Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #111  
Old 11-08-2017, 09:51 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,644
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
aku hold duit profit dalam shopee niat tunggu hujung bulan baru nak withdraw..
semalam aku check wallet ada pemotongan bersamaan dengan nilai salah satu item yang aku jual..
aku tengok details shopee tulis 'adjustment' 'transaction reversed' sedangkan aku takde order yang cancelled pun..
pastu die cakap for more information pls call nombo die bagi..wadepak shopee??
lepas aku call no tu nanti aku update status duit yang ditolak tu
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #112  
Old 13-08-2017, 07:33 PM
koriemohd koriemohd is offline
Junior

koriemohd's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Feb 2011
Posts: 90
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada sape tahu macam mana nak buat delivery from oversea / penghanataran dari luar negara ?
Reply With Quote
  #113  
Old 13-08-2017, 10:46 PM
imrantech imrantech is offline
Active Member

imrantech's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 1,433
Thanks (Received): 24
Likes (Received): 32
Active Level
Default

shopee ni jadi proxy seller2 dari china.
kenapa dia bagi listing free? sebab nak tarik ramai visitor = seller & buyer.
korang tengok kedai2 yg offer shop dari oversea ni semua guna nama ***.my kan? tak pelik tak semua sama je
Reply With Quote
  #114  
Old 14-08-2017, 05:47 AM
sharemalaysia sharemalaysia is offline
Legendary Member

sharemalaysia's Avatar
 
Trader Rating: (276)
Join Date: Feb 2010
Location: Johore
Posts: 13,504
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
aku hold duit profit dalam shopee niat tunggu hujung bulan baru nak withdraw..
semalam aku check wallet ada pemotongan bersamaan dengan nilai salah satu item yang aku jual..
aku tengok details shopee tulis 'adjustment' 'transaction reversed' sedangkan aku takde order yang cancelled pun..
pastu die cakap for more information pls call nombo die bagi..wadepak shopee??
Ko menjual tu ko pastikan dapat feedback yang baik dari pembeli. Kalau pembeli komplen akan ada pemotongan.
Reply With Quote
  #115  
Old 14-08-2017, 08:52 AM
jijigren jijigren is offline
Active Member

jijigren's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2007
Posts: 1,311
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Ko menjual tu ko pastikan dapat feedback yang baik dari pembeli. Kalau pembeli komplen akan ada pemotongan.
Aq pun ada problem yg sama..utk sales 10 hb, sampai skrg blum masuk lagi..Dah email shopee..dia cakap system glitches pada hari tersebut...dan katanya end of the day duit masuk dalam wallet..tapi lepas 2 email masih x masuk2 lagi

rating 5 bintang diberi oleh kastemer..memang x pernah dapat kurang dr 5 bintang

Last edited by jijigren; 14-08-2017 at 08:56 AM..
Reply With Quote
  #116  
Old 14-08-2017, 09:47 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,644
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sharemalaysia View Post
Ko menjual tu ko pastikan dapat feedback yang baik dari pembeli. Kalau pembeli komplen akan ada pemotongan.
aik kenapa komplen kena potong lak???undang2 apakah ini?
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #117  
Old 14-08-2017, 10:14 AM
biomedik biomedik is offline
Active Plus

biomedik's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,798
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 71
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0mo~ View Post
lepas aku call no tu nanti aku update status duit yang ditolak tu
kasi hantam sama dia bos...sudah hantam update sini apa pasai...
__________________
Saya pengamal teknik rawatan Reiki berasaskan Tenaga Alam dan Kuasa Minda mampu merawat dari jarak jauh utk segala penyakit & masaalah. Rawatan saya PERCUMA! Kalau minat nak belajar Reiki, hanya dengan upah RM500 dan dengan izin Allah, dalam sehari saja anda sudah mampu utk merawat,melindungi dan mengawal diri sendiri dan orang lain.
Reply With Quote
  #118  
Old 14-08-2017, 11:28 AM
m0mo~ m0mo~ is offline
CG Top Poster Club

m0mo~'s Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: Oct 2012
Location: ||ONEXOX||||Out There|_____|We Are ONE|||ONEXOX|||
Posts: 33,644
Thanks (Received): 41
Likes (Received): 141
Blog Entries: 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by biomedik View Post
kasi hantam sama dia bos...sudah hantam update sini apa pasai...
belum call lagik
__________________

Data/Voice ONEXOX SUPERJIMAT versi m0mo~ *HARGA BARU*
DATA WAR!! RM50 DAPAT 20GB!||KLIK SINI||
VPN UNLIMITED [TELCOBIRU]
KEMPEN MERAKYATKAN TOPUP~TOPUP 1MALAYSIA|KLIK SINI|
Reply With Quote
  #119  
Old 14-08-2017, 03:29 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Active Plus

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 4,978
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 60
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

uit.. shopee versi web bukan apps..

camno nak tgk org yg kita dah follow? kat apps sonang jo
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #120  
Old 15-08-2017, 08:53 PM
Kak Temah Kak Temah is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2017
Posts: 51
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Shopee ni,lebih kurang mcm Lelong yerr? Cuma beza akak baca kat page depan, pembeli bayar kat shopee, bukan kat kita. Kalau kat lelong, pembeli bayar terus kat kita. Persoalannya, shopee ni siapa punya yerk? Adakah mereka boleh dipercayai? Ye la kan.. dah pos barang kat pembeli tiba2 shopee pula hilang mcm biskut chipsmore tu..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump