Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
CG Sponsors



  #7521  
Old 13-08-2017, 11:08 PM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,535
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 121
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by youjinn View Post
walaupun SR ni best midfielder tapi dia masih tak boleh capai level yg betul2 sebagai attacking planner. mmg SR boleh handle midfield tapi fail bab creating passing line dan space. kita lebih nampak Cabera dan Guerra lebih aktif dalam gerakan serangan. kita banyak ball possession tapi di tempat sendiri dan selalu back pass utk kekal possession (hate this style - mentaliti yg hold pemain dari membina keyakinan). kebiasaan backpassing ni utk hold bola dan regroup player into position. tapi most player kita mmg dah ada dalam position. cuma bola remain at defense line.
jadi risiko mistake makin tinggi. kemasukan natxo bagi up 30% midfielding dan taktikal Morais up lagi 10% dan tidak terlalu direct football.
Safiq Rahim ni bukan playmaker. Jenis player yang ko maksudkan tu lebih hampir kepada Brian Fereira. Tapi sayang di JDT dulu dia diletakkan bermain di posisi penyerang yang ternyata tidak sesuai dengan gaya permainan dia. Safiq Rahim ni lebih kepada midfielder jenis macam Scholes, Gerard atau Lampard. Ketiga-tiga players ni juga bukan playmakers. They have good passing range and creativity tapi berbeza dengan kreativiti seorang playmaker yang lebih dri itu dan boleh create something out of nothing seperti Zidane, Totti, Del Piero, Paulo Dybala, Isco dan Modric. Aku nak explain pun agak sukar juga. Tapi jika ko perhatikan beza antara permainan Toni Kroos dan Luka Modric maka ko boleh tahu beza antara kedua jenis midfielder ni.

Dan lagi satu Safiq Rahim punya kekuatan adalah dia sangat berbahaya bila dia membuat late running from deep into the box. Sebab selalunya larian dia ni takde siapa pun yang mark.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #7522  
Old 14-08-2017, 02:43 AM
youjinn youjinn is offline
Active Member

youjinn's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,260
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Safiq Rahim ni bukan playmaker. Jenis player yang ko maksudkan tu lebih hampir kepada Brian Fereira. Tapi sayang di JDT dulu dia diletakkan bermain di posisi penyerang yang ternyata tidak sesuai dengan gaya permainan dia. Safiq Rahim ni lebih kepada midfielder jenis macam Scholes, Gerard atau Lampard. Ketiga-tiga players ni juga bukan playmakers. They have good passing range and creativity tapi berbeza dengan kreativiti seorang playmaker yang lebih dri itu dan boleh create something out of nothing seperti Zidane, Totti, Del Piero, Paulo Dybala, Isco dan Modric. Aku nak explain pun agak sukar juga. Tapi jika ko perhatikan beza antara permainan Toni Kroos dan Luka Modric maka ko boleh tahu beza antara kedua jenis midfielder ni.

Dan lagi satu Safiq Rahim punya kekuatan adalah dia sangat berbahaya bila dia membuat late running from deep into the box. Sebab selalunya larian dia ni takde siapa pun yang mark.
i got your point. SR ada potensi masa bawah Gomez. masa tu kita byk main direct football dan masa tu nampak dia boleh jadi playmaker. tapi dia mcm deny to improve mungkin sbb faktor umur. I want more like Matic. dan Afiq be like Kante.
__________________
patiently wait to retest - @ku suka KISS
Reply With Quote
  #7523  
Old 14-08-2017, 08:49 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,014
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5974
Active Level
My Mood:
Default

sapawi golllllllll
Reply With Quote
  #7524  
Old 15-08-2017, 12:00 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,014
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5974
Active Level
My Mood:
Default

DELEGASI LEICESTER CITY MELAWAT KELAB BOLASEPAK JDT








Reply With Quote
  #7525  
Old 15-08-2017, 09:50 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,014
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5974
Active Level
My Mood:
Default

PARA PEMAIN JDT AKAN KEMBALI MEMULAKAN SESI LATIHAN RUTIN LEBIH AWAL

Setelah berehat hampir dua minggu, pemain dan barisan kejurulatihan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta'zim akan kembali menjalani sesi latihan di Pusat Latihan Padang Seri Gelam pada 17hb Ogos 2017. Meskipun jadual perlawanan menentang Selangor di peringkat kumpulan TM Piala Malaysia adalah pada 9hb September 2017, namun persiapan awal adalah penting bagi mengekalkan stamina dan kecergasan para pemain untuk memastikan mereka sentiasa bersiap sedia. Semoga para pemain dapat kembali cergas dan bersedia dari segi fizikal dan mental. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
  #7526  
Old 15-08-2017, 09:50 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,014
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5974
Active Level
My Mood:
Default

SEMOGA SEGERA SEMBUH MARCOS ANTONIO

Kami dari pihak pengurusan, para pegawai, pemain serta seluruh penyokong Kelab Bolasepak Johor Darul Ta'zim (JDT) mendoakan agar segera sembuh dan kembali cergas seperti sediakala kepada Marcos Antonio. Semoga beliau yang kini telah selamat menjalani pembedahan di Portugal atas kecederaan yang dialami sewaktu perlawanan lalu, akan segera pulih. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
  #7527  
Old 15-08-2017, 09:51 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 111,014
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5974
Active Level
My Mood:
Default

CARTA PERINGKAT KUMPULAN D PIALA MALAYSIA 2017

Reply With Quote
  #7528  
Old 16-08-2017, 04:35 PM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,535
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 121
Active Level
My Mood:
Default

Sangap giler. Cuti sebulan ni memang match fitness ke laut lah. Nak kena buat friendly untuk elakkan pemain jadi lemau.
Reply With Quote
  #7529  
Old 16-08-2017, 11:02 PM
juhan juhan is offline
Active Plus

juhan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2010
Posts: 2,538
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Sangap giler. Cuti sebulan ni memang match fitness ke laut lah. Nak kena buat friendly untuk elakkan pemain jadi lemau.
Aku nmpk safawi bnyk praktik kan system 433. Berbeza dgn sistem mathew davies yg praktikan system 442. Nmpk level dia lbh tinggi dr player lain. Dia rembat pun padu.
Reply With Quote
  #7530  
Old 17-08-2017, 12:07 AM
ketabaru ketabaru is online now
Active Plus

ketabaru's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,865
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by juhan View Post
Aku nmpk safawi bnyk praktik kan system 433. Berbeza dgn sistem mathew davies yg praktikan system 442. Nmpk level dia lbh tinggi dr player lain. Dia rembat pun padu.
Kombinasi kdua2nya mghasilkn gol....trbaik HM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:19 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you