Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 26-05-2017, 11:07 PM
caklempong caklempong is offline
Active Member

caklempong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: living next door to alice
Posts: 1,949
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
Huawei takpa tuan. First 3 month ada free replacemnet screen kalau pecah dgn sengaja (high end model mcm model p dan MATE).. And warantty dia pun mcm iphone. Rosak sikit tukaq seketui.
Tu yang nak dengar tu
__________________
Hensem Tiada Manis Ada
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 26-05-2017, 11:11 PM
caklempong caklempong is offline
Active Member

caklempong's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2008
Location: living next door to alice
Posts: 1,949
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
kebanyakkan kamera kalo ko ambil dalam keadaan cukup cahaya, gambarnya cantik... terutamanya ketika cahaya berserak sekata spt hari mendung, waktu pagi dan petang yg mana takde cahaya yg strong (yg boleh memberikan kesan HDR)...

kau akan start nampak perbezaan ketara bila snap gambar dalam keadaan kurang cahaya (waktu malam contoh) & ambil gambar objek bergerak..
yup..saya cari smartphone yang boleh atasi masalah macam tu

tapi dengan bajet yang rendah
__________________
Hensem Tiada Manis Ada
Reply With Quote
  #23  
Old 26-05-2017, 11:22 PM
opin opin is offline
Active Member

opin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2012
Location: Nun Jauh Di Sana..
Posts: 2,200
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
Huawei P9+. Meski pin last year model. Tetap mantop
Setuju juga. Terbaik
__________________
bila dekat jalan raya. jalan jem, kita tengok kereta dekat depan dah bagi signal lama nak masuk lorong, kenapa kebanyak kan tak bagi masuk, siap tekan minyak lagi. kenapa ek?
Reply With Quote
  #24  
Old 26-05-2017, 11:41 PM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,274
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 69
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ahmad07 View Post
kebanyakkan kamera kalo ko ambil dalam keadaan cukup cahaya, gambarnya cantik... terutamanya ketika cahaya berserak sekata spt hari mendung, waktu pagi dan petang yg mana takde cahaya yg strong (yg boleh memberikan kesan HDR)...

kau akan start nampak perbezaan ketara bila snap gambar dalam keadaan kurang cahaya (waktu malam contoh) & ambil gambar objek bergerak..
Mmg btul dah tu..tp s7 edge rasenye low light mmg baikkk..sbb org umah pkai vivo..beza dia besar.. bole tgk time selfie..
Reply With Quote
  #25  
Old 27-05-2017, 12:56 AM
Breekachu Breekachu is offline
Super Active

Breekachu's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Dec 2012
Posts: 6,139
Thanks (Received): 74
Likes (Received): 37
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Mmg btul dah tu..tp s7 edge rasenye low light mmg baikkk..sbb org umah pkai vivo..beza dia besar.. bole tgk time selfie..
Betul sebab s7 aperture dia besar 1.7 ke 1.8 ntah
Reply With Quote
  #26  
Old 27-05-2017, 01:13 AM
Supreme Supreme is offline
Super Active

Supreme's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: May 2012
Posts: 5,274
Thanks (Received): 9
Likes (Received): 69
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Breekachu View Post
Betul sebab s7 aperture dia besar 1.7 ke 1.8 ntah
Owhh.. xtau psal tu.. kwn beli hp ni pun sbb kebetulan hp Samsung A8 hilang.. bila survey2.. fikir alang nk beli.. tersambar yg ni.. tp ape pun xtau.. haha.. stakat cal/sms/wassap.. game x minat..selfie x minat..fb/insta/twitter smua xde..pakai mmg utk 3 tu je..
Reply With Quote
  #27  
Old 28-05-2017, 08:10 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Super Active

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 9,385
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Supreme View Post
Mmg btul dah tu..tp s7 edge rasenye low light mmg baikkk..sbb org umah pkai vivo..beza dia besar.. bole tgk time selfie..
kamera model2 flagship slalunya ok... yg 2nd liner macam samsung A series pun kualiti dia ok lagi.. yg model2 ekonomi macam J series nampak kurang sket kualti gambar die...
Reply With Quote
  #28  
Old 28-05-2017, 08:23 PM
kainlangsir kainlangsir is offline
Legendary Member

kainlangsir's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2006
Location: Umbrella Hills
Posts: 11,555
Thanks (Received): 39
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to kainlangsir Send a message via Skype™ to kainlangsir
Default

ambek LG V20.. Ini mmg terbaik la..aku suka sebab leh wat manual focus...tiada tandingan lagi..aku banyak baca Huawei tu pakai leica punya lens, tapi sebenarnya hanya tactic marketing sahaja..lens leica yang jenis cikai..kalau betul leica mau riban2 lagi harga dia..

tapi harga LG V20 ni mmg berdarah hidung la... 2.5K
Reply With Quote
  #29  
Old 28-05-2017, 09:36 PM
Tamindari Tamindari is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2009
Posts: 2,067
Thanks (Received): 87
Likes (Received): 0
Active Level
Default

oppo R9s plus

6g ram 64g memori

kamera 16mp depan belakang
__________________
aku ambil ilmu yg Haq saja tau dari korang yg batil aku pulangkan pada korang.


sistem pemerintahan khalifah dengan ILMU HAQ patut naik yang lain wajar turun tahta.
Reply With Quote
  #30  
Old 28-05-2017, 09:59 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,778
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 55
Active Level
Default

amik note 5 jer

skang bawah rm2k ori set
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:14 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you