Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Offline Business, Entrepreneur Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #2311  
Old 02-08-2017, 05:42 PM
boxer171 boxer171 is online now
Active Member

boxer171's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jun 2012
Location: S148, Briareos, Phoenix Kingdom
Posts: 2,261
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

Antara ISI Penting

1) Kenderaan lebih 5 tahun, tidak dibenarkan register..Akan tetapi, kenderaan yang sudah Register,dibernarkan berOperasi tetapi berlimit 10 tahun sahaja..

2) Kenderaan mesti di hantar ke PUSPAKOM untuk pemeriksaan secara berkala tahunan..

3) Pemandu perlu buat pemeriksaan kesihatan dan tidak mempunyai saman tertunggak serta tiada rekod jenayah..

4) E-Hailing Operator (Uber/Grab dll) mesti memberi coverage terhadap Penumpang dan Pemandu

5) Apps perlu ada GPS sistem, Rating sistem & SOS Button (passenger & Driver)

6) SPAD akan bekalkan Digital Card untuk Driver

7) Kemungkinan Rules akan bermula October ini..

8) INFO : Sekarang terdapat 180,000 driver E-Hailing yang berdaftar..70% adalah Part Time.

Kesimpulan yang saya buat mengikut nombor

1) Register cepat..

2) Just waiting..

3) Just waiting..

4) Sudah sedia ada..

5) Sudah sedia ada..

6) Just waiting..

7) Biasanya tarikh yang diberi tak betul.. Hopefully tahun depan..

8) Bila kesemua point diatas berkuatkuasa, 70% part time berkemungkinan akan hilang sebab Rules yang macam-macam.. E-Hailing Operator akan lebih menyayangi Drivernya..

*copy paste dari fb
__________________


NAK REGISTER DRIVE GRAB KAWASAN IPOH MEH WHATSAPP 0175290799
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2312  
Old 02-08-2017, 10:40 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,484
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Jangan spad suruh tampal stiker mcm teksi dah le. lps tu kena ada lesen, ambik lesen dah tentu keluar duit..
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #2313  
Old 03-08-2017, 07:14 AM
scharger101 scharger101 is offline
Active Member

scharger101's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2009
Location: TP and SL
Posts: 2,108
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Yul-Minho View Post
jd kena claim teksi ke mcm mna?
bru plan nk naik grab dr kajang ke putrajaya nti..
rugi le xleh claim..
Yup...kene pkai teksi biasa
Reply With Quote
  #2314  
Old 13-08-2017, 07:37 PM
giggsy giggsy is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 449
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ada uber driver area equine park?
Reply With Quote
  #2315  
Old 13-08-2017, 11:17 PM
epozer epozer is offline
Legendary Member

epozer's Avatar
 
Trader Rating: (33)
Join Date: Aug 2010
Posts: 12,142
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by giggsy View Post
Ada uber driver area equine park?
on app blh tgk.. tp biasa time mcm ni kurang driver
__________________
Reply With Quote
  #2316  
Old 14-08-2017, 01:20 AM
kerkrong kerkrong is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 817
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 6
Active Level
Default

Uber ni untungkan penumpang...jd driver tak untung mana pun...
Reply With Quote
  #2317  
Old 18-08-2017, 11:20 AM
aliatome1 aliatome1 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2010
Posts: 1,177
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 41
Active Level
Default

Saya tak faham kenapa SPAD boleh kawal Pemandu tetapi tak boleh kawal Ehailing Operator.Kuat Kabel dia orang ni.Ehailing operator boleh buat sesuka hati pada pemandu demi keuntungan mereka dan juga rider mereka.
Reply With Quote
  #2318  
Old 18-08-2017, 06:46 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 6,484
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Uber buat promosi bulan ni.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Tempahan Maruku Idamanku Telah Dibuka
NyuMmmm
Reply With Quote
  #2319  
Old 21-08-2017, 02:02 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 672
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boxer171 View Post
Antara ISI Penting

1) Kenderaan lebih 5 tahun, tidak dibenarkan register..Akan tetapi, kenderaan yang sudah Register,dibernarkan berOperasi tetapi berlimit 10 tahun sahaja..

2) Kenderaan mesti di hantar ke PUSPAKOM untuk pemeriksaan secara berkala tahunan..

3) Pemandu perlu buat pemeriksaan kesihatan dan tidak mempunyai saman tertunggak serta tiada rekod jenayah..

4) E-Hailing Operator (Uber/Grab dll) mesti memberi coverage terhadap Penumpang dan Pemandu

5) Apps perlu ada GPS sistem, Rating sistem & SOS Button (passenger & Driver)

6) SPAD akan bekalkan Digital Card untuk Driver

7) Kemungkinan Rules akan bermula October ini..

8) INFO : Sekarang terdapat 180,000 driver E-Hailing yang berdaftar..70% adalah Part Time.

Kesimpulan yang saya buat mengikut nombor

1) Register cepat..

2) Just waiting..

3) Just waiting..

4) Sudah sedia ada..

5) Sudah sedia ada..

6) Just waiting..

7) Biasanya tarikh yang diberi tak betul.. Hopefully tahun depan..

8) Bila kesemua point diatas berkuatkuasa, 70% part time berkemungkinan akan hilang sebab Rules yang macam-macam.. E-Hailing Operator akan lebih menyayangi Drivernya..

*copy paste dari fb
Kalau mcm ni la..bye2 uber driver...anda bersedia lah untuk buat kerja amal jariah..sedangkan tanpa syarat mcm ni dh sakit kena main di minyak service dan tayar..blom plus masa dan tenaga..di tambah dgn peraturan mcm diatas..xda jln la..teksi bg syarat mcm2 xpa..mereka sekalu jln dh berapa..uber mana leh buat mcm ni...kesian uberians..
Reply With Quote
  #2320  
Old 24-08-2017, 10:40 AM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,839
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 50
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Durian lovers, rejoice! For one day only, you can request a delicious durian cake via the Uber app for only RM1. Durian Cake On-Demand is happening exclusively in Johor Bahru on 25 August 2017.


How to request your #UberDurian

Open the Uber app on Friday, 25 August 2017 from 11am – 4pm
Tap the #UberDurian card at the bottom of the screen
Select UberDurian and request a ride
If your request is successful, a mini durian cake will arrive at your doorstep for only RM1!
Remember: Demand will be high and availability limited. Keep trying as we’ll be working hard to reach as many of you as possible.
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold