Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stocks General Discussion

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #121  
Old 27-07-2017, 10:44 AM
musz1984 musz1984 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2017
Posts: 11
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

free la bos...bagi aku walaupun saham tu dh jatuh..depa still ada tanah, rumah, kelapa sawit and takde hutang bank mcm kita...ada income terjamin..tak mcm kita..keje tetap tapi anytime company boleh terminate bila2 masa...hehehehe
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #122  
Old 07-08-2017, 07:42 AM
Serbomoknikko Serbomoknikko is offline
Junior

Serbomoknikko's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2017
Posts: 81
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

adakah kemungkinan saham FGV ini akan meningkat naik kembali satu hari nanti, or akan terus turun lagi dan lagi??
Reply With Quote
  #123  
Old 26-10-2017, 11:29 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 570
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

naik sikit dah.

https://www.bursamalaysia.com/market...tock_code=5222

secara x langsung memang berminat nak beli saham fgv ni. tapi x lah banyak.
cukup sekadar nak belajar.
__________________
Invest only the amount you can lose.

jual/beli btc/eth di sini
https://remitano.com/my?ref=macells11
Reply With Quote
  #124  
Old 26-10-2017, 11:59 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,335
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9750
Active Level
My Mood:
Default

company byk isu ni elak kan la. bkn xnk support. ada isu je drop, elok fin repot profit baru nak naik sikit drop lg. nk dpt blik rm4 entah bila klo mcm tu
Reply With Quote
  #125  
Old 02-11-2017, 09:16 AM
samad samad is online now
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 551
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by TT View Post
company byk isu ni elak kan la. bkn xnk support. ada isu je drop, elok fin repot profit baru nak naik sikit drop lg. nk dpt blik rm4 entah bila klo mcm tu
saham politik katanya
betul tu elakkan lebih baik
Reply With Quote
  #126  
Old 02-11-2017, 09:39 AM
moneymaker3000 moneymaker3000 is offline
CG Top Poster Club

moneymaker3000's Avatar

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2007
Location: KL
Posts: 23,673
Thanks (Received): 288
Likes (Received): 59
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Tengok pada graf tu ada harapan saham fgv naik lagi sikit, mungkin berlegar bawah rm2.50 tahun hadapan
Reply With Quote
  #127  
Old 02-11-2017, 10:07 AM
macellsprvive macellsprvive is offline
Regular

macellsprvive's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 570
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 30
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samad View Post
saham politik katanya
betul tu elakkan lebih baik
sekarang ni masih dalam kategori saham politik ke?
sebab berdasarkan pengetahuan sy, individu yg mengepalai kehancuran entiti perniagaan ni dah xde?
__________________
Invest only the amount you can lose.

jual/beli btc/eth di sini
https://remitano.com/my?ref=macells11
Reply With Quote
  #128  
Old 02-11-2017, 11:23 AM
samad samad is online now
Regular

samad's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 551
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 17
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
sekarang ni masih dalam kategori saham politik ke?
sebab berdasarkan pengetahuan sy, individu yg mengepalai kehancuran entiti perniagaan ni dah xde?
sebab fgv ni related kepada kerajaan a.k.a politician kan? individu pengganti dia pun dari pada politician juga
Reply With Quote
  #129  
Old 23-11-2017, 09:53 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,335
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9750
Active Level
My Mood:
Default

close 1.84. naik 5sen

FGV untung RM170 juta

FELDA Global Ventures Bhd (FGV) mencatat keuntungan sebelum zakat dan cukai (PBZT) sebanyak RM170 juta bagi tempoh sembilan bulan berakhir 30 September 2017, berbanding RM44 juta pada tempoh sama tahun lalu.


Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan FGV, Datuk Zakaria Arshad berkata, pencapaian terbabit adalah peningkatan sebanyak 100 peratus yang disumbangkan oleh sektor perladangan, logistik dan lain-lain (LO).

Beliau berkata, prestasi kukuh berkenaan disebabkan oleh pengeluaran minyak sawit mentah (MSM) yang tinggi sebanyak 10 peratus disokong oleh peningkatan pengeluaran buah tandan segar (BTS) sebanyak tiga peratus kepada 3.07 juta tan.

"Kita melihat pencapaian cemerlang ini adalah bersandarkan kepada harga MSM yang tinggi, untung daripada syarikat kerjasama dan margin tinggi daripada perniagaan baja.

"Selain itu, sektor LO mencatatkan keuntungan berikutan peningkatan jumlah tan dalam operasi pengangkutan selari dengan kenaikan jumlah pengeluaran MSM," katanya pada sidang media pengumuman prestasi kewangan suku ketiga FGV di Kuala Lumpur hari ini.

Lembaga Pengarah FGV juga mengumumkan dividen interim sebanyak lima sen sesaham kepada 3.648 juta saham biasa di bawah sistem peringkat tunggal bagi suku tahun berakhir 30 September 2017 berjumlah RM182.41 juta dan dijangka dibayar pada 28 Disember ini.


https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2...-fgv-meningkat
Reply With Quote
  #130  
Old 23-11-2017, 09:54 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 117,335
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9750
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by macellsprvive View Post
sekarang ni masih dalam kategori saham politik ke?
sebab berdasarkan pengetahuan sy, individu yg mengepalai kehancuran entiti perniagaan ni dah xde?
dipolitikkan. wpun xde org politik dlm tu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump