141 Nm of torque at 4,000 rpm. Power goes to the front wheels via a five-speed manual or a four-speed torque converter automatic transmission.

In its home market, the Xpander is available in five trim levels – GLX, GLS, Exceed, Sport and Ultimate – and is priced from Rp 189,050,000 (RM60,843) to Rp 245,350,000 (RM78,968). What do you think of this Honda BR-V challenger?

source: https://paultan.org/2017/08/14/mitsu...a-in-2018-ceo/
Quote:
Originally Posted by puyol View Post
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :

Last edited by kiddd2; 19-11-2017 at 10:27 PM.. Reason: change name, from expander to Xpender
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-08-2017, 04:56 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,321
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1321
Active Level
My Mood:
Default

http://www.youtube.com/watch?feature...O4&app=desktop
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :

Last edited by kiddd2; 07-08-2017 at 01:44 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2017, 12:06 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,533
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 160
Active Level
Default

Masuk market Indonesia dulu lah sebab sana famous dengan MPV.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-08-2017, 12:12 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 5,653
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 17
Active Level
My Mood:
Default

fuh design decepticon ni, semua nak ala2 decepticon, abam vellfire dia punya leader
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #5  
Old 07-08-2017, 01:42 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,321
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1321
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
Masuk market Indonesia dulu lah sebab sana famous dengan MPV.
yup...

dan sana nak mpv tinggi2 je..

xpepasal mpv sini pon tinggi2..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #6  
Old 07-08-2017, 02:00 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 15,533
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 160
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
yup...

dan sana nak mpv tinggi2 je..

xpepasal mpv sini pon tinggi2..
jalan kampung sana tak berapa elok sangat. tu kena buat tinggi2.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-08-2017, 02:41 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,321
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1321
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by puyol View Post
jalan kampung sana tak berapa elok sangat. tu kena buat tinggi2.
yup, satu lagi banjir..

mpv macam grand livina xlaku kat sana..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #8  
Old 07-08-2017, 03:07 PM
babyblacky babyblacky is offline
Legendary Member

babyblacky's Avatar
 
Trader Rating: (15)
Join Date: Feb 2011
Location: |AbStracK HinGga ke|.......................★
Posts: 18,598
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

lawa2 tapi ley lawan ngan honda/toyota ke utk mpv? grandis pun x banyak on the road
__________________
사랑하는 내 여자
yesterday i love u less than today
tomorrow i love u more than today
and forever my love will never be less
★『꽃미남 남자』★
Reply With Quote
  #9  
Old 07-08-2017, 03:12 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 16,321
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 1321
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by babyblacky View Post
lawa2 tapi ley lawan ngan honda/toyota ke utk mpv? grandis pun x banyak on the road
grandis mahal..

tapi tu lah, stigma mana2 orang asia tenggara, mmg nak T & H badge je..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
  #10  
Old 07-08-2017, 09:28 PM
chiro chiro is offline
Active Plus

chiro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Posts: 3,251
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

semat, lekuk tepi mcm Honda city
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump