Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Sports > Soccer > Sports Talk : Soccer (Locals)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #7511  
Old 11-08-2017, 10:47 PM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,596
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Sangap betul takde bola. Nak layan gosip, menyampah pulak. Yang haters taunya nak menyondol mengkhinzir buta je.

Yang mana penyokong JDT yang jenis dalam hati ada taman pulak tak habis2 nak jadi apologetik cari salah team sendiri konon tak professional lah itulah inilah. Sampaikan status dari Alistair Edwards yang gurau santai pun golongan ni dah berdarah dah. Yang sebenarnya kita buat baik atau jahat pun haters will be haters. Rilekslah toksah nak ketat sangat.

Realitinya, untuk ibu bapa yang anak mereka minat sangat main bola, mereka pun teruja bila JDT hantar scout ke negeri2 lain. Percayalah kalau anak2 mereka terpilih, majoriti takkan menolak. Sebabnya budak2 yang fokus minat pada bola ni majoriti datang dari keluarga berpendapatan rendah. Ini bukan hinaan tapi ini realitinya di seluruh dunia. So, dengan visi yang ada pada JDT, ibu bapa yang anak2 mereka terpilih ni akan menganggap inilah peluang untuk anak mereka merubah nasib keluarga. Yang bising lebih ni kebanyakannya budak2 yang hari2 kerjanya tembak dinding sambil tengok porn je.
Reply With Quote
Likes TT, rumahemas4u, tryje, abdulricks85, xgorgon liked this post
Paid Advertisement
  #7512  
Old 12-08-2017, 12:08 AM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,596
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Mari kita study tentang kepentingan off ball movement dalam attacking build up. Poor off ball movement akan menyebabkan attacking movement menjadi predictable yang mengakibatkan loss of possession atau backward passes. Sama macam waktu JDT under Mora dulu.

Reply With Quote
Likes TT liked this post
  #7513  
Old 12-08-2017, 12:15 AM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,596
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Apa itu switching play? Switching play itu bermakna menukar arah target serangan dari kiri ke kanan dan sebaliknya. Terdapat dua cara bagaimana untuk melakukan switching play sama ada menggunakan long pass atau short pass. Untuk menjadikan ianya sebagai senjata serangan yang efektif switching play hendaklah dilakukan at high pace bagi mengelirukan dan membuka ruang di barisan pertahanan lawan. Taktik ini sangat berkesan ketika menghadapi pasukan yang ultra defensive atau pasukan yang mempunyai midfield yang sangat compact. Mario Gomez pernah menggunakan taktik ini dengan berkesan pada tahun lepas antaranya ialah ketika JDT membelasah Kedah 5-0 di Larkin.

Reply With Quote
Likes TT liked this post
  #7514  
Old 12-08-2017, 02:42 PM
youjinn youjinn is offline
Active Member

youjinn's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2010
Posts: 1,267
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by xgang View Post
Mari kita study tentang kepentingan off ball movement dalam attacking build up. Poor off ball movement akan menyebabkan attacking movement menjadi predictable yang mengakibatkan loss of possession atau backward passes. Sama macam waktu JDT under Mora dulu.

https://www.youtube.com/watch?v=cTcWb0i66Ns
walaupun SR ni best midfielder tapi dia masih tak boleh capai level yg betul2 sebagai attacking planner. mmg SR boleh handle midfield tapi fail bab creating passing line dan space. kita lebih nampak Cabera dan Guerra lebih aktif dalam gerakan serangan. kita banyak ball possession tapi di tempat sendiri dan selalu back pass utk kekal possession (hate this style - mentaliti yg hold pemain dari membina keyakinan). kebiasaan backpassing ni utk hold bola dan regroup player into position. tapi most player kita mmg dah ada dalam position. cuma bola remain at defense line.
jadi risiko mistake makin tinggi. kemasukan natxo bagi up 30% midfielding dan taktikal Morais up lagi 10% dan tidak terlalu direct football.
__________________
patiently wait to retest - @ku suka KISS
Reply With Quote
  #7515  
Old 12-08-2017, 02:51 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,473
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8232
Active Level
My Mood:
Default

UCAPAN TAHNIAH DARIPADA PRESIDEN FIFA, GIANNI INFANTINO KEPADA DYAM TUNKU MAHKOTA JOHOR

DYAM Mejar Jeneral Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Tunku Mahkota Johor menerima ucapan tahniah daripada Gianni Infantino, Presiden FIFA atas kejayaan Kelab Bolasepak Johor Darul Ta'zim (JDT) merangkul kejuaraan liga super buat kali keempat berturut-turut. Beliau turut mengucapkan tahniah kepada seluruh pemain, barisan kejurulatihan dan pegawai-pegawai JDT. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
  #7516  
Old 12-08-2017, 02:52 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,473
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8232
Active Level
My Mood:
Default

JDT KEBAL DI LARKIN DALAM SAINGAN LIGA SUPER MALAYSIA

Kelab Bolasepak Johor Darul Ta'zim (JDT) telah mengharungi sebanyak 54 perlawanan Liga Super sebagai tuan rumah di Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin. Seperkara yang menakjubkan, JDT belum pernah tewas dalam kesemua perlawanan tersebut. Berdasarkan rekod, JDT berjaya mencatat keputusan 43 kemenangan dan 11 seri.

Pada musim 2015, JDT berjaya memenangi kesemua 11 perlawanan Liga Super yang berlangsung di hadapan para penyokong Harimau Selatan di Larkin. Antara keputusan terbaik yang dicatatkan adalah sewaktu menewaskan Selangor 4-1 pada 2014, menewaskan Kedah 5-0 pada 2016 dan menewaskan Melaka United 7-0 pada tahun ini. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
  #7517  
Old 12-08-2017, 02:53 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,473
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8232
Active Level
My Mood:
Default

JADUAL DAN KEPUTUSAN PERLAWANAN LIGA SUPER 2017

Reply With Quote
  #7518  
Old 13-08-2017, 04:18 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,473
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8232
Active Level
My Mood:
Default

JADUAL PERLAWANAN TERKINI JDT & JDT II
*setakat 12 Ogos 2017


Reply With Quote
  #7519  
Old 13-08-2017, 04:19 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 114,473
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 8232
Active Level
My Mood:
Default

JOHOR DARUL TA'ZIM BERADA DI LANDASAN TEPAT UNTUK MENEPATI SASARAN YANG DITETAPKAN

Sasaran Kelab Bolasepak Johor Darul Ta'zim (JDT) pada setiap tahun adalah untuk berada di kedudukan empat teratas dalam Liga Super, suku akhir Piala FA dan Piala Malaysia serta lakukan yang terbaik di kejohanan Piala AFC. Ia adalah satu bonus jika pasukan memenangi piala selepas sasaran telah dicapai.

Walaubagaimanapun, pencapaian kelab tidak boleh dinilaikan berdasarkan kepada keputusan kalah atau menang, tetapi sentiasa wujud dan bersaing dalam pertandingan yang berprestij (contohnya Piala AFC dan pusingan kelayakan ACL).

Berdasarkan prestasi semasa, pasukan telah pun mencapai separuh dari sasaran tersebut dan masih berada di landasan yang tepat untuk menepatinya. Pastinya barisan pemain, pengurusan serta penyokong akan terus berdiri kukuh bersama kelab dengan komitmen dan sokongan tidak berbelah bahagi. Luaskan Kuasamu Johor.

Reply With Quote
  #7520  
Old 13-08-2017, 11:08 PM
xgang xgang is offline
Active Member

xgang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2012
Posts: 1,596
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 151
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by youjinn View Post
walaupun SR ni best midfielder tapi dia masih tak boleh capai level yg betul2 sebagai attacking planner. mmg SR boleh handle midfield tapi fail bab creating passing line dan space. kita lebih nampak Cabera dan Guerra lebih aktif dalam gerakan serangan. kita banyak ball possession tapi di tempat sendiri dan selalu back pass utk kekal possession (hate this style - mentaliti yg hold pemain dari membina keyakinan). kebiasaan backpassing ni utk hold bola dan regroup player into position. tapi most player kita mmg dah ada dalam position. cuma bola remain at defense line.
jadi risiko mistake makin tinggi. kemasukan natxo bagi up 30% midfielding dan taktikal Morais up lagi 10% dan tidak terlalu direct football.
Safiq Rahim ni bukan playmaker. Jenis player yang ko maksudkan tu lebih hampir kepada Brian Fereira. Tapi sayang di JDT dulu dia diletakkan bermain di posisi penyerang yang ternyata tidak sesuai dengan gaya permainan dia. Safiq Rahim ni lebih kepada midfielder jenis macam Scholes, Gerard atau Lampard. Ketiga-tiga players ni juga bukan playmakers. They have good passing range and creativity tapi berbeza dengan kreativiti seorang playmaker yang lebih dri itu dan boleh create something out of nothing seperti Zidane, Totti, Del Piero, Paulo Dybala, Isco dan Modric. Aku nak explain pun agak sukar juga. Tapi jika ko perhatikan beza antara permainan Toni Kroos dan Luka Modric maka ko boleh tahu beza antara kedua jenis midfielder ni.

Dan lagi satu Safiq Rahim punya kekuatan adalah dia sangat berbahaya bila dia membuat late running from deep into the box. Sebab selalunya larian dia ni takde siapa pun yang mark.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold